Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego_nie_ja_chce

Nastolatka sama na wakacje??

Polecane posty

Moja mama nie chce mnie puscic na wakacje na wies do babci na wakacje samej. Zawsze jeździłam tam z nimi a chce choc raz sama jechac. Mam 16 lat wiec potrafie sie sama ubrac i zrobic cos do jedzenia :). I jej argumenty są takie że będę po nocach do chłopaków chodzic i wróce w ciązy. Przeciez to głupota i ona powinna wiedziec ze ja taka nie jestem. Nie wiem co jej powiedziec zeby mnie pusciła.

Też tak waszym córkom nie pozwalacie? Normalnie bezsens jakiś.

Do babci nie chcę cię samej puścić ? eh, trochę głupio. Mnie tam puszczają gdzie chce , grunt to zaufanie. Powiedz mamie ,że będziesz przecież pod opieką babci.

To przez to że się w TV nasłuchała tych wszystkich nastolatek w ciąży i teraz się mnie czepia... normalnie żal...

Gość zebys ty sie nie pusciła
:O

Porozmawiaj z nią o tym. Powiedz ,że jesteś odpowiedzialną i rozsądną osobą.

No tak ona o tym wie. Tu gdzie mieszkam to moge wychodzic o której chce i wracac tez o której chce a na wsi (gdzie jest bezpieczniej) już nie mogę.

Ona ma uraz bo mój brat w wieku 18 lat se zrobił dziecko więc teraz mi nic nie wolno przez niego...

Gość zasada ograniczonego zaufania
takiej 16tce to nigdy nie wiadomo co do łba strzeli a chlopakaom tym bardziej..pojedziesz gdzies na jakies wiejsckie dicho i ktos cie jeszcze zamorduje tak jak ta monike w sylwestra... :O

No i widzicie "tak jak ta monikę w sylwestra".... naoglądacie się TV i potem na nic nam nie pozwalacie. Ja tam nie chodze na disko bo tam nawet nie ma.

Gość zasada ograniczonego zaufania
to po ch chesz tam jechac jak tam taka nuda :O ???

Gość JaPoWiEmTaK
z jednej strony Cie rozumiem, ale musisz pomyslec o tym... dzis na kazdym jednym kroku nastolatkow czekaja rozne niebezpieczenstwa, mama sie dlatego martwi, nie chcialaby abys zaszla w ciaze, pomimo tego iz jestes rozsadna, musisz sama ja zroozumiec:) kiedys myslalam tak jak Ty. dzis sama jestem matka i wiem ze w przyszlosci sama bede trzesla sie o moja corke:)

No bo mam tam kolegów i koleżanki z którymi widuje się raz w roku własnie na wakacje.

Bez przesady swoim dzieciom powinno się ufać skoro nie zawiodły tego zaufania. Nastolatka ma już własny rozum i jeśli jest dobrze wychowana to nic głupiego nie zrobi, A skoro tam nawet nie ma dyskoteki to jeszcze lepiej... Może powiedz ,że chcesz się nauczyć trochę samodzielności. No sama nie wiem co ci poradzić.

Zresztą jeśli dziewczyna by miała zajść w ciąże to w dzień równie dobrze może. Tak samo u babci na wakacjach sama i tak samo z rodzicami.

W miejscu gdzie mieszka też ma koleżanki i kolegów ,więc na jedno wychodzi . Kiepski argument.

Wcześniej tak nie było...Ostatnio miałam komers i pierwszy raz zobaczyli mnie w sukience. Teraz nic nie moge. I kontrolują mnie strasznie.

Gość odpiszcie
zgodze sie z Toba ze zly argument najlepiej zamknac taka 16 latke w domu nie wiem czy rodzice wogole mysla o tym ze przeciez takie same zagrozenie czeka ja u siebie w miescie przeciez oni pracuja a ona ma wakacje skoro maja takie podejscie to niech sobie ja wezma do pracy skoro tak sie o nia boja..... nie moge tego pojac 16 lat i dziewczyna nie moze jechac do babci

Gość odpiszcie
pogadaj jeszcze raz z rodzicami

No własnie... jeszcze rozumie jakbym niewiadomo gdzie chciała jechac a to tylko do babki... i ciotka tam mieszka i w ogóle.

Gość odpiszcie
moze poromawiaj z babcia ze chcialabys do niej przyjechac na wakacje a rodzice sie boja zeby im wytlumaczyla ze bedziesz pod jej opieka

No chyba tak zrobie...

Gość odpiszcie
kazdego dnia czeka Cie jakies zagrozenie wiec nie rozumiem rodzicow tak do konca:( jak juz poroamiawiasz na ten temat z babcia odezwij sie na topiku bede tu zagladala

Gość odpiszcie
*porozmawiasz