Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i.czarska

krótkie USG co 4 tygodnie

Polecane posty

Gość i.czarska

Wiem, że usg nie jest szkodliwe i oprócz tego w 12 tc i połówkowego, lekarz robi mi usg co 4 tygodnie. Trwa dosłownie 2-3 minuty, ale podobno jest nieprzyjemne, bo bardzo głośne dla dziecka? Czy Wy tez macie usg tak często?

ja tez sie martwie , jestem w 10 tygodniu a usg juz 2 razy miaalm a dzis bedzie 3 , kurcze boje sie ze to ma zły wpływ na dziecko

Gość i.czarska
złego wpływu poza tym hałasem nie ma, nie martwa się. Słyszałam tylko, że po usg może być niespokojne, co by sie może zgadzało, bo 2 godziny po usg poczułam pierwsze ruchy.

Ja jestem w 27 tc i od 5 tc mam usg robione co 3 tygodnie przy każdej wizycie. Chodzę do bardzo dobrego gina i nie sądzę żeby narażał dzieci na niebezpieczeństwo świadomie, więc wydaje mi się, że wszystko jest ok!!!

no właśnie dzis tez poruszyłam ten temat bo moj gin twierdzi ze bedzie mi robił usg co 3 tyg i ze tak mam przychodzic na wizyty mimo ze ciąża niezagrożona itd. Wkurzam sie bo po 1 z pierwszym dzieckiem mialam moze ze 4 usg i lekarz tylko dwa razy badal mnie dopochwowo i tak powinno to wygladac a ten kaze mi przychodzic co trzy tyg i jeszcze za kazdym razem mam placic po 120 zl. Pomijając juz pieniądze to uwazam ze takie usg to za czesto i musze jak najszybciej zmienic lekarza. Z pierwszym dzieckiem tez chodzilam czesto ale nie było usg bez powodu i nie bylo niepotrzebnego badania. Wszystko bylo ok.

ja od 34 tc mialam usg co tydzien z powodu cukrzycy i dziecko zdrowe i nic mu nie jest... lekarze chyba wiedza co robia i gdyby to mialo szkodzic to by tego nie robili... choc zdazaja sie lekarze ktorzy nie wiedza co robia ale wierze ze tych jest zdecydowanie mniej...

Gość deli256
ja mam robione usg przy kazdej wizycie (chodze prywatnie), jestem w 23 tyg

dzidzia - wiem ze drogo i to mnie tez tak wkurza bo jak wszystkie te wizyty zliczyc to za taką kase kupie sobie całą wyprawke:P Wczesniej moj lekarz brał po 50 zl za wizyte a za pozniejsze juz tylko 30 i nie narzekalam na niego. Dogadywalam sie z nim swietnie. A jak szlam rodzic to przyjechał specjalnie i porod odbierał. Potem przychodził do mnie codziennie do szpitala i sprawdzal jak sie czuje lekarz naprawde swietny. A teraz niestety biedaczek choruje i narazie ma gabinet zamknięty.

Gość jjojjjo123
ja po pierwszym usg jak przyszłam do domu i sie położyłam to poczułam skurcze lekkie brzucha cos mi było pomysłałam ze ono tego nie lubi ale moze to zbieg okolicznosci