Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misiaczka_____

Musze dzis wziac pierwsza pigulke a nie mam jeszcze...

Polecane posty

Gość misiaczka_____

nowego opakowania.dziewczyny pomozcie! jestem teraz za granica ,biore juz od 3 lat pigulki, dzis powinnam wziac pierwssza(po 7 dniowej przerwie) ale jeszcze nie mam pigulek" mama wysyla mico miesiac i tym razem nie przyszly na czas. jesli jutro je dostane to mam wziac dwie na raz czy ta piewsza wywalic,sama nie wiem prosze poradzcie buziaczki i dzieki

Gość misiaczka_____
prosze pomozcie..

Gość gua...
zrob sobie przerwe... po 3latach przyda ci się.

Gość proza życia trwa nadal
bierz następną w kolejce,czyli ta którą miałas wziąść a nie wziełas to pomin i wyrzuć

Gość tutututu
przeczytaj w ulotce, tam jest napisane co trzeba zrobic bo to zalezy od ilosci godzin ktore uplynely od chwili kiedy trzeba byla wziac

Gość misiaczka_____
ale problemw tym ze to jest pierwsza po tej 7 dniowej przerwie..wszedzie jest napisane ze przerwe mozna skracac ale nigdy nie wyduzac...i jutro bedzie juz 8 dzien a ja nawet nie mam pewnosci czy poczta do mnie przyjdzie...jest jakis strajk w polsce czy co....:( czekam na listonosza jak na zbawienie.. chetnie bym skonczyla z pigulami ale boje sie ze tradzik wroci:-( doradzcie..buzka

Gość kiepsku u ciebie
zmyśleniem jak nie masz pigułek to kupuj w tym miechu gumki a jak dostaniesz okres to weźmiesz tabsy, proste co nie ? a kombinowanie z braniem na raz, braniem drugiej z opakowania itp jest bez sensu bo nawet nie wiemy czy bierzesz jednofazowe (czyli wszystkie takie same w opakowaniu) czy trójjfazowe (trzy różne w zleżności od fazu cyklu)

Gość kiepsku u ciebie
po prostu do pierwszego dnia okresu zabezpieczaj się gumkami a w pierwszym dniu krwawienia bierzesz pigułki które przyśle Ci Mama możesz też używac globulek, ale to dla inteligentnych pań, bo trzeba je stosowac ściśłe wg isnstrukcji, czyli wkładasz, czekasz grzecznie 10 minut (lub tyle ile jest określone w instrukcji) i dopiero potem pozwalasz facetowi na bara bara w przeciwnym razie jeśli nie poczekasz globulka nie zdąży sie rozpuścic, nie wytworzy piany i nie zabezpiecza przed ciążą..... globulka ma też jakiś okres karencji, czyli po określonym czasie wewnatrz Ciebie globulka przestaje działac....czyli jeśli doszło lub nie doszło do stosunku musisz włożyc następną i znowu poczekac kolejne 10 minut.... jeśli chesz znowu bara bara wymagające dyscypliny ale skuteczne

Gość misiaczka_____
czesc dzieki za posta ja biore jeanine...ja bym przestala barc na miesiac ale boje sie ze nie dostane "naturalnego"okresu..jak bralam diane i skonczylam z nia na dobre to czekalam 5 miesiecy na okres.... dzis nadal ich nie ma cholerna poczta,zawsze przychodzily po 3 dniach a teraz juz tydzien czekam.... caly cykl mi sie spieprzy....nie wiem juz co robic,mi nie chodzi az tak o zabezpieczenie ale o to zeby cykl mi sie nie pochrzanil... buzka

Gość kiepsku u ciebie
Kobitko skoro podczas odstawienie tabsów miałas problem z miesiączką to pora zmienic gina i zrobic badania hormonalne niestety ale objawy które opisujesz sugerują zaburzenia hormonalne czy lekarz zanim zapisał ci tabletki robił badania na hormony ? jelsi nie, istnieje ryzyko że branie tabletek przyniesie więcej szkody niż pożytku problemy najczęsciej pojawiają się dopieor gdy chce się na stałe odstawic tabletki i dopiero wtedy widac jak bardzo rozchwiane są hormony, po prostu w trakcie brania tabletek organizm nie wytwarza własnych przez kilka lat brałam tabletki, lekarz który mi je zapisywał nie robił żadnych badań, od 4 lat nie biorę tabletek i dopiero teraz okazało się że długotrwałe branie źle dobranych tabletek wywołało u mnie niezłe zamieszanie, teraz musze się leczyc by naprawiac szkody które wyrządziły mi tabletki sprawdz lepiej co u ciebie z hormonami

Gość witaminkaa
jak chcesz miec pewnosc ze dobrze zrobnisz to napisz tego posta na forum.antykoncepcja.pl msisz sie tylko zarejestrowac . tam ci udziela fachowej porady.

hmm...najgorzej to właśnie zapomniec pigułek z 1 tygodnia...wiec w zasadzie masz mało opcji do wyboru...albo liczyć ze poczta dojdzie do 12 h od godziny, w której powinnaś wziać pigułkę albo dać sobie spokoj...bo szczerze jak zawalisz \"1-3 dni\" nowego opakowania to nie ma po co brać nastepnych- bo nie ma ani zapezpieczenia, jak również lecznicze \"funkcje\" pigułek są zaburzone...a z hormonami nie ma zartów... W Twoim przypadku zrobiłabym sobie miesiac przerwy- nie boj sie...tradzik nie wróci ( no chyba ze to tylko ściema, bo boisz sie przyznać ze Ci wygodnie seksić się z pigułami ):)...ja nie biorę już pol roku, a tez przez wiele lat brałam ( 7 z przerwami ) i bałam sie, ze mi sie cera pogorszy, wlosy zaczną sie przetłuszczać itd...- bo taki jest poczatkowy efekt \"rzucenia\" pigulek...a g*** prawda...roznicy nie widze- no moze troche biust jest mniejszy- ale nie narzekam na rozmiar, wiec jest mi to obojetne;) Wlosy są ok, cera nawet bez wągra, czuje się super...no i zero stresu zwiazanego z braniem o stałej porze...przynajmniej sie nie truje...a okres mam co do godziny tzn co 32 dni rano...tak jak przed 1 opakowaniem, ktore wzielam majac 18 lat ( a brałam wtedy diane 35 na tradzik ) Przez ostatnie 2 lata brałam Yasmin a wczesniej Cilest....

Gość nic się nie stanie
nic się nie stanie jak weźmiesz dzień później. Po prostu cały cykl się przesunie o jeden dzień. Ja często zapominam wziąść pigułkę i biorę 9 dnia zamiast 8- go . Pytałam gina. Nic się nie stanie, byle za często nie zapominać, tzn. nie co miesiąc. Weź jutro normalnie jedną i zużyj całe op. nie wyrzucaj pierwszej.

Gość misiaczka_____
dziewczyny dzieki za posty!!! dzis juz piatek,tej cholernej przesylki nadal nie ma.... powinnam pierwsza wziaz w srode ,dzis juz piatek....oszaleje.. blond wamp----a czy ty mialas problemy ze skora? bo ja mialam w okresie dojrzewania i po odstawieniu diany... boje sie powrotu...dekolt i plecy mam czyste.na twarzy tylko co jakis czas sie cos pojawi...moze jeden maly w tyg....kiedys mialam po kilka i do tego takie czerwone hormoniaki :(:(:( nie wiem juz co robic, moja mama byla na poczcie i pytala a babka na to,zo dostane przesylke ale z opoznieniem bo byl strajk..super,juz 8 dni czekam ,normalnie dostawalam po 3 -4 dniach... dziewczyny,ja wiem ze antk,to one juzw tym mies.nie beda dzialaly ale mam bardzo wazne pyt powiedzmy ze dzis je dostane i wezme normalnie ta piatkowa... srodowa i czwartkowa wywale...czyli wezme 19 a nie 21 tabljak zawsze... po tych 19 bedzie 7 dniowa przerwa,dostane normalnie okres i juz po tych 7 dniach zaczne nowe opakowanie w terminie.czy jak juz to nowe zaczne to bedzie dzialalo antykonc.czy jak z tym opakowaniem byly problemy to nastepnny "cykl"tez jest do kitu? nie wiem co robic,jeszcze nigdy nie mialam takiego przypalu... jestem zdruzgotana:(:( prosze odezwijcie sie buziaczki dla was pa

czemu nie kupujesz tabletek za granica? gdzie jestes/ jak w UK to mozesz isc prosto do sexual health centre i Ci dadza za friko.

Gość misiaczka_____
hi jestem w niemczech.... nie dostane tu nic bez recepty...a juz na pewno nie jeanine... chodze jak struta bo nie wiem co mam teraz zrobic...

Gość misiaczka_____
niech mi ktos cos poradzi...kto mial podobna sytuacje albo ma pojecie ...

Gość misiaczka_____
upii

Gość upiiiiiiii
odswiezam

Gość upiiiiiiii

Gość upiiiiiiii

Gość upiiiiiiii

Teraz to już musztarda po obiedzie, ale na przyszłość pamiętaj: - bierz od gina od razu komplet recept, - jedno opakowanie miej zawsze w zapasie, tzn. po przedostatnim już kupuj nowe. Poczta w Polsce działa jak działa, i to się nie zmieni, - w Niemczech odpowiednikiem Jeanine jest Valette.

Gość misiaczka_____
hi..co masz na mysli,czyli nie ma juz sensu tak zrobic jak napisalam? nauczke to mam ale nie wiem co robic.. dzis jest poniedzialek,powinnam wziac szosta tablz nowego opakowania po tej 7.dniowej przerwie i kicha...nadal nie dostalam..pewnie ukradli gdzies...albo zginela ta przesylka..nasza zasrana poczta.... mama juz wyslala dzis drugie poleconym to w srode dostane.. mam zamiar 7 tabl.z tego opakowania wyrzucic i wziac po prostu 14 pozostalych...wtedy po tych 14 tabl,dostabe okres normalnie w tych samych dniach bo ic nie przesune tylko tych siedmiu po prostu nie wezme.... a nastepne opakowanie zaczne normalnie 7 dni po okresie... co mysliscie... jestem dobita:(:(:( buzka

Gość misiaczka_____
w koncu przyszla dzis przesylka ale nie wiem czy brac dalej te reszte z opak.czy nie.... czy ktos ma pojecie?

Gość upiiiiiiii

Gość atlantica23
ja na twoim miejscu zrobilabym juz ta miesieczna przerwe, chociaz tylko sobie wszystko rozregulujesz. a na przyszlosc radze zabezpieczyc sie na takie sytuacje. dlugo jestes juz za granica?