Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megabalon

NO DOBRZE, A KTO POLECI DOBRA KSIAZKE?

Polecane posty

Gość megabalon

Gość megabalon
ja polecam " the kite runner" Ksiazka wspaniala, film do dupy

Gość Mikulska
E tam, ja Cook też mnie kiedys fascynował, ale teraz spostrzegłam, że wszystkie jego książki są o tym samym i od początku zupełnie przewidywalne.

Gość luuuuuuuuuuuuuk
"kamienne tablice" super ksiazka, ktora pokaze ci inna kulture a zarazem przepasc miedzy bogatymi a biednymi, rowniez do czego sa zdolni ludzie dla pieniedzy. znajdziesz w niej rowniez milosc,romantyzm i wszystko to czego brakuje w szarym i nudnym zyciu.

Gość dominika5
przeczytalam niedawno dziwna ksiazke pt " Tuan" C. Zike napisalam "dziwna" , bo jest to ksiazka o wspolczesnym awanturniku... ciekawa lektura.. a swoja droga..chodzi Ci o cos wspolczesnego czy raczej klasyka? Kamienne tablice czytalam majac nascie lat...:)

Gość megabalon
dobra nie koniecznie wspolczesna literatura polecam tez "przebudzenia ksiezyca" elisabeth hand

Gość dominika5
moge prosic o kilka slow o tej ksiazce?

Gość patrysiek24
"Życie Pi" !!!!!! :)

Gość patrysiek24
"ycie Pi" - po katastrofie statku przewozacego zwierzeta z zoo chlopiec znalazl sie w szalupie ratunkowej z zebra, hiena, orangutanem i tygrysem. I musi jakos przezyc.... Bardzo polecam! :)

a ja bym z chęcią przeczytała coś w klimacie filmu "Dzień świra" albo "Nic śmiesznego". Zna ktoś takie??

Gość zmanierowana krytykantka
Cejrowski "Rio Anaconda a wojtek to znowu ty? to juz ktorys raz sie tu spotykamy

Kamienne tablice czytalam majac nascie lat... o moja dominiko. uwazaj takich rzeczy sie tu nie pisze

Gość dominika5
widocznie nie doczytalam , ze to topik dla gimnazjalistow...SORRY:):):):):)

dominika no wlasnie ostatnio kobieta po 30 stce pisala mi tu, ze czyta lalke inna natomiast chwalila sie letura trylogii kiedy je obsmialam pytajac czy omawiamy lektury z podstawowki uznaly ze sie wywyzszam kino za prawie darmo

Gość dominika5
tak, masz racje...haha..upadek obyczajow..."lekturowych " :) w tzw moich czasach snobowano sie na znajomosc literatury...ech..stare dobre czasy....:):):):)

snobowano sie na znajomosc literatury... och , kiedy osmielilam sie napisac, ze po uzytkownikach kafe widac ze nie maja za soba pewnego kanonu, ktory wypada znac rozpetala sie prawdziwa burza o slowo "wypada" dowiedzialam sie, ze oni czytaja co prawda komiksy i lalke ale wylacznie dla przyjemnosci ja zas - cytat - "wyzej sram niz dupe mam"

Gość zdrapa
Harry Potter wszystkie czesci jest strasznie wciagajaca i bardzo ciekawa...

Erica Spindler , Harlan Coben, Robin Cook, Sidney Sheldon, Dean Koontz, Stephen King :) no chyba,ze wolisz inne klimaty ;)

Gość dominika5
.no coz, moze to jednak znak czasu? Tak jak napisalas..nie wypada mimo wszystko nie znac pewnych lektur, pewnych pozycji z literatury..ale moze to tylko mnie sie tak wydaje? Mlodziezy wystarczy teraz znajomosc obslugi kompa i... dobra wyszukiwarka:):) Wydaje mi sie jednak , ze bylabym ubozsza o kazda nieprzeczytana ksiazke...:) a z komputera korzystam z rownie duza przyjemnoscia...:)

Gość dominika5
ciekawe czy ktos jeszcze czyta Williama Faulknera????????????

dominika ja nie wiem, co ludzie czytaja wyglada na to ze niewiele

Gość dominika5
haha..krytykantko...a potem dra buzie przy dyskusjach o tolerancji..:):):) odeslij ich do biblioteki.. nie do ksiegarni....:)bo ksiazki sa drogie..powodzenia w dyskusji na drugim topiku:):)

dziekuje dominika ktos normalny trafia sie raz na rok

Gość dominika5
:) do zobaczenia i..poczytania..mam nadzieje, ze nie zmienisz nicka...:)

jak kto mi zastrzeze to suzkaj osoby zwanej pusta szmata bez klasy :)

a mnie się także wydaje, że to o czym piszecie to swego rodzaju snobizm z Waszej strony. też czytałam "kamienne..." gdy miałam naście lat, stały na półce u taty, zdarzyło mi się też parę innych książek ale to chyba nie daje mi prawa do wywyższania sie, a tak was - być może błędnie? - odbieram. Ja także się dziwię, że ktoś może nie czytać książek, kwestia wychowania i potrzeb. Ale jak dla mnie ok, jego wola.

to zależy co rozumieć przez dobrą książkę i od zainteresowań zainteresowanego. Dla mnie dobrą książką jest Magija w teorii i praktyce , Aleistera Crowleya, dla innych może być bzdetem