Gość popolo7 Napisano Czerwiec 20, 2008 Witam, Proszę pomóżcie mi. Od 2 lat szukam prawnika, który zechciałby mi pomóc w następującej sprawie. Z byłym mężem mamy po 1/2 mieszkania w centrum Warszawy ( podział nastapił aktem notarialnym jeszcze przed naszą separacją 5 lat temu). Były zalega z alimentami na ok. 35.000. Mieszkanie dała nam jego Matka darowizną zaraz po ślubie. Początkowo nie chciałam nic z tym robić, bo myślałam, że ona dalej tam mieszka. Teraz wiem, że przynajminiej od 1,5 roku mój ex to mieszkanie wynajmuje. Oczywiście nic mi nie płaci, choć jestem współwłaścicielką. Rok temu komornik wysłał mu pismo, że ma zwrócić dług lub jego udział będzie zlicytowany. Od tej pory nic się nie dzieje. Proszę o pomoc. Mam troje dzieci, a on jest bezkarny. Chciałabym sprzedać to mieszkanie, przynajmniej będziemy mieć za co żyć nie oglądając się na alimenty. Jeśli ktoś zna prawnika, który mógłby się tym zająć, to proszę pomóżcie. Nie mam zbyt wiele pieniędzy, ale jeśli dojdzie do licytacji to chetnie zapłacę. pozdrawiam Agata Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach