Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zulkqa

możliwe jest zeby w 7-8 miesiącu przestał rosnąc brzuch

Polecane posty

Gość zulkqa

nie wiem tak jakoś się martwię bo wydaje mi się ze od 3 tyg nic nie przybyło :(

Gość na pewno jest
wszystko w porzadku, ale dla swietego spokoku idz do lekarza. maluch cie kopie? dobrze czujesz ruchy? jesli tak to lekarz na pewno cie uspokoi.

Gość zulkqa
mały kopie, bardzo dobrze się czuje i ogólnie wszystko ok, ale brzuch to mi nie rośnie, mam wizyte dopiero w piątek :(

ja tez tak mam... tzn na ostatnich 3 wizytach to samo. brzuch nie rosnie ani o cm, ale dziecko rośnie. moze ma tam wystarczająco duzo miejsca i dlatego brzuszek sie nie powieiksza?

Gość zulkqa
mamani - troche mnie uspokoiłaś :) Bo się naprawde martwiłam, bo jakby się łożysko naprzykład odkleiło to chyba było by krwawienie i jakiś ból nie ? Bo tak już zaczełam myśleć ze to może się łożysko odkleja ... czy coś - sama nie wiem

zulqua ja bym radzila jednak zadzwonic do lekarza... ale powiedz mi skad ty wiesz ze ci brzuszek nie rośnie? mierzusz go jakoś? czy tak "na oko" sprawdzasz?

Gość zulkqa
tak na oko sprawdzam :) no nie wiem, czy dzwonić i co powiem ze mi brzuch nie rośnie :)

hehe jest takie powiedzenie ze "na oko to chlop w spzitalu umarł" :D nie sugeruj sie tym bo moze ci sie zdawac tylko. Ja mam mierzony brzuch na kazdej wizycie i kurde ostatnio 27 cm jak bylo tak jest caly czas... za to wod plodowych przybywa... dzis ide do lekarza i wiem ze znów mnie kurde oleje :( przez 4 tyg wody podniosly sie o 2 cm... ale na szczescie dziecko zdrowe!!!!

Gość zulkqa
ważne ze dzidzia zdrowa :) a tym brzuchem to sie może nie ma co przejmować :) POZDRAWIAM

Gość ankaaaaaaaaa
MaMani,a mozna wiedziec jak Ci mierza ten brzuch? Bo tutaj w Danii to mierza centymetrem i biora caly obwod. Jak Ty masz 27 cm to moze w Pl maja jakis specjalny sprzet do pomiarow?

Gość sssssssss
podnosze

Brzuch sie mierzy od spojenia lonowego do sklepienia macicy. Stad te np. 27 cm. W 7-8-9 miesiacu moze brzuch mniej rosnac. Dziecko niekoniecznie rosnie rowno jak od linijki. U mnie tez tak bylo. Zrobiono mi wtedy usg i sie okazalo, ze corcia jest drobniejsza niz przecietny plod. Po 2 tyg. powtorzono usg, zeby sprawdzic czy dziecko rosnie i faktycznie uroslo. W ten sposob bylo wiadomo, ze urodze drobne dziecko i ze wszystko w porzadku z maluchem. I faktycznie corka urodzila sie ponad tydzien po terminie i miala 2850 gramow.