Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agula198

ile ma cm wasza dzidzia w 20-21tygodniu

Polecane posty

Gość agula198

hej mam pytanko jestem w 21 tyg ciąży usg miałam w 20 tyg i dzidzia miała 19 cm czy to dobra miara czy za mała bo w kazdej ksiazce i forach sa inne miary w jednych ze ok 16 a w innych 25-30 cm i martwie sie czy nie jest za małe to moje maleństwo .prosze odpiszcie .pozdrawiam

Ja też miałam usg w dwudziestym tygodniu i maluch też miał 19cm. I ważył 330g.lekarz mówił że jest ok. Opowiadał o sercu i rozmiarze główki. A raczej jest dobrym specjalistą. A dziś się dowiedziałam że mam dużo za niski poziom glukozy we krwi i boję się hipotrofii:(

Gość agula198
dzieki ze odpisałas co do wagi nie wiem ile mialo tylko w cm.glukoza mi wyszla 80 naczczo a po obciazeniu 50g po gozinie 104 niewiem cy to dobrze lekarznic nie powiedzial,mam nadzieje ze u Ciebie tez bedzie ok.pozdrawiam Cie gorąco

Gość Anikarenina
Miałyście już badanie glukozy? Wydawało mi się, że o w VI miesiącu się robi?

Gość agula198
tak pierwszy raz glukoze robi sie miedzy 19-20 tyg 50g glukozy a chyba w 7 czy 8 miesiacu 2 raz 75g glukozy

Gość to wyżej to bzdura jakaś
:O test obciążenia glukozą 50 g rzeczywiście wykonuje się około 6 miesiąca (22-23 tydzień ciąży) i jeśli wychodzi pomyślnie już więcej się go nie powtarza natomiast jeśli wynik jest nieprawidłowy ponownie wykonuj się test obciążenia, ale tym razem 75 g by ustalić czy ciężarna rzeczywiście ma cukrzycę ciążową i na pewno tego drugiego obciążenia nie wykonuje się w 7 czy 8 miesiącu, bo leczenie w przypadku cukrzycy ciążowej trzeba podjąć NATYCHMIAST

Gość agula198
nie wiem od czego to zalezy moze od lekaza prowadzacego ale ja jestem 2 raz w cizy i za 1 ciazy robilam 2 razy mimo ze mi nic nie wyszlo i teraz tez lekarz powiedzial ze 2 raz pod koniec ciazy,mimo ze po 1 obciazeniu tez nic nie wyszlo.wiec nie pisz o bzdurach bo wszystko zalezy od lekarza a cukrzyce ciazowa mozna dostacw kazdym miesiacu ciazy.moja znajoma robila w 20 tyg i wyszlo ok a w 8 miesiacu dostala cukrzycy

Gość agula198
http://babyonline.pl/ciaza_i_porod_odzywianie_artykul,5100.html ..... Na podstawie jakich badań stwierdza się, że przyszła mama ma cukrzycę ciężarnych? Na podstawie badań krwi. Zaraz po potwierdzeniu ciąży ginekolog zaleci ci m.in. oznaczenie poziomu glukozy na czczo. Jeśli wynik jest za wysoki, trzeba zrobić tzw. test obciążenia glukozą (sprawdza się poziom cukru we krwi w godzinę po podaniu roztworu glukozy). Dodatni wynik potwierdza cukrzycę. Przez całą ciążę będziesz wtedy pod opieką ginekologa, ale też diabetologa. U wszystkich kobiet między 24. a 28. tygodniem ciąży robi się też test obciążenia glukozą. W 32. tygodniu lekarz może zalecić jego powtórzenie.

Gość 30 cm to dziecko raczej
w 21 tc nie będzie miało, chyba ze jakiś mutant

Gość no własnie przeczytaj raz
jeszcze co sama napisałaś: "W 32. tygodniu lekarz MOŻE zalecić jego powtórzenie."

do pomarnczy która twierdzi ze dziecko mające 30 cm w 21 tc to mutant---- chyba niewielkie masz o tym pojecie. mój synek urodził sie w 22-23 tc i miał własnie 30 cm, wazył 500 g. był normalnie rozwinięty- jak na swój wiek, ale nie na tyle zeby przezyc.

Gość miałbyście prowadzić ciąże
w UK, to byście chyba ze strachu pomarły... cudaczne badnaia wam w Pl robia, a tutaj i tak sie dzieci zdrowe rodzą...

Gość tak rodza się tylko ile kobiet
traci ciążę w 1 trymestrze przez to, że nie jest objęta opieką medyczną do 12-go tygodnia:O o tym już zapomniałaś?:O