Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdcsdfvfv

Mam pobrać mocz mojemu 1,5 miesiecznemu dziecku i nie wiem jak?

Polecane posty

Gość fdcsdfvfv

tzn mam specjalny pojemniczek i takie naklejane plastikowe coś na siusiaczka, zeby nasikał..ale nie wiem czy to mam zrobic rano czy kiedy? na czczo?, ale kiedy moj mały jest na cczo jak ciagle je co 3 godziny? raz mu nałozyłam około 10:00 to mocz był ciemny , ale zrobił kupke i tam sie troche dostało, teraz mu nałozyłam to mocz jest przezroczysty i nie wiem czy to jest dobry mocz??!!

Gość fffffffffffggggggg
tak,takie małe nigdy nie będzie na czczo:) Radziłabym pobrać mocz po kąpieli albo dokładnie podmyć malucha.Wtedy wynik sie nie zafałszuje

Gość fdcsdfvfv
no, ale teraz ma taki biały mocz!! a po kąpieli zawsze sra:(

naloz mu to przed karmieniem. przemyj wczesniej wszystko gazikiem leko. uwazaj zeby ten woreczek do pobierania moczu nie byl przyklejony dlugo bo klej odparza i powoduje uczulenia!! najlepiej weź ten pastikowy pojemniczek poloz malego bez pieluchy i jak zacznie sikac to nalap bezpośrednio do pojemniczka.

Gość pięknie powiedziane
po jedzeniu sra :O

Gość Binas
Mnie położne uczyły tak : przemyć siusiaka Rivanolem (lub b. dokładnie wymyć wodą z mydłem) i dać pić. Po jakichś 15-20 min bez pieluszki, dziecko zacznie sikać i najlepiej pobrać środkowy strumień do jałowego pojemnika (u chłopaka jest łatwiej). Wg mnie woreczki się nie sprawdzają. Zabiegi odkażające przed i jałowy pojemnik mają zapobiec zafałszowaniu wyników - inaczej mogą np wyjść bakterie w moczu, a często są w moczu właśnie z powodu niedokładnego wymycia przed pobraniem.