Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaała

Bioenergoterapia

Polecane posty

Gość aaaała

Witam!!! chciałabym się dowiedzieć co sądzicie o bioenergoterapii? Może miał ktoś jakieś doświadczenia? Wybieram się i chciałabym usłyszeć jakieś opinie na ten temat.

Gość gfrg
ja byłam kilka razy. I nie wiem co Ci powiedzieć, obietywnie rzecz biorąc niektóre dolegliwości ustąpiły :) czułam ciepło podczas. ale o co z tym chodzi to ni cholere nie wiem... :)

Gość aaaała
A powiedz mi sam zabieg był ok? tzn dobrze sie czułas nie było ci słabo czy cos w tym stylu wiem że pytanie może głupie ale ide i nie wiem czego się spodziewać :)

Gość misia124
ja kilka lat temu byłam z nerwicą serca i żoładka u bioenergoterapeutki i mi pomogła. wszystko przeszlo i juz nie powróciło. jestem bardzo zadowolona, ale uwazaj bo niektórzy mdleli tak oddziaływaly na nich te prądy,.zycze powodzenia i nie bój sie!!!!!!

Gość misia124
mie przykladała tylko dłonie do brzucha i serca i to trwało kilka minut, ale byl pan który nie mogł przebywac w jej otoczeniu bo mdlał.

Gość gfrg
dotykał mnie w tych miejscach w których uwazał że coś jest nie tak ( nie był zboczony :)) i wtedy odczuwałam tam takie ciepło. Ostrzegał że po zabiegu może mnie coś boleć albo być słabo ale raczej nie miałam nic takiego :)

Gość aaaała
O my good bo ja się dziś wybieram i wcześniej byłam pozytywnie bardzo nastawiona a teraz zaczynam się bać....tzn że lepiej żebym z kimś poszła czy sama moge śmiał isć??

Gość gfrg
moż lepiej z kims. Ale nie bój się, będzie dobrze!

Gość misia124
gfrd ma rację, nie bój sie to nic strasznego i tez sadzę że sama mozesz isc śmiało! pzdr...

Gość aaaała
A powiedzcie warto iść naprawde wam pomogło?

Gość gfrg
tak jak juz pisałam - nie wiem. Nie wiem czy coś w tym jest na prawde, czy to tylko sugestia.

Gość aaaała
Dzięki bardzo idę na 16:00. Mam nadzieje że pomoże>

Gość gfrg
to napisz jak wrocisz, bom ciekawa :p

Gość gfrg
to napisz jak wrocisz, bom ciekawa :p

Gość aaaała
Ok postaram się dzis, a jak nie to jutro rano. Mam tylko nadzieje że to coś mi pomoże.

Gość aaaała
No i byłam wczoraj .. Pan był mily, uśmiechnięty, ogólnie spoko, przepisał mi dodatkowo leki homeopatyczne, zobaczymy czy zadziała.

Gość misia124
troche dziwne, bo ja nie miałam zadnych leków, wystarczyły bioprądy i pomogło. spokój mam do tej pory, a mineło ładnych kilka lat.pzdr.......

Gość najważniejsze
To uwierzyć w tego rodzaju leczenie !

Gość aaaała
tak,ale ja wiedziałam że on stosuje też homeopatię w ten sposób pomógł moim dwum koleżankom i takiej dalekiej znajomej.

Gość sceptycznaaaa
Zabiegi bioenergoterapeutyczne Bioenergoterapia według wiedzy Dalekiego Wschodu jest stymulacją bioenergetyczną układu energetycznego organizmu człowieka. Bioenergoterapia nie jest leczeniem i diagnozowaniem medycznym, nie jest profilaktyką w sensie medycznym. Według medycyny Dalekiego Wschodu bioenergoterapia jest bioenergetycznym działaniem wspomagającym organizm człowieka w zdrowotnych problemach. A dokładniej jest ona działaniem stymulującym, i pobudzającym układ energetyczny. Tak naprawdę, bioenergoterapia daje bodziec na poziomie energetycznym. Taka stymulacja bioenergetyczna przyczynia się do lepszego funkcjonowania organizmu i jego energetyki. Działanie bioenergetyczne stymuluje energetykę wprowadzając nowy prawidłowy porządek, który został zaburzony przez czynniki zewnętrzne jak i wewnętrzne, np. szkodliwe środowisko zewnętrzne, stres, chorobę. Polega ono (to działanie) przede wszystkim na usuwaniu energetycznych przyczyn choroby (braków, bloków lub złogów energetycznych) oraz na zasilaniu niedomagających organów. Bioenergoterapia to zespół różnych technik, których celem jest stymulacja organizmu człowieka za pomocą bioenergii. Niektóre z nich (techniki) porządkują bioenergię w układzie energetycznym potrzebującego, lub wykorzystują i uruchamiają energetyczne krążenie w układzie energetycznym organizmu. W innych technikach bioenergii dostarcza terapeuta. Uzupełnia on energię potrzebującemu w miejscach zaburzeń, czyli oddziałuje na organizm osoby energetyzując bioenergią zaburzone strefy energetyczne. Poprawa samopoczucia, lub zdrowia następuje dzięki takim właśnie działaniom bioenergetycznym bioenergoterapeuty. To nie bioenergoterapeuta uzdrawia, ale jego działania na system energetyczny człowieka. Dlatego powinien on dokładnie znać system energetyczny człowieka, musi znać bardzo dokładnie przebieg wszystkich kanałów energetycznych, czakr podstawowych, również tych mniejszych punktów energetycznych i poziomów energetycznych aury. Powinien wiedzieć, jak zadziałać na zaburzenia, i jakimi działaniami (technikami) przywrócić prawidłowość w systemie energetycznym. Równowagę przywracają takie właśnie działania na poziomie energetycznym, i dlatego to one przywracają zdrowie, a nie osoba bioenergoterapeuty. Należy dodatkowo też wiedzieć, że wszelkie formy bioenergoterapii opierają się na paru wspólnych założeniach: 1. człowiek nie składa się jedynie z ciała fizycznego; 2. człowiek składa się też z ciała energetycznego zwanego aurą;. 3. każda komórka organizmu ma swój odpowiednik energetyczny; 4. ciało to (energetyczne) składa się z ośrodków energetycznych, tzw. czakr, oraz z systemu kanałów energetycznych, meridianów; 5. czakry są odpowiedzialne za odpowiednie gospodarowanie energią praniczną (przyswajanie, usuwanie, przetwarzanie oraz przesyłanie do innych czakr oraz narządów wewnętrznych człowieka). http://psychotronika.bloog.pl byłam u tego pana on pisze ksiazki i jest bioenergoterapeutą, usunął mi jeczmien z oka