Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja i gucvio

WaKaCjE z 1.5-roczniakiem????????????

Polecane posty

Gość maja i gucvio

Mamy plany wyruszyc nad morze... Boje sie jednak, ze dziecko zle zniesie zmiane miejsca, ze bedzie tesknic do dziadkow itp... Jakie macie doswiadczenia z wyjazdow z maluchami???

Gość hhhhhhhhhhhjjjjjjj
ja byłam po raz pierwszy kiedy mała miała 4 m-ce:) też nad morzem.Wyjazd zniosła super.Potem też wyjeżdżaliśmy każdego roku i nie miałam nigdy żadnych problemów.Co do tęsknoty to bez przesaday,przecież nie wyjeżdża z kimś obcym tylko mamą i tatą:)Po jednym dniu nie będzie pamiętać co to dziadkowie

Gość hhhhhhhhhhhjjjjjjj
acha..........nad morzem używałam wody mineralnej dla dziecka do zupek i mleka.W domu używam zwykłej przegotowanej,ale maluchowi na wyjadzach dawałam żywca.Nie chciałam spędzić lata z biegunką.Oczywiście wszelkie kremu przeciew opalaniu obowiązkowe ,altacet,fenistil,off albo cos podobnego. Moje dziecko od urodzenia było "podróżujące" Nigdy nic sie nie działo złego:)

Gość maja i gucvio
A jak z przystosowaniem sie do nowego miejsca (mam na mysli oczywiscie kwaterke...). Czy maluch nie zbierze klamotow i nie bedzie chcial wychodzic, zamiast isc spac....

Gość hhhhhhhhhhhjjjjjjj
mój maluch nie:) zawsze wchodzi rozgląda sie,rozkłada swoje klamoty,wybiera sobie łóżko i po nim skacze.To juz rytuał:) Myśle,że ważne żeby zabrać dziecku choć pare jego ulubionych rzeczy.Moja musi mieć swoja podusie i poszewkę na kołderkę.Musi być jej.A ogólnie to myślę,że diecko czuje sie tam dobrze gdzie jest mama i tata:)

my rok temu zabraliśmy nad morze 4mc córeczkę, też strasznie obawiałam się zmiany klimatu i tego jak mała zniesie nasz pobyt. Okazało się iż tamtejszy klimat bardzo jej odpowiadał w tym roku też wyruszamy na wakacje:)) Myślę,że nie masz się czego obawiać maluch zapewne będzie świetnie się bawił w piasku i morzu:)))) miłego wypoczynku

Gość hhhhhhhhhhhjjjjjjj
kiciaaaaaaa dopiero teraz maluch zobaczy co to prawdziwy wyjazd.Ja nie mogłam córki odciągnąc od wody i piasku.Była przeszczęśliwa:) Siedziała zakopana w piachu i najfajniejsze,że mama pozwalała sypać go gdzie chce:D nie lat jak w piaskownicy:)

my bylismy na Majorce z dzieckiem 10 mc, w czerwcu; pogoda super!!! nie za goraco, lekki wiaterek od morza... Zosia dobrze zniosla podroz i potem pobyt, wszystko ja interesowalo :) zostala \"gwiazda\" hotelowa:) obsluga hotelu nawet robila sobie z nia zdjecia :) wiekszosc czasu spedzalismy w hotelu ale nam to nie przeszkadzalo bo mielismy basen i plaze doslownie pod nosem, wiec w czasie drzemki corci opalalismy sie na tarasie albo szlismy sie kopac na zmiane; na 3 dni mielismy wynajety samochod wiec zrobilismy sobie male wycieczki chcialabym wrocic jeszcze na Majorke jak Zosia podrosnie i bedzie mozna wiecej pozwiedzac jedz koniecznie! niech dziecko przyzwyczaja sie do takich wypraw, poza tym na takim wyjezdzie dla dziecka jest tyle atrakcji ze najczesciej niestraszna mu zmiana miejsca:)

Gość maja i gucvio
Pewnie macie racje, niepotrzebnie trzese portkami. Ale jednoczesnie nie moge sie doczekac :-) Ruszamy za 2 tyg. na 2 tyg!!!!!! HURRRRRA!

Gość hhhhhhhhhhhjjjjjjj
my też.Jak zobaczysz szalone dziecko na plaży to my:D powodzenia

Gość maja i gucvio
:-D Nasz maluch tez wicherek jak sie patrzy!!! No to udanych wakacji, dziewczyny!!!!!!

Gość hhhhhhhhhhhjjjjjjj
rka wodna a powiedz mi .................jak z dostępnoscia do lekarza na takich wakacjach?Jakoś nie mogę sie przemóc i wyjechać za granicę gdzieś dalej:o Boję sie ew,kłopotów.Nie bałaś sie? da sie jakos sprawdzić takie rzeczy??

no wiesz ja sama jestem lekarzem wiec w razie czego pierwszej pomocy udziele:):) leczylam juz kolke nerkowa i zapalenie oskrzeli, na szczescie u wspoltowarzyszy podrozy:) ale tak na powaznie to nie ma sie czego obawiac jesli sie jedzie do cywilizowanego kraju, podstawa to ubezpieczenie i opieka pilota jesli nie znasz jezyka, posiadanie wlasnej apteczki tez mile widziane no i pozytywne nastawienie ze wszystko bedzie ok:)

Witam My bylismy w październiku na Rodos. NAsza córeczka miała wtedy własnie 1,5 roku. Było cudnie!!! Ja jeszcze karmiłam piersią wiec nie obawiałam sie (tak bardzo) jakis biegunek bo wiedziałam ze dopoje jakby co... mielismy ze soba mnóstwo leków na goraczke, biegunke, nawadniajace i antybiotyk na wszelki wypadek. Oczywiscie ubezpiecznie i wakacje z biura podrózy zeby był rezydent. Równiez wypozyczylismy samochod - zwiedzilismy cała wyspę, autobusem tez w blizsze rejony. Takze i odpoczynek na plazy czy przy basenie i zwiedzanie... A woda w morzu... 28-29 stopni wiec cały dzien mogła sie pluskac. Naprawde polecam! Dodam ze do 2 lat za dziecko sie nie płaci wiec ostatnia taka okazja w życiu... zeby płacic za 2 a nie za 3 osoby ;) Pozdrawiam i zycze udanego urlopu!

Gość ja byłam i lecę za tydzień
Ja byłam z Maluchami (1,5 roczku) w Turcji w maju, teraz 3 lipca wylatuję do Tunezji. Maluszki były przeszczęśliwe w Turcji. Jakoś nie odczułam zmiany klimatu i otoczenia, wręcz przeciwnie - były tak zafascynowane otoczeniem, że szalały przez całe dnie aż do wieczora:) O dziwo - tam przesypiały mi całe nocki, w domu niestety przebudzają mi się w nocy. Mało marudziły - praktycznie prawie jakbym Malców nie miała:D Odpoczęłam baaaaaaaaardzo:) Teraz przede mną Tunezja. Zobaