Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tartuffek

biedni nauczyciele

Polecane posty

Gość trzeba bylo sie uczyc
jak powiedzialam wcześniej ta dyskusja jest jalowa

Gość to chyba pracujesz na dwoch
jasne a inne zawody sa nieodpowiedzialne. Ludzie,ktorzy tak mowia nie wiedza co to ciezka praca.

Gość moja mama prace w szkole
zakonczyla rok temu, zalamaniem nerwowym i ciaglym zapaleniem krtani.

Gość tegoroczna maturzystkaaaa
a ja wspolczuje nauczycielom, ale dlatego ze jak ktos wczesniej powiedzial: jedna osoba idzie rano do pracy, konczy o 15.00 i od tej godziny na wolne, moze sie spotkac z kolezankami, jak ma rodzine to zajac sie dzieckiem czy cos, bo ma WOLNE. a nauczyciel? przychodzi do domu, tez czesto ok 15.00 i co go czeka? stos kartkowek, sprawdzianow do sprawdzenia, ukladanie nowych, przygotowanie sie do lekcji itd. w zyciu bym nie chciala byc nauczycielem

Gość ta pani jest bardza madra
zle ci to zmien prace! a nie placzesz jak ci zle. inni maja duzo gorzej i nie robia z tego wielkiej tragedii. nauczyciele mowia ze dzici sa okropne itp. a widac ze poprostu nie maja powolania, do dzieci trzeba miec podejscie i nie kazdy je ma! wiec zmiencie zawod bo tylko wyrzadzacie krzywde dzieciom

Gość tegoroczna maturzystkaaaa
no i uczniowie :O masakra. chyba ze trafi sie naprawde na super klasy, ale w kazdej sa jacys debile ktorzy dadza popalic. czasam mi bylo zal ze auczyciel mowil i mowil a nikt go nie sluchal :( :O

kazdy nauczyciel na etacie ma jeden dzien wolnego. Bardzo rzadko siedza w pracy do 16. a jak siedza to ida na poxniejsze godziny. A ferie zimowe to nie wolne. A te pare dni przed i po kazdych swietach to co?

to co maja powiedziec nauczyciele uczacy w poprawczakach? nie skarza sie tak jak WY!!!!

powinni zmodyfikowac przestarzala karte nauczyciela. Zasady zatrudniania powinny byc takie jak w kodeksie pracy, np okres probny. Jak sie sprawdzi, to witamy w szkole, jak nie, to do widzenia. A nie jak jest teraz, ze prace najczesciej sie zalatwia przez znajomosci, a jak juz sie zatrudni to tak naprawde dyrektor nic nie moze, bo szkoly podlegaja samorzadom. Duzo by jeszcze wymieniac.

a z załamaniem nerwoym mozna skonczyc w kazdym zawodzie. A dentysci maja kłopoty z kregosłupem, a ludzie pracujacy na stojao żylaki....itp

jesli o mnie chodzi to sie nie skarze tylko staram sie wam uswiadomic jak to wyglada z innej perspektywy. ale wy macie klapki na oczach i przemawia przez was nienawosc

Gość MOJE DROGIE
Ja tez skonczyłam studia i bardzo trudne.Pracuję nie do 15 a dlużej i mam kolezanke nauczycielkę,która ma wolne popołudnia i nie narzeka na kase.A w szkole sredniej była słaba uczennicą.I prosze mi wierzyc,że nauczycielem zostaje raczej sredniak albo i ten co miał kłopoty z nauka a ludzie mądrzy koncza inne studia i pracują po kilkanascie godzin aby godnie zyc.Mam dzieci w szkole i wiem jak ucza nauczyciele.Tam nie ma pasji,nie ma madrosci!Dlaczego szkoły prywatne nie strajkuja-BO MAJA DOBRYCH I BARDZO DOBRYCH NAUCZYCIELI!Ci przecietni szumia najgłosniej bo nikt ich nigdzie nie zatrudni!DLACZEGO TESTY IDA Z ROKU NA ROK GORZEJ A MŁODZIEZ MAMY MADRZEJSZA?

Gość do jakoś nie współczuję ci...
dzwni jesteście - jeśli zawód nauczyciela to taki cud miód malina to czemu sami nie wybraliście takiego zawodu????? narzekać zazdrościć psioczyć tak robią ludzie zakompleksieni którzy w swoim życiu nic nie osiągneli... jesteście bezrobotnymi??? to ruszcie tyłki sprzed kompa i nie narzekajcie !, ze wszyscy maja lepiej tylko nie WY.

MOJE DROGIE-> popieram

no teraz to mnie rozbawilas. pracuje w szkole prywatnej i nikt nie strajkuje bo z marszu pozegnalby sie z praca :D

do jakoś nie współczuję ci...-> chyba kolejna nauczycielka

gdymyście mieli ciekawa prace, byli szczęśliwi w życiu to nie narzekalibyście tak na wszystko i na wszystkich...... szkoda mi was ludki - kiedyś własnym jadem się zatrujecie blehehehehe człowiek szczęśliwy spełniony nikomu nie zazdrości :) i już nie chopdziu tu o nauczycieli ale tak ogólnie

trzeba bylo sie uczyc-> a pani nauczycielka nie poszla na zakonczenie roku szkolnego?

jest na 11:)

nie, jestem młoda studiuje pracuje ze szkolnictwem nie mam nic wspólnego tylko współczuje takim zgorzkniałym ludziom jak wy :)

nauczyciel to powłanie moi drodzy nauczyciele...nie kazdy nadaje sie do tej pracy, ale równiez nie kazdy nadaje sie na lekarz, ksiegowego, inzyniera.....

trzeba bylo sie uczyc-> powiedz mi dlaczego nie zmienisz pracy skoro jest ci tak zle?

nigdy nie bedzie tak idealnie, ze wszyscy beda pracowac z powolania w danym zawodzie:) Ale taka jest prawda, kto sie zle czuje w swojej pracy, ten narzeka najbardziej.

nie chce pracowac na nastepna grupe zawodowa ktora chce przejsc na wczesniejsza emerturę. To skandal. Wszystkie zawody sa rowne, ale nauczyciele to sa równiejsi.

gdzie ja napisalam ze mi zle?

Gość n-lka angielskiego
owszem mamy teraz wolne ale cały rok psychiczne obciążenie jest ogromne bo większość uczniów to dzieci trudne wychowawczo bez tego wolnego nauczyciele lądowaliby w psychiatryku praca w szkole nie jest łatwa !!! i słabo płatna 1200zl

rowniez uwazam, ze nauczyciele nie powninni miec prawa do wczesniejszej emerytury. Co innego gornicy czy policjanci, oni maja prace podwyzszonego ryzyka, ale dla nauczycieli to juz przesada.

odnioslam takie wrazenie ze zle ci...

jeśli już wkraczasz na równiejsze zawody nie zapomnij dodać górników :)

wrazenie mylne. to co napisalam mialo sluzyc jako dowod ze ta praca nie jest taka rozowa jak sie wszystkim wydaje