Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megabalon

NO DOBRZE, A KTO POLECI DOBRA KSIAZKE?

Polecane posty

nie nie nie moi drodzy nie ma że ktoś lubi jak ktos lubi czytac nie to co jest w kanonie książek krytykantki jest głupszy nie wolno czytać lalki w wieku 30 lat- to hańba juz o kamiennych tablicach nie wspomnę i pomysleć że najwspanialszą ksiązka dla mojej polonistki która miała wtedy 50 lat były noce i dnie i na dodatek kobieta miała klasę i była jednym z najbardziej cenionych polonistów

Gość dominika5
lulu...zadne wywyzszanie ...skad ten pomysl? nie uwazam sie za lepsza od kogokolwiek, bo cos tam w zyciu przeczytalam..ale po prostu, aby uwazac siebie za w miare inteligentnego , trzeba czasem przebrnac przez kilka lektur , zwanych kanonem..nawiasem mowiac , duzo z nich to bzdety..ale samemu sie o tym przekonalam..:):)

Dostojewski - dla mnie zawsze wzruszajacy i niezmiennie na czasie. Solzenicyn - jak wyzej. Jaroslav Hasek - Przygody dobrego wojaka Szwejka - do niej mam szczegolny sentyment, podobnie jak do samej Prago zreszta. Z bardziej wspolczesnych czeskich (jeszcze czechoslowackich wtedy) pisarzy - Vladimir Paral.

Bułhakow... no cóż.... jego "Mistrza i Małgorzatę" przeczytałam x - razy :) Tak samo jak dzieło kolejnego Rosjanina: Fiodor Dostojewski "Zbrodnia i kara" oraz "Idiota".

Gość shinoko
"Einsatzgruppen "- oddział specjalny SS i opis dokonywanych przez nich masakr na terenach wschodnich :) "Święty Graal Święta Krew"- historia templariuszy i wnikliwe badania rodowodu Jezusa Chrystusa. Głównie na podstawie tej książki powstał " Kod Leonarda da Vinci"- jak dla mnie wielka kicha.... Słuchaj... Każdego interesuje co innego....

Gość narkotyk80
zalezy kto co lubi,ja osobiscie kocham Cobena, Koontza czy Forsytha.i tak: Cobena polecam dla tych, ktorzy lubia doskonala dawke humoru wraz z zagadka do rozwiazania(polecam szczegolnie te pozycje,ktore opisuja przygody Myrona Bolitara!). Koontz to dla mnie mistrz thrilleru z elementami horroru-uwazam,ze jest lepszy od Kinga(nie musicie sie ze mna zgadzac,to moja opinia!),Forsyth-nie mozna nie przeczytac "Dnia szakala"-po przebrnieciu kilkunastu kartek na poczatku,akcja wciaga tak niesamowicie,ze nie odlozysz ksiazki do jutra,musisz wiedziec co dalej-jak dla mnie no1!.Przygody Harrego Pottera-czemu nie!doskonale sie bawilam czytajac kazda z czesci.dla lubiacych ksiazki o milosci to pozycja godna polecenia to oczywiscie Wisniewski i jego"samotnosc w sieci"!. dla lubiacych pomyslec o otaczajacym nas swiecie, z domieszka filozofii zycia to oczywiscie Paolo Coelho!mam nadzieje,ze sie przydalam. Pozdrawiam goraco!!!!

Gość gość
Dotyk Północy natknelam sie na te pozycje zupelnym przypadkiem. Niby nie moje klimaty, ale cos mnie przyciahnelo. niedawno skończylam czytać i nie mogę przestać myslec o calym basniowym swiecie z ksiazki, chcialabym zostac w nim na dluzej ktos wie kiedy druga czesc?