Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość osoba z trądzikiem

podkłady BEZTŁUSZCZOWE

Polecane posty

Gość osoba z trądzikiem

Jeśli macie wypróbowane podkłady beztłuszczowe, proszę napiszcie mi nazwę i ewentualnie jakieś spostrzeżenia. Mam dość ciężką postać trądziku, podejrzewam, że wiele osób napisałoby mi, że powinnam się leczyć, a nie smarować pudrami. Więc od razu oznajmiam, że się leczę, ale jednocześnie chciałabym to jakoś zatuszować. Słyszałam, że tłuste podkłady mogą tylko pogarszać stan cery jeśli chodzi o trądzik, dlatego lepsze byłyby podkłady bez tłuszczu, takie które nie zatykają porów. Znacie takie? Proszę też o podanie ceny w przybliżeniu.

Gość osoba z trądzikiem
?

Gość catherine*
beztłuszczowe to są teraz prawie wszystkie. jeżeli masz ciężki trądzik to proponuję coś mocno kryjącego, ale dobrego nawet dla wrażliwej skóry, czyli podklady z apteki, np. la roche posay- toleriane (ok. 60 zł- chyba). możesz również używać tzw. podkładów i pudrów mineralnych, które mają tylko naturalne skladniki. znajdziesz je w perfumeriach, np. loreal, revlon. koszta rowniez wahaja sie od 50-70 zł.

Gość osoba z trądzikiem
kurcze.. drogie. ale trudno, trzeba się będzie poświęcić. chyba że jest coś tańszego? zna ktoś? ja używałam do tej pory lirene city matt albo rimmel stay matte. i one chyba mają tłuszcz.. z resztą nie znam się na tym, ale nigdzie nie wyczytałam, że są BEZ. Na lepsze pewnie trzeba wydać więcej niestety.

Gość sibi
jak kupujesz w drogerii to na każdym podkładzie pisze czy beztłuszczowy,najmniej zapychające są pudry mineralne,ale jak masz cerę trądzikową to naprawde w takie ciepłe dni może korektor...daj skórze odpocząć.ja myślałam że mam trądzik ale przestałam używać pudrów i oczyściłam porzadnie twarz i jest super.ale skoro się leczysz to może lirene mają jakiś tam chyba beztłuszczowy

Gość osoba z trądzikiem
http://01kosmetykinaturalne.bloog.pl/kat,199990,m,6,r,2007,index.html?ticaid=6621a a co sądzicie o "Mariza - Fluid matujący oil free"? w powyższym linku na samym dole podano skład. Gdyby nie ten talk....

Gość sibi
nie otwiera się ta stronka co podałaś link,oj talk jest ciężki dla skóry

Gość osoba z trądzikiem
:/ nie otwiera się może dlatego, że autor zabronił kopiowania, chciałam skopiować skład tutaj, ale się nie dało.

Gość otwiera sie tylko trzeba
skopiowac link i wkleic do pasku zadan a nastepnie usunać spacje

Gość osoba z trądzikiem
wystarczy wpisać w google: Mariza - Fluid matujący oil free i na pierwszej stronie przedostatni wynik wyszukiwania podpisany jest: KOSMETYKI NATURALNE - bloog.pl może spróbuję wkleić jeszcze raz tego linka.. http://01kosmetykinaturalne.bloog.pl/kat,0,m,6,r,2007,index.html

Gość osoba z trądzikiem
hhehe, to moje próby:D prezpraszam za zamieszanie, ale zielona jestem w tych całych linkach

Gość osoba z trądzikiem
nie umiem tego:/

Gość osoba z trądzikiem
1)czy miał ktoś do czynienia z serią kosmetyków mineralnych do makijażu LUMENE? 2)czy ma ktoś gdzieś skład podkładu mineralnego revlon??

