Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchareczka*

surowka z bialej kapusty

Polecane posty

Gość kuchareczka*

no wlasnie , jak w temacie . jak robicie surowke z bialej kapusty , co do takiej surowki dajecie. dodam, ze nie lubie slodkich surowek a wiec odpada jablko czy cukier.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Kapusta poszatkowana na drobno, marchewka starta na tarce, cebula pokrojona na drobno, do tego do smaku sól, pieprz, cukier (nie czuć go wogóle potem ale koniecznie trzeba dodać bo surówka jest milion razy lepsza z nim), olej. Mieszasz, czekasz chilę aż nabierze mocy urzędowej ;) i gotowe :D moim skromnym zdaniem REWELACJA :D zawsze robię dużo więcej bo zjadam jej duuuuuuuuuuuużo do obiadu, przed obiadem i po obiedzie :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pozwolicie ze ja się wtrące.... ja znam taka prosta surowke: poszatkowac biala kapuste, dodac vegete, majonez i tyle. mniam, pycha.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Też znam podobany przepis, tyle że zamiast vegety daje sól i pieprz, no i nie samą kapsutę tylko z marchewką i cebulką :) I dodaje do majonezu odrobinkę musztardy żeby byla pikantniejsza :) ale od zwylkej kapusty i tak jest lepsza pekińska do tej salatki z majonezem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
to ta moja to dosyc ograniczona wersja,,,ale i tak ja uwielbiam ale ten Twoj przepis podoba mi sie :) musze kiedys to zrobic :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Polecam oba :D ja uwielbiam obie na które podalam przepisy i wcale nie ukrywam że pochlaniam ich ogromne ilości ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapach_cynamonu
Dziewczyny podpowiem Wam coś jeszcze... Kapustka, marcheweczka, olej, cebulka i... łyżeczka dwie musztardy najlepiejn sarepskiej plus odrobinka cukru :) Serdecznie polecam !!! MNIAM !!! :) Serdecznien pozdrawiam !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Hmmm.. To coś jakby mój pierwszy przepis tylko z dodatkiem musztardy, no ciekawe, musze kiedyś spróbować :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapach_cynamonu
spróbuj koniecznie :) ja ją... uwieelbiammm ! :)))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja tez :D a d...rosnie od kapusty i majonezu , hihihihi wystarczy mi sama kapucha , nawet obiad czy kanapka zbedna jest ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapach_cynamonu
plansza... dlatego bez majonezu, a z musztardką :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jak doszlyscie do majonezu i musztardy...prosty..dip...sos...jak kto woli.... majonez rozrobic z odrobina jogurtu badz mleka...inna konsystencjoa...do tego dodajecie trocje wegety tej w plynie...i musztardy do smaku...pieprz...jest rewelacja....do ogorkow, do frytek, do kapuchy...smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fajne przepisy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapach_cynamonu
... a może podacie jeszcze jakiś fajny przepis? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapach_cynamonu
na jakieś smaczne, proste potrawy :) Nie koniecznie suróweczki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
znajdz w tym dziale tanie smaczne jedzenie studenckie:) a jakie sa twoje preferencje kulinarne?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kapusta, jabłko, marchew, por majonez, cukier, sól = nawet teściowa pytała o przepis.... a taki prosciutki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hiacynta5
kapusta, marchewka, jablko, szczypior, pietruszka, koper, zalewka ( smietana kwasna, cukier, ocet albo sok z cytryny) Pyszne do klusek z sosem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mielona wolowina..okejokej..moze byc wieprzowina...doprawiamy kminkiem mielonym...curry...sola ja osobiscie dodaje wegete w plynie...oj magiiiii:0w plynie...pieprz...troche sambala...czosnek..mieszam...odstawiam na jakas h....wrzucam na patelnie...podsmazam... do tego pieczone ziemniaki w lupinkach...zeby bylo szybciej zdazaja sie takie np mlode w polowki i na goracy olej....a mlode oczywiscie w lupinkach...pieczemy.....pycha....i do tego sos...jogurt z startym odcicnietym ogorkiem...pieprz...czosnek sok z limonki ................................................................................... mieso mozna po doprawinie w postaci ....hmmmrurki...nie wiem jak naosac....obklejamu takim miesem patyk do szalyka...na szerokosc dloni....i podsamazam na patelni... atraksyjniejsza wercja:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a i pyszne jednogarnkowe naczynie zaroodporne mlode zimnaiki male w calosci wieksze pokrojone mieso w plastrach:schab, karkowa jak kto woli...mozna obydwa razem cebula pokrojona na 4 pieczarki pare oliwek jak ktos lubi... wiec mieso przyprawiamy sola i pieprzem...ew sos sojowy... ukladamy w naczyniu ziemniaki cebula mieso w kawalkach czosnek oliwki wrzucone ot tak ja dodaje jakies ostre papruczki zawsz bo akurat lubimy i pod przykryciem w piekarniku pieczemy?duzimy?...robimy kiedy mieso bedzie miekkie zdejmujemy pokrywke... i zostawiamy do zrrumienienia przewracajac je czesto... pycha...pycha................................................................................................ .............................................

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczka*
wiii - melduje , ze suroweczka wg Twojego przepisu byla wysmienita :) smakowala wszystkim ; a byli jeszcze u nas znajomi . dodam jeszcze, ze nie mieszkam w Polsce i tutaj nie znaja takiej surowki :) no to teraz poznali i bardzo im smakowala. przesledze jeszcze inne wpisy bo widze , ze ich przybylo i pewnie inne tez wykorzystam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×