Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slowianska dusza

benefity..

Polecane posty

Gość slowianska dusza

ludzie, ja sie nie dziwie, ze nas Anglicy juz maja dosc...co drugi temat to jak dostac benefity, co niektorzy nawet nie rusza dupy w poszukiwaniu pracy, bo po co??chory narod, a potem narzekamy, ze nikt nas nie lubi..buraki i kombinatorzy...

Gość dldldldldl
Dokładnie polskie dziady i nieudacznicy. Nie mogli znaleźć pracy w kraju, zagranicą jakoś też zamiast o pracy wolą myśleć o benefitach.

Gość Oooooo PROSZE
Nastepne \"mondre\".Jasne -w UK tylko Polacy pobieraja zasilki.Ludzie z innych krajow -nie. Tutaj zyjemy,ciezko pracujemy,placimy podatki.I mamy PRAWO kozystac z tych benefitow,jezeli z naszej pensji jest nam ciezko utrzymac rodzine na jako takim poziomie.

Gość chyba krostki
do powyzej...tyko zauwaz, ze co niektorzy zarabiaja ok £1000, sprowadzaja zony, partnerki z dziecmi, ktore nie pracuja, bo po co..rzad da mieszkanie i fure benefitow, bo przeciez nie mozna zyc w jednym pokoju

Gość Oooooo PROSZE
Tylko zauwaz,ze tak zarabiaja i tubylcy,ktorzy rowniez kozystaja z roznych dodatkow.Nie kazdy ma szanse pracowac jako menager czy inny dyrektor!

Gość buahabu
Oooooo PROSZE Jest masa takich którzy pracą się nie przemęczyli i nie zapłacili nawet funta podatku a benefity ciągna ile się da....

Gość Oooooo PROSZE
Wiem,ze sa tez i tacy.:-(Nie lubie jednak jak ktos uogolnia i pisze,ze Nam sie nic nie nalezy bo nie jestesmy Brytyjczykami.

Gość buahabu
Owszem należy nam się ale to nie znaczy że musimy to bezczelnie wykorzystywać. Jeśli o mnie chodzi to wszystkich beneficiarzy - nierobów pogoniłabym do Polski

Gość tak z ciekawości
pytam jak to zrobić, żeby nie pracować, a dostawać benefity?

Gość mozna...
wystarczy tylko urodzic dziecko, mieszkac w jednym pokoju z partnerem, ktory kiespsko zarabia i juz masz council flat i child benefit..i jeszcze pare dodatkow..

O jakich benefitach wy mowicie??? 18 funtow tygodniowo( na jedno dziecko tyle dostaje)??? I to ma byc kupa kasy???!!! Na council flat czeka sie w moim miescie okolo 5 lat. Ne znam nikogo kto by przestal pracowac dla £50 tygodniowo z zasilku dla bezrobotnych, a wy znacie?

Gość bdb rada
widocznie nie umiesz kombinować. ja znam takich co nakłamali i mają i mieszkanie socjalne i różne benefity a do pracy dwie lewe rączki

Gość ty krostka
powiedz mi jak taka kobieta co ma MALE dzieci ma isc do pracy?wiesz jakie sa tu ceny przedszkoli albo zlobkow lub tez wykwalifikowanych opiekunek z papierkiem?najpierw sie dowiedz a potem kogos osadzaj ze ktos rodzi dzieci lub je zwozi z polski a potem siedzi i benefity bierze.taki tu maja system ze matka to w domu ma siedziec i dziecmi sie zajmowac a dopoki zas.macierz. bierze moze pracowac 20 godz.tyg ale wcale nie musi.CHB to kazdy bierze kto ma dziecko bez wyjatku 18f tyg.nikt ci tu nic nie da za darmo jak ojciec pracuje to rodzinie naleza sie zasilki i bez przesady bo to krocie nie sa!!!!zapytaj sie ciapusow i murzynow skad takie niezle fury maja a rzadko ktory pracuje z nich CIEZKO!!!!kazdego to osobista sprawa co i za co bierze a jak komus tylek sciska to juz jego sprawa z doswiadczenia wiem ze najwiecej przeciwnikow zasilkow to ludzie ktorym sie nic nie nalezy I TU JEST TEN WLASNIE CALY BOLLLLL!!!

Gość ja mam gdzies zasilki
radzimy sobie, tylko mnie wkurwia jak non stop slysze od Anglikow,ze Polacy sie zjechali i ciagna benefity, ja sie im nie dziwie,ze maja zal do nas i do swojego systemu socjalnego, ktory rozdaje mieszkania socjalne i benefity a oni placa cholerne podatki ( i nie tylko to odnosi sie do Polakow, ale inni mnie nie obchodza)...jakos jednego nie rozumiem..jedni moga sobie radzic bez benefitow, a inni jakos nie.. mam kilka znajomych, ktore maja dzieci -jedno lub dwojke, pracuja z mezem na zmiane lub dorabiaja w weekendy i jakos nie ciagna z socjalu, albo maz na tyle zarabia,ze ich stac na dzieci. Jak cie nie stac na dziecko to go nie miej a nie potem jeczysz,ze musisz mieszkac z dzieckiem i mezem w jednym pokoju.. Ja zdaje sobie sprawe, ze nas jeszcze nie stac na dziecko, wiec czekamy az sie dorobimy ot co wydaje mi logiczne

Gość cha cha cha
Przyjechalismy tu ponad 2 lata temu, na poczatku oboje pracowalismy po 12 h dziennie.Potem zaszlam w ciaze nieplanowana.Zastanawialismy sie jak to bedzie a le poczytalam troche o benefitach, dzwonilam,zlozylam aplikacje.Troche pokombinowalismy i nam przyznali.Nie musze teraz pracowc bo dostajemy pieniazki od rzadu.Ostatnio jak bylismy na wycieczce zagranicznej myslalam jak to dobrze - leze sobie w sloncu a pieniazki w anglii plyna na kono. kocham anglie, nigdy nie wroce do polski! ale do mrzynow i ciapatych jeszcze sporo nam brakuje, oni maja duzo dzieci i jescze wiecej kasy

Gość blabla...
co 2 temat o benefitach!Żal Wam d..y ściska,że nic dla Was.Życzę tym najbardziej narzekającym aby nigdy nie musieli z tych benefitów korzystać!!!!!!!!! Nie zawsze jest tak różowo!!!!!!!!! RODACY-aż się płakać chce.

Gość bdb rada
Ja nie mam nic do tych którzy biorą bo naprawdę maja ciężką sytuację, stracili pracę lub mają problemy ze zdrowiem itp. Ale wkurzają mnie tacy którzy kombinują np kobiety udające samotne matki czy pracujący na czarno "bezrobotni" . nieuczciwością i zakłamaniem brzydziłam się zawsze czy to w Polsce czy w UK. Naciągaczom z całego serca życzę żeby ich wszystkich wyłapali i żądali zwrotu kasy...

Gość Ale co ci do tego
z Twojej kieszeni biora?!?

Gość bdb rada
Faktycznie w moim portfelu od tego ani nie przybędzie ani nie ubędzie ale trzeba nazwać sprawę po imieniu, to jest zwykłe złodziejstwo. Nie potępiasz oszustów to nie masz prawa również potępiać tego kto ukradnie samochód Twojemu bratu ( przecież to nie z Twojej kieszeni)

Gość A mnie to wali................
byle by mi nie kradli :P

Gość Sorry ale to juz przegiecie
Zlodziejstwo? Napedzamy im gospodarke,pracujemy placimy podatki- i mamy prawo do benefitow.A WY zazdroscicie. taka prawda!

Gość Pier...dz...ielenie takie
Anglia kraj bogaty. Stac ich na to. A ze w Polsce bieda nie moja wina :P

Gość Sorry ale to juz przegiecie
mozliwe , ale ja mam internet w komorce i nie chcialo mi sie czytac wsztstkiego..:) moze zle zrozumialam ale taka prawda jest ze najbardziej krzycza ci co chcieliby tez dostawac benefity ale im sie nie naleza..

Gość bbbbbbbfffffffffffffff
no a nie biorą tego z naszych kieszen???? gdyby tak nie bylo to bym nie placila przez 4 lata cholerenie wysokich podatkow..dlatego urodze dziecko to będe ciągnąc ile sie da.. wsio

Gość defet
Wy sie klocicie a inne nacje biora i sie ciesza. Nie macie wiekszych zmartwien niz obzucac sie blotem i chamstwem. Co z wami. zamiast pomagac dawac rady wspierac sie to szkoda słow. Przyjechalam do Uk 12 lat temu z rodzicami i jak spotkalam polaka wtedy to byly lzy szczescia. wstyd. Sorrki za literowki.

Gość Jakie zebranie od panstwa
Ciapki,Pakosy maja po 8 dzieci i biora ! I to nie pracuja! Angole tez. A wy macie problem! A jakimi autami sie woza.

Gość ale zauwaz ze ciapaki
tez sie nie ciesza dobra opinia a my do nich dolaczamy:(( jakos nic nie slychac o Niemcach, Francji, Czechach tylko o Polakach:(( Ja tez rozumiem ludzi, ktorzy przyjechali tu pare lat temu, placili podatki i teraz maja dziecko lub stracili prace i biora zasilki..ale tak jak tutaj ktos wczesniej powiedzial ilu tutaj jest kombinatorow, ktorzy tylko wykorzystuja przychylny system socjaliny w UK "bo nam sie nalezy", ledwo zagrzali dupe w UK juz laza i zebrza po urzedach.. Ja nie zazdroszcze nikomu benefitow, ni naleza mi sie, bo pracuje na siebie, moj maz rowniez,tylko szlag mnie trafia, jezeli wiem, ze czesc moich ciezko zapracowanych pieniedzy idzie na takich nierobow, kombinatorow, oczywiscie nie jestesmy jedyna "kombinatorska" nacja, ale jedna z nich:((((, wstyd mi za tych rodakow:((

tez sie nie ciesza dobra opinia a my do nich dolaczamy:(( jakos nic nie slychac o Niemcach, Francji, Czechach tylko o Polakach:(( Ja tez rozumiem ludzi, ktorzy przyjechali tu pare lat temu, placili podatki i teraz maja dziecko lub stracili prace i biora zasilki..ale tak jak tutaj ktos wczesniej powiedzial ilu tutaj jest kombinatorow, ktorzy tylko wykorzystuja przychylny system socjaliny w UK "bo nam sie nalezy", ledwo zagrzali dupe w UK juz laza i zebrza po urzedach.. Ja nie zazdroszcze nikomu benefitow, ni naleza mi sie, bo pracuje na siebie, moj maz rowniez,tylko szlag mnie trafia, jezeli wiem, ze czesc moich ciezko zapracowanych pieniedzy idzie na takich nierobow, kombinatorow, oczywiscie nie jestesmy jedyna "kombinatorska" nacja, ale jedna z nich:((((, wstyd mi za tych rodakow:((