Gość osoba z trądzikiem
up

Gość hihi hu hu
kosmetyki lumene sa dobre ja uzywam obecnie sly touch maybeline czy jak tam dwufazowy oil free ale nie polecam bo nie kryje ja maialm straszna cere kupilamn jako wierna fanka oil free diora i moja twarz pogorszyla sie byl beztluszczowy ale zapychal ten co teraz uzywam jest odbry jest jeszcze dream matte ale nie iwem czy oil free

Gość sibi
Mariza zawiera talc o którym tu: Badania prowadzone od 20 lat dowodzą, że talk posiada właściwości fizykochemiczne odpowiedzialne za powstawanie nowotworu. Ponadto talk z łojem, potem i kosmetykami tworzy izolującą mazistą substancję zaburzającą oddychanie i czynności wydzielnicze skóry. Może przyczyniać się do rozwoju stanów zapalnych oraz ropnych gruczołów apokrynowych i łojowych. zawiera też sodium chloride wysuszający skórę.Lepiej jak byś kupiła naturalny fluid nie zatykaący porów

Gość sibi
PARABENY -Przedłużają trwałość kosmetyków. Powodują alergiczne stany zapalne skóry (wyprysk kontaktowy = eczema) typu pokrzywki, rumienia i strupków po pęknięciu pęcherzyków. Wchłaniają się ze skóry do krwi i limfy działając ogólnie. Szczególnie łatwo przenikają przez skórę w pachwinach, klatce piersiowej, szyi i w okolicach narządów płciowych. Działają estrogennie. Mogą niekorzystnie wpływać na rozwój zarodka i płodu u kobiet ciężarnych. Na mężczyzn działają feminizująco. Nie stosować w czasie laktacji i ciąży. i to właśnie ZAWIERAJĄ te musy

Gość osoba z trądzikiem
sibi, wielkie dzięki za twoją pomoc. wchodziłam właśnie na tą stronkę, do której podałaś linka. Składy są na prawdę zachęcające, aż nie mogę uwierzyć. Czy to jest jakoś potwierdzone, że nie ma tam nic szkodliwego? Miałaś może któryś z podkładów? Zastanawiam się czy byłyby w stanie zakryć moje wypryski (cerę mam fatalną, więc nie oczekuje na cud, ale chcę w miarę normalnie wyglądać).

Gość osoba z trądzikiem
w jednym z pudrów z tej firmy floreo napisano w składzie NATURALNY TALK. O co chodzi? To jakiś chwyt czy na prawdę bezpieczny składnik?

Gość osoba z trądzikiem
nie wiem na co mam się zdecydować... tym bardziej, że wchodzę na różne stronki dotyczące podkładów mineralnych lub beztłuszczowych, ale nie jest podany ich dokładny skład, tak jak w przypadku LUMENE. Proszę, pomóżcie mi coś wybrać, ja już się totalnie pogubiłam.

Gość rewelacyjny jest podklad
estee lauder double wear, swietnie po prostu swietnie kryje i nie ma efektu maski, dla mnie to byl szok, ze cos tak wspanialego w ogole istnieje. Kosztuje 130 zl ale naprawde warto!

Gość osoba z trądzikiem
sibi, a co myślisz o składniku DIMETHICONE lub CYCLOMETHICONE? Znalazłam je na liście szkodliwych składników, czytałam gdzieś o ich negatywnym wpływie. Inne źródła podają pozytywy..

Gość sibi
talk natulralny jest wytwarzany z minerału czy jakoś ze skały,podkłady Lavery są oki bo miałam,z irysem pisały dziewczyny na natura góra że z tej serii zadowolone

Gość osoba z trądzikiem
La Roche Posay, Toleriane, Fond de Teint Correcteur Fluide (Podkład do cery wrażliwej) SKŁAD: Aqua, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Glycerin, Polyglyceryl-4 Isostearate, Pentylene Glycol, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Magnesium Sulfate, Disteardimonium Hectorite, C18-36 Acid Glycol Ester, Ethylhexylglycerin, Tristearin, Cellulose Gum, Acrylates Copolymer, Disodium Stearoyl Glutamate, Aluminium Hydroxide. +/- May contain : Cl 77891 / Titanium Dioxide, Cl 77499, Cl 77492, Cl 77491 / Iron Oxides sibi, co o tym myslisz? Ale mam do Ciebie pytań.. przepraszam, że jestem taka nachalna:D ale jak do tej pory nikt nie wypowiedział się tu na temat składników oprócz Ciebie.

Gość sibi
DIMETHICONE:Powoduje podrażnienie skóry. Zaostrza objawy trądziku