Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość odpiszciee.

nie mam dobrego kontaktu z mama

Polecane posty

Gość odpiszciee.

nigdy nie bylam w dobrym kontakcie z mama, a bardzo bym chciala. Chyba juz za pozno by to zmienic. Czesto zazdroszcze innym kolezankom ze tak dobrze dogaduja sie z mama, ze ich mamy okazuja im milosc a u mnie tak nie jest. Nawet jak jestem z dala od domu, na studiach, nie przyjezdzam do domu zbyt czesto bo po co

Gość odpiszciee.
co mam zrobic by to zmienic ? jesli w ogole sie da

Gość dobra wrozka
mysle ze nic nie osiagniesz bez rozmowy. Byc moze twoja mama nie czuje ze okazuje ci za malo milosci czy zainteresowania. Jesli jej mama tez nie poswiecala jej zbyt wiele uwagi gdy byla nastolatka to taki model wychowania wydaje sie jej byc oczywisty i nawet nie zauwazy ze go powiela. Mysle ze powinnas na poczatek sprobowac jakos zasygnalizowac ze potrzebujesz jej oparcia i rad. Pytaj sie jej o wazne tobie rzeczy, pokaz ze wazna jest dla ciebie jej opinia. Moze twoja mama sie otworzy. Wyciagnij ja np na zakupy niech ci doradza w sprawie ciuchow itp. A masz siostre? jesli tak to jak ja traktuje?

Gość dlaczego wczesniej
nic z tym nie zrobilas? wczesniej ci to nie przeszkadzalo?

Gość A CZY
TY okazujesz mamie uczucia? byłas na dzień matki z życzeniami? pochwaliłaś gdy ugotowała coś smacznego? podziękowałaś za cokolwiek szczerze? Ona też potrzebuje tego...

ja tez nie mam i nie chce juz miec niektorzy ludzie nie powinni miec w ogole dzieci :O