Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda mamka

chyba jestem zla mama jak zagospodarowac czas ?

Polecane posty

Gość mloda mamka

Mam roczna coreczke Coraz szybciej teraz sie rozwija i coraz czesciej sie nudzi a ja mam wyzuty sumienia,ze niepotrafie sie nia tak do konca zajac :( Poczytam jej ksiazeczki pobawie sie zajme ja na jakis czas no,ale no wlasnie na jakis czas... tez mam zajecia w domu jak kazda matka.Czasami jak marudzi jest mi zle z tym,ze nie mam juz wiecje pomyslow tez tak macie ? Chcialabym jakos fajnie i aktywnie zagospodarowac jej czas.Przede wszytskim jak jets brzydka pogoda :( poradzcie mi

niech twoja córcia towarzyszy ci podczas zadań domowych np jak gotujesz obiad w kuchni daj jej garnek łyżke niech pomiesza cos, dzieci sa ciekawskie i lubia pomagać, mój synek wiecznie siedział ze mna w kuchni w garach, a teraz ma 7 lat i widac że bedzie lubił gotowac. jak prasujesz niech ona prasuje ciuszki dla lalek sa takie małe zabawkowe zelazka....a najważniejsze żebyś ciągle z nia rozmawiała. dzieci nie potrafia zająć się same soba, a zabawki często im się nudzą. nie wiem co jeszcze ci podpowiedziec bo juz wyrosłam z tego tematu, ale za niedługo sobie przypomnę :) dzieci lubia nas naśladować, a ja uważam że nie wolno im podcinać skrzydeł, w miarę mozliwości i rozsądku.

Gość mloda mamka
dziekuje mamohuberta jestem kompletnie sama tak, wiec wszystko musze organizowac z moja corenka

Zgadzam sie z mamąhuberta - dokładnie tak zrób. Mój syn siedzial w kuchni ze mną ja gotowałam czy zmywalam a on bawił sie łyżkami itd. Zas w łażience jego ulubionym zajęciem było walanie się po koszu z praniem. Ja w tym czasie sprzątałam np myłam wanne a on siedział w ciuchach zadowolony :P Pozwajal małej ci towarzyszyc - najgorsze jest wyganianie ( wtedy dzieci i tak robią na opak )