Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zołzowatka_miłaa

allegro problem mam

Polecane posty

odesłałam jakis czas temu reklamowany przeze mnie przedmiot zakupiony na allegro i od kilku tyg sprzedawca nie odpowiada na liczne moje meile i nie odbiera tel ..co mam zrobic w takiej sytuacji przedmiot był wart 800 zł. wiec to sa spore pieniądze i nie moge przeciez tak obrazu odpuścić prosze o rade

Gość a ty..
zerknij jakie komentarze ma Twój kontrahent jeśli same pozytywne - może pojechał na wakacje? jesli minie miesiąc i nie odzysksz pieniędzy - mozesz powiadomić policję

Gość a ty..
powiadom allegro i policję

Gość kkkkkkkkk
Musisz zgłosić to na policję!!!

skontaktuj sie z allegro i innymi kupujacymi którzy wystawili negatywy, a potem możecie razem złożyć sprawę w policji...nie ma co czekac...do chyba 300zł zwraca allegro ale warunkiem jest zgłoszenie na policji

Gość a masz potwierdzenie nadania
?

Gość a ty..
musztarda ja kiedys kupiłam książkę same pozytywy po dwóch tygodniach patrze - same negatywy sie sypia stracilam tylko 30 zlotych

najpierw mu napisz że zgłaszasz sprawę na policję i allegro- ja też nie mogłam sie doczekac reklamacji chociaz u mnie wchodziło w gre 200zł koleś przysłał mi dwie rzeczy z zupełnie inną numeracją niż zamawiałam dopiero jak mu napisałam tego nieprzyjemnego maila ( bo wczesniej nie reagował) to się odezwał

musisz zebrać całą korespondencję mailową musi dobitnie z niej wynikać ze usiłowałaś się z nim kontaktować dane konta na jakie wyslałaś pieniądze dane przekazane od allegro zgłosić do allegro naurzesznie zasad zgłośić sie na policję z dokumnetacją i na następny raz zastanowić się z 60 razy czy kupoiwac od goscia co ma 80 negatywów

albo obrocić się na naszej klasie czy gronie moze korzysta z tego samego nicku albo adresu e -mail i tak go namierzyc, przekazac te dane policji. a jak nie to pojehcać tam z kolegami z siłowni

jak nie zgłosi tego na policje i do allegro to w ogole nie ma szans na cokolwiek i im dłuzej bedziesz zwlekac tym gorzej bo on zdązy pozacierać slady , zminic konta e-mail kompyter (a wiec i adres IP) a i konto w banku też