Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Darietta

Problem z nogami- SINIAKI co jest nie tak może ktoś mi pomóc

Polecane posty

moim odwiecznym problemem sa siniaki na nogach nigdzie nie nie uderzę a wychodzą mi same nie które sa takie małe delikatne ale niektóre aż czerwone i takie popękane nie mam pojęcia od czego czasami mam tak ze wieczorem kładę sie spać i wszystko jest ok ale gdy wstaje rano mam siniaka nie przypominam sobie żebym gdzieś sie uderzyła a siniak jest będę wdzięczna za pomoc co mam robić bo mnie to przeraża

Gość upupuupup

Ja mam podobnie, ale tłumaczę to delikatnym ciałem (moja babcia takie ma) wystarczy że gdzieś mocniej sobie przycisnę, albo jak ktoś mnie chwyci za rękę to zaraz mam ślad w postaci siniaka...to chyba jest związane z kruchymi naczynkami...ostatnio miałam krwiaka na pół pośladka i do tej pory nie wiem skąd, nic mnie ni ebolało, tylko rzuciała mi się w oczy wielka plama...wątpię żeby coć z tym można bylo zrobić

Gość zrobcie sobie wyniki krwi
morfologia, INR, APTT. spożywajcie wiecej wit C lub rutinoscorbin.

tez tak mam. po prostu mamy delikatniejsza siec naczyn włosowatych. dlatego juz leciutkie stłuczenie itd i juz sinaki. faktycznie mozna spróbowac cos z vit c i warto zrobic badaia krwi :)

Gość catherine*
lekarze przepisuja na to Venoruton. bralam, nawet pomaga.