Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nnika

jedziecie w ciazy na urlop???

Polecane posty

Gość Nnika

ja sie caly czas zastanawiam nad wyprawa nad morze. martwi mnie tylko 7godzin w samochodzie, ale jest to porzadne auto w ktorym nie trzepie;P bedziemy robic postoje itp. na plazy oczywiscie pod parasolem. jestem w 30tc. a czy wy zamierzacie jechac w ciazy na urlop???

Ja jestem w piątym tygodniu :) i jade nad morze albo na Mazury, tego jeszcze nie wiem, ale jakby co to jade dopiero w sierpniu i też mam daleko bo mieszkam na śląsku. Ale warto chyba pooddychać innym powietrzem. Najlepiej zapytaj Twojego lekarza co o tym myśli.

Gość mamamat
oczywiście, że jadę! Mieszkam za granicą i za 3 tygodnie przylatuję do Polski (heh na urlop właśnie)- w dniu wylotu będę w 27 tygodniu, a powrót będzie już w ok. 32-33 tygodniu. Jak jesteś zdrowa i ciąża przebiega prawidłowo to czemu masz nie jechać? To nie choroba! :)

Gość illonkka
Jestem w 22 tyg.i nigdzie nie jade...nie chce mi sie.Czuje sie ociezala i najlepiej mi w tym roku w ...domu :)

ja nie jade. chcialam jechac na weekend w gory ale uslyszałam od rodzinki ze zwariowalam... a potem lekarz stwierdzil ze to nie jest dobry pomysl no i juz po moich wakacjach... :(

Moja koleżanka jechała w 5 miesiącu ciąży i robili częste postoje na toaletę bo niestety musiała chodzić do niej często. Uważam że jak najbardziej jeśli ciąża nie jest zagrożona, trzeba uważać tylko z opalaniem bo czytałam na necie wypowiedź ginekologa że solarium i opalanie nie służy dziecku i nie należy przesadzać najlepiej leżeć w cieniu. Zapytaj lekarza jak się nie zgodzi jedź w góry masz przecież bliżej.

No lepiej nad morze, niż w góry. Góry zupełnie odpadają, to za duży wysiłek.

Gość jadę w 22 tc
choć planowałam na wrzesień, ale gdy zaszłam w ciązę. od razu zmieniłam plan urlopu na wcześniejszy miesiąc, od 30 tc wolę siedziec w domu. Podobno najlepiej jechać w ciązy w 5-7 miesiącu.

Gość zza gor pisze
ja tez jade, ale jestem dopiero w 16tc.

Gość gość
Tak, do łóżka do hono lulu.