Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość herinfernalmajesty

szkła kontaktooowe

Polecane posty

Gość herinfernalmajesty

Sieeemka! Noszę okulary i decyduję sie na szkła kontaktowe. Będę je nosić wyłącznie do szkoły,czyli 8-10 godzin 5 dni w tygodniu. Wybrałam te miesięczne. Skoro będę je nosić dość rzadko,to czy będę je mogła nosić przez 2miesiące? PliSSS,piszcie :***

Gość zielony beret
niestety nie

Nie, miesiąc Ci leci od chwili otwarcia opakowania. Chociaż, tak całkowicie na marginesie :D, to Ci napiszę, że ja swoje noszę zawsze ponad miesiąc i zmieniam wtedy, kiedy robią się niewygodne lub przestają działać.

Gość ajt
Po pierwsze 8 - 10 godzin dziennie to bardzo długo, oczy podczas noszenia szkiel sa niedotlenione. i nie sluchaj osob ktore sie na tym nie znaja. to nie jest 30 zalozen, tylko szla miesieczne maja date przydatnosci przez miesiac od ich załozenia. nie wazne ile bedziesz razy ich uzywac. poza tym polecala bym jednodniowe. sa o wiele zdrowsze. i jesli juz sie decydujesz to staraj sie je nosic krocej. 8 godzin to juz raczej maksimum.

no ciekawe, jak mi lekarz mowil, ze to JEST 30 zalozeń!!! gdzie ci pisze na opakowaniu ze sa wazne miesiac od otwarcia???

Gość herinfernalmajesty
xD sama już nie wiem xDD

Gość herinfernalmajesty
ej,no to jak jest? Poprostu nie wiem,czy nie mogłabym nosic ich dłużej...

Gość a ja noszę soczewki
po 14 godzin dziennie, co dziennie. I tak od 5 lat, a soczewki miesięczne nosze dwa misiące i nic a nic mi nie jest i nie było