Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak zwykle niezorientowana

łóżeczko turystyczne

Polecane posty

czy do łóżeczka turystycznego wkłada się materac, czy może dno łóżeczka już jest czymś usztywnione i nie trzeba używać materaca ? Planuję wyjazd na wczasy z kilkumiesięcznym dzieckiem i niestety nie dam rady zabrać za dużo rzeczy, więc jeśli materac jest zbędny, byłoby super :)

chodzi ci o kojec tak? to w kojcu jest takie cos niby materacyk ale praktycznie nie da sie na tym spac i trzeba materac dodatkowo

chodzi mi o takie łóżeczko, które można złożyć i zabrać ze sobą np. na wczasy. Może to i nazywa się kojec :) nie wiem :) czyli jednak muszę zabrać z domu ze zwykłego łóżęczka materac ? W sumie to tylko 2 tygodniowy wyjazd, a już tyle rzeczy mi się uzbierało do zabrania :o

Gość mama córeczki
jest tam cos na dnie, jakis podkład, ale nie za stabilny ja tez wyjezdzam z takim lozeczkiem na 2 tygodnie i nic dodatkowo do niego nie biore

Gość mama córeczki
spac sie da, ale do chodzeia niewygodne, bo dno sie rusza....

tam jest taki cienki składany materacyk znam dzieci które swoje pierwsze lata przespały w takich łózeczkach bez dodatkowych materacy wiec mysle ze w 2 tyg nic sie nie stanie

Gość kamcia85
ja mam takie jak gdzies jedziemy jest tam materacyk i jest super moje dziecko choc ma 9 meis lubi sie w nim i bawic i spac....

córka raczej będzie tylko spała w takim łóżeczku, więc może ten materac podaruję sobie już miałam zamówić na allegro, ale chyba jeszcze wybiorę się do sklepu i obejrzę w realu jak to wygląda.

dzięki dziewczyny 🌻

dziewczyny a czy taki kojec moze całkowicie zastąpic łóżeczko? Oglądalam na allegro takie z trzema poziomami podwieszania materacy itd. Czy oprocz kojca musze miec łóżeczko?

Gość mama córeczki
jak dokupisz materac to tak, bo to co jest nie nadaje sie do spania na dłuższą mete, bo nie jest dobre dla kręgosłupa dziecka

aha czyli moge miec kojec zamiast łóżka ale dodatkowy materac tak? A i jeszcze jedno jak on sie sprawdza pozniej kiedy dziecko juz skacze i chodzi po tym łóżku - jest wygodne?

ja ma dopiero półroczną córke więc na razie sama testuje jeszcze nie chodzi i nie skacze ale nie wydaje mi sie,że by była jakas różnica niż w drewnianym łózeczku

Gość mama córeczki
moja jak skacze w tym kojcu to często sie przewraca, bo przy koncach ugina sie ten "materacyk"

u mnie sie nie ugina z tym dodatkowym- sprawdziłam własnie- - ja mam chyba dokupiony materac z kokosowym wypełnieniem ten dodatkowy materac mam położony na ten który był w zestawie - wczesniej moj facet dał bez tamtego i sie zapadał

Gość mama córeczki
a pasuje wam taki dokupiony materac? ja miałam jakis dziwny rozmiar kojca, bo był bardzo duzy i nie moglam dokupic do niego materaca, wiec kupiłam nowe drewniane tym razem łóżeczko

mam na razie tylko drewniane łóżeczko i właśnie nasunął mi się jeden argument za takim tradycyjnym łóżeczkiem: szczebelki :) córka szybko nauczyła się wstawać w łóżeczku podciągając się właśnie za szczebelki, nie wiem jak to jest z kojcem, czy tam są jakieś uchwyty do wstawania ?

mi pasował materac bo rozmiar łózeczka mam taki sam jak drewnianego jak dziecko już uczy sie wstawac to ja przynajmniej mam w zestawie kolorowe uchwyty które przyczepia sie do łóżeczka moja mała juz czasami je łapie dodatkowo mam płozy do bujania - nie uzywałam ich nigdy bo mi sie nie chciało domontować i moskieterę i przewijak z przewijaka korzystam non stop i nie wyobrazam sobie bez niego zycia jest przymocowany do łózeczka i ma pasy żeby zapiąć mała jak np musze sie na chwile obrócić

Tak są uchwyty. Ja mam je na stałe tzn. nie mam innego poza tym turystycznym mam dokupiony materac gryczany i nic się nie zapada. Jestem niezmiernie zadowolona z tego łóżeczka bo Miki strasznie się kręci w nocy i układa się w szeż przynajmniej sobie glowy nie poobija

Gość Anialisa
Ja mam dla synka takie łóżeczko turystyczne. Kupiłam na allegro takie z budką i moskitierą, przewijakiem, płozami (dzięki którym łóżeczko może być kołyską), wiszącymi misiami, uchwytami kolorowymi do nauki wstawania i takim dodatkowym urządzeniem do wibracji łóżeczka, wyświetlania kolorowych światełek i puszczania melodyjek. Faktycznie musiałam dokupić materac, żeby łóżeczko było wygodniejsze dla synka.Tam jest tylko taki obity cienką gąbką składany podkład, chyba niezbyt wygodny i dobry dla plecków dziecka. Kiedy kupowałam łóżeczko turystyczne, zauważyłam, że mają one różne rozmiary, więc koniecznie szukałam takiego o rozmiarach standardowych - 120x60. Generalnie jestem zadowolona, ale to dopiero 4 miesiące:) Przy córce przerabiałam łóżeczko drewniane, dlatego teraz chcę zobaczyć jak to jest z łóżeczkiem-kojcem:)

przypomniałam sobie - łóżeczko ma jedną wadę - przynajmniej moje - nie da sie go wyprac tzn wrzucic obicia do pralki - mozna prac miejscowo

Gość balladynka32
ja mam i drewniane i turystyczne i wole turystyczne, ale w srodku jest materacyk piankowo kokosowy. na drewniane wydalam ponad 400 zl i sama nie wiem po co.

ja tam juz drewnianego nie mam :d rozwalilo sie i dobrze bo bylo do d.. :P mam turystyczne w śodku materacyk piankowy gruby i jest fajnie :) a co do prania to polecam vanish w spreyu :) super się nim pierze, wszystkie plamy znikają :)

Gość balladynka32
a to dziekuje Mamani za dobra rade, bo u mnie boki juz obgryzione, obslinione i trzeba wyczyscic.

Ja też mam turystyczne od początku i jestem bardzo zadowolona. synek też bo ominęły go guzy :-)