Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAKAOWE OKO

WIEŚNIAKI TO NIEROBY!!! A NIE BIEDNI SPRACOWANI LUDZIE!!!

Polecane posty

Gość KAKAOWE OKO

SKOńCZYłY SIE JUZ CZASY KIEDY ROLNIK CIężKO PRACOWAł W POLU!!! TERAZ MAJą NOWOCZESNE MASZYNY, A żEBY BYć ROLNIKIEM WYSTARCZY POSIADAć TYLKO PONAD 1H ZIEMI!!! UBEZPIECZENIE KOSZTUJE ICH TYLKO 50Zł/MIES, A DOPłATY ZGARNIAJą TAKIE,żE MIESZCZUCHOM SIę NAWET NIE śNIłO!!! POZA TYM ZA GOSPODARSTWO NIE PłACA PODATKU, BO SA Z TEGO ZWOLNIENI, A NIE WYSOKIE CZYNSZE JAK W MIEśCIE... POZA TYM ICH PRACA TO ZALEDWIE KILKA MIESIęCY W ROKU...!!! CO O TYM MYSLICIE???

Gość yeb
jestem po pracy, nie chce mi sie myslec, zatem nic nie mysle ;]

Gość KAKAOWE OKO
WSZęDZIE MAJą PRZYWILEJE!!!ICH PRACA LICZY SIę JUZ OD 16-ROKU żYCIA CZY PRACUJą CZY NIE! W KOńCU WYSTARCZY TYLKO DZIAłKA 1H. NIEKTóRZY NAWET JEJ NIE UPRAWIAJą, BO żYJą NA KOSZT PAńSTWA I Z DOPłAT. POZA TYM ROLNICZA EMERYTURA JEST WYżSZA OD EMERYTURY GóRNIKA, KTóRY PRACUJE W CIężKICH WARUNKACH POD ZIEMIż, A NIE NA śWIEżYM POWIETRZU...

Gość rita98 z.
Racja zgadzam sie, A Carolyna niech sie nie wypowiada, bo nie ma pojecia na ten temat, tylko 24h na dobe siedzi na kafe bo przecież juz rok szkolny sie skończył

a skąd to wszystko wiesz? tak się składa, że ja pochodzę ze wsi i wiem jakie są realia. nie ma tam opieprzania się, chociaż to tez zależy gdzie...jesli nie odczułas/es tego na własnej skorze, to w sumie nie dziwie się twoim reakcjom

Gość KAKAOWE OKO
PROSZE O WYPOWIEDZI ZWIąZANE Z TEMATEM

rita98 odpierdol się ode mnie, to ty nie masz pojęcia, a na kafe to moze ty siedzisz non stop

Gość rita98 z.
To jasne,że wszyscy wieśniacy narzekają w telewizji,żeby wyciągnąc jak najwięcej pieniędzy od państwa i ukryć jakimi sa pasożytami

Gość KAKAOWE OKO
PROSZę, NIE OBRAżAJCIE SIę NAWZAJEM. PRZECIEż KAżDY MOżE MIEć INNE ZDANIE. MOżNA PRZECIEZ PODZIELIćSIę WłASNYMI OPINIAMI NIE OBRAżAJąC SIę PRZY TYM

ojoj, doprawdy.moze nie wiesz jakie są roznice miedzy cenami w sklepie a cenami na skupach czy jakis giełdach

Gość rita98 z.
Jasne... tak Wam źle. Tylko pewnie żaden wieśniak nie chciałby zanienić sie z mieszczuchem i płacić tych ogromnych podatków, oddychać niezdrowym powiertrzem i zapierd... na czynsze i rachunki

ja jakos daje rade w wawie i jest mi tu dobrze, a podatki nie wiem czym sie roznią, bo za prad itp placimy chyba tyle samo? a kakaowe oko czy cos mowi o braku obrazania sie, a w temacie to co to jest? komplementy?

Nalezy zaczac od tego ze wiesniak to nie ktos pochodzacy ze wsi ale obojetnie skąd, tyle ze brudas,na bakier z kulturą osobistąi len... i w takiej opcji z opinia w temacie sie zgadzam. choc nie przecze, ze niestety tacy ludzie czesto wlasnie pochodza ze wsi(choc to nie regula!!)

Gość caryca k.
dlaczego nazywacie rolników wieśniakami? w dzisiejszych realiach to słowo należy do słów obraźliwych. Nie ładniej brzmi mieszkańcy wsi? Przeprowadź się na wieś...zostań rolnikiem i przekonaj się czy to rzeczywiście takie opłacalne. Nie wystarczy mieć 1 ha ziemi nieuprawianej aby dostać dopłatę z Unii. Trzeba spełniać kilka warunków.

o matko, obiektywny... to moze wcale sie nie powinienes wypowiadac, jesli nie masz odpowiednich doswiadczen... bo to wlasnie tak jest, ze rownie dobrze moge powiedziec o mieszczuchach, że są leniwi i by popracowali w polu, to by zobaczyli, co to wysiłek.

Gość rolnik hehe
Do autorki topiku-skoro praca na roli taka lekka czemu sama tym sie nie zajmiesz zamiast ub,liżać rolnikom?????????????????? Poza tym gdyby nie oni nie miałabyś co jeść, weź się do pracy a nie wymyślaj debilizmów!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gdybyś tak popracowała całe dnie w upale 30stopniowym nie wypisywałabyś podobnych bzdur.

Gość KAKAOWE OKO
rolniku!!!!!!!!!!! Dzisiaj istnieje coś takiego jak IMPORT!!!! więc nie jesteś jedyny, a w innych krajach rolnicy płaca podatki a nie są pasożytami!!!

sam jestes pasozytem...dobrze, ze nie mam nic wspolnego z osobami o takich poglądach :classic_cool:

Gość KAKAOWE OKO
piszę oczywiście o pseudo rolnikach mających po 1h ziemi, której nawet nie uprawiają. Żnam też prawdziwych rolników, ale to nie te czasy ze sie pracuje w upale. Dobry, pracowity rolnik może jezdzić ciągnikiem wyposażonym w klimatyzacje

Gość rita98 z.
niektórzy nie mają pojęcia o polityce, a wypowiadają sie na forum nie znając tematu jak carolyna

no to jak maja 1h, to nie ma wtedy dopłat, ktore sa od ponad 3h, a jesli chodzi o emeryture, to chyba kazdy ma do niej prawo, kto pracuje? i nie gadaj, ze nic nie robią rolnicy, bo wiekszosc zapiernicza ostro, chociaz sa nieroby, ale nieroby sa wszedzie. Byc moze ty tez jestes nierobem.

rita98, a to my o polityce rozmawiamy? czy o warunkach na wsi? wez mnie nie rozsmieszaj

Gość KAKAOWE OKO
hahaha Carolyna stwierdziła że jestem nierobem, a nawet nigdy nie widziała mnie na oczy!!! Buahaha Pokazała swoją "inteligencję"

Gość caryca k.
przecież rolnik, który ma ha ziemi nic na tym nie zarabia. Płaci też KRUS co kwartał. Co prawda nie są to duże pieniądze, ale płaci. Dla niektórych jest to jedyna możliwość posiadania ubezpieczenia zdrowotnego, więc o co tyle krzyku?

Gość rita98 z.
ta sytuacja to wina złej polity7ki, więc może nie mieszaj sie do rozmowy dziecko.

przeciez napisalam, ze byc moze :D trzeba czytac ze zrozumieniem...skad bym mogla wiedziec czy jestes nierobem czy nie

Gość KAKAOWE OKO
tak.... a wiesz jaka ogromna jest róznica między ubezp. mieszczuch i wieśniaka????? wiesz ile płaci wieśniak a ile mieszczuch???