Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mokra_wloszkaaa

Codzienne mycie włosów, tłuste włosy

Polecane posty

Gość mokra_wloszkaaa

Myje włosy codziennie już od kilku lat. Są teraz bardzo zniszczone i tłuste. Jak nie umyje włosów wieczorem to rano normalnie wstyd gdzies wyjsc. Natomiast jak wymyje rano to wieczorem są juz brudne tz tłuste. 1. Jakich szamponów powinnam uzywac do codziennego mycia głowy i jakich odżywek? 2. Jak suszyc głowę? Suszarka niszczy a spanie z mokymi włosami podobno też. Z góry dzieki za odpowiedzi... chce miec zdrowe włosy a jak narazie mam łamliwe, wypadajace, tłuste...

Gość upussssss
podnosze.

Gość mokra_wloszkaaa
To ja też podnosze... bo nie wierze ze nikt nie wie.

Gość lala z krakowa
ja bym je spróbowała przetrzymac 2 dni; wczesniej też myłam codziennie, potem zaczęłam co 2 dni, na początku byl koszmar, ale teraz sie przyzwyczaily i jest dobrze a jak nie pomoże, to idx do dermatologa i moze do endokrynologa

Gość ZupełnieNormalnieWręczGorzej
mam ten sam problem. Identyczne włosy-cienkie, zniszczone, wypadające i przetłuszczające. Z tym, że ja myję włosy rano przed wyjściem, i układam za pomocą suszarki.

Gość lala z krakowa
Jak masz tłuste włosy, to odżywka tylko na końcówki, nigdy na całosć; i raczej obojętne, jaka Co do szamponu - dla mnie osobiście dobra jest schauma, ale kazdy musi sam wypróbowac, co mu pasuje. Suszenie - w lecie wystarczy posiedziec godzinę, potrzepac trochę głową, przemieszac palcami i już sa suche. W zimie zawinąć w recznik, żeby wyciągnął wody ile sie da, a potem poczekac , az wyschną same, ewentualnie podsuszyc troche suszarką, ale zimnym strumieniem powietrza

Gość lala z krakowa
no i zazywaj cynk - cynku jest zawsze niedobór, więc nie zaszodzi

Gość ZupełnieNormalnieWręczGorzej
kurczę, właśnie, może dermatolog... Lalo z krakowa, też jestem z krakowa:) I przetrzymywałam moje włosy nawet tydzień, jak miałam wolne-nic to nie dało:(

Gość gossiaczeekkkk
A środek doraźny - to talk - ale na blond włosy. Ja też myje codziennie i wieczorem jak muszę odświeżyć fryzurę to daję odrobinę talku i jest Ok. Dodam, że pomysł na to podała mi koleżanka opowiadając o "suchych szamponach" za granicą :) A i ja mam krótkie włosy. Polecam! Ps. Ciemne włosy będą za bardzo matowe po talku.

Gość lala z krakowa
U mnie to tak zrobiłam, że po prostu zaczęłam myc co drugi dzień i w końcu sie przestawiły. Ale ogólnie nie mam jakichś większych problemów z włosami. Nie są zniszczone, sa dosć geste, cienkie bo cienkie, taka już ich uroda, ale nie jakoś chorobliwie. Chyba bym poszła do tych dwoch lekarzy, zaszkodzić to to nie zaszkodzi

Gość mokra_wloszkaaa
kiedys miesiac mylam włosy raz na 3 a nawet 4 dni. I nic nie pomogło. Wciąż miałam tłuste włosy po 1 dniu.

Gość seboklar
Ja tak miałam. Dermatolog przepisał mi szampon Seboklar i pomogło. Teraz myję włosy co 3 dni i jest ok.

Gość gość
Przejdź na szampon HB Jeunesse, ten powiększający objętość włosów. U mnie świeżość włosów przy nim mocno się poprawiła. W zasadzie od mycia do mycia cały czas wyglądają mega pozytywnie - tak jak powinny.