Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kręciołek13

Alergia

Polecane posty

jak sobie z nia radzicie bo ja cienko jestem uczulona na wszystkie pylki pokrzywe i nawet mydlo nos mi juz odpada i mam pokryty skóra która z niego schodzi od ciaglego smarkania znacie jakies krople do nosa oczy również mam straszne bo mnie swedza a gdy je trze to robią sie czerwone i wygladam jak diabel znacie jakies krople do oczu a po mydle swedzi mnie skora i mam wysypke znacie jakies mydlo dobre chodzilam w tamtym roku na odczulanie lekarz od alergi mi poradzil ale przez to wyladowalam tylko w szpitalu POMOCY!!

Gość hejhekhejhej
wiem coś o tym... tragedia :/ u mnie jest trochę inaczej, w domu muszę mieć zamknięte okna i najlepiej nie wychodzić na dwór bo od razu mi się krew z nosa leje, dlatego uwielbiam deszcz :P bo tylko jak pada i jest zimno to u mnie wszystko ok. A co do lekarstw to nic Ci nie poradzę, mam do nosa CromoHexal, ale zalecają stosować go 3xdziennie a u mnie skutkuje jak go aplikuje przynajmniej z 10xdziennie :/ a o tabletkach to w ogóle... po każdych od razu idę spać :)

Gość hejhekhejhej
wiem coś o tym... tragedia :/ u mnie jest trochę inaczej, w domu muszę mieć zamknięte okna i najlepiej nie wychodzić na dwór bo od razu mi się krew z nosa leje, dlatego uwielbiam deszcz :P bo tylko jak pada i jest zimno to u mnie wszystko ok. A co do lekarstw to nic Ci nie poradzę, mam do nosa CromoHexal, ale zalecają stosować go 3xdziennie a u mnie skutkuje jak go aplikuje przynajmniej z 10xdziennie :/ a o tabletkach to w ogóle... po każdych od razu idę spać :)

Gość hejhekhejhej

Gość hejhekhejhej
ehh, przepraszam, ale coś mi Kafe dziś szwankuje :)

Gość basiunia...
Ja poradzę Ci mydło ziołowe to jest BONIDERM pomada O.Grzegorza przeznaczenie: do mycia skóry w trądziku pospolitym, wyprysku alergicznym i niealergicznym....wklejam Ci link to sobie poczytaj http://vitamarket.pl/sklep/p5394-Boniderm-Pomada-OGrzegorza-mydlo-ziolowe-500g.html możesz kupić na początek małą butelkę i przetestować. Ja już miesiąc jestem na tabletkach. Początkiem maja zbierałam pokrzywy i nic mi nie było, za dwa tygodnie znowu zbierałam i tak mnie obsypało, całe dłonie w takich bąbelkach wypełnionych płynem i twarz spuchnięta i nawet podniebienie miałam w chrostach :( Teraz z rąk mi to schodzi i strasznie się łuszczy. Wydaje mi się, że to chyba z tych pokrzyw chociaż się nimi nie poparzyłam, bo wtedy za drugim razem to one już zaczynały kwitnąć i chyba te pyłki mnie uczuliły. W sumie myślałam że alergikiem nie jestem, bo przez długie lata mi się nic nie działo (kiedyś jako dziecko miałam różne sensacje) ale myślałam żw już wyrosłam z tego. Alergolog powiedział że testy dopiero mogę zrobić tak gdzieś początkiem września. Słyszałam że pokrzywy żadko uczulają, a jednak. Napisz mi jakie masz objawy tej alergi skórnej na pokrzywy bo ja aż boję się żeby znowy mi się to nie odnowiło. Acha nie mam żadnych objawów typu kichanie kaszel itp. jedynie jeszcze oczy mi łzawią i swędzą. pozdrawiam i życzę zdrówka

Cześć! dzis rano byłam u alergologa. Mama zmiany skórne ,prawdopodobnie od detergentów. Pani dr. przepisałam mi taki lek : Fexofast 120. Czy ktos z was go stosował ? co to za lek? Mam go brać 2 tygodnie ,,później odstawic na 2 tygodnie i 23 lipca mam meć testy wziewne. Moj kolega mówi, że on by nie brał tych leków wogóle tylko by poszedł od razu na testy. Czy ma racje ? Co mi radzicie iść na testy od razu czy brac ten lek i dopiero później testy ? Prosze pomóżcie mi. Pozdrawiam

Gość basiunia...
Ja bym Ci radziła brać leki, mi alergolog powiedział że testów nie robi się wtedy jak są objawy i trzeba poczekać i jak bierzesz leki to też, bo testy mogą wyjść zakłamane. No chyba że masz alergie non stop to wtedy chyba robią? nie chcę tutaj nijkogo wprowadzać w błąd. Ale radzę Ci słuchać lekarza bo on najlepiej wie, a nie kogoś kto się na tym nie zna.

Gość basiunia...
niestety nie znam

Gość natalkamc
Cześć ja biorę Fexofast 180mg już od roku. Jestem na wszystko uczulona (alergia pyłkowa) najlepiej jak bym wogóle z domu nie wychodziła, miała okna pozamykane. Nie mam żadnych skutków ubocznych, biorę go na noc 1 tabletkę. Lek Ci nie powinien zaszkodzić tylko pomóc przetrwać aż do testów, wiec na twoim miejscu bym go brała. Jak najbardziej polecam. Stosowałam już wiele leków na uczulenia, alergię, ale niestety żaden na mnie nie działał, tylko same skutki uboczne były, a najczęściej tycie. A po Fexofascie zero skutków ubocznych. Jeszcze raz polecam.

Gość aneta

Nam Alergia Stop sprezentowała moja mama niedługo po tym jak urodziłam synka. Przydaje się taki inhalator w domu w którym jest dziecko. Wiadomo że maluchy to łapią przeziębienia i infekcje co i rusz, a już najbardziej jak chodzą do przedszkola, wtedy to w domu armagedon gwarantowany :)

Gość kubaa

Mam bardzo dobre doświadczenia z Alergia Stop jak do tej pory. Żadnych awarii, maseczka dobrze przylega do buzi jest szczelna nie ma obaw że aerozol będzie bryzgać po oczach.

Gość aaa

Jak szukasz sensownego inhalatora dla osób, które mają problemy z alergią to mogę polecić Alergia Stop. Bardzo wygodny sprzęt, który odpowiednio podaje aerozol, działa bardzo płynnie, nie powoduje podrażnień, zdecydowanie mogę polecić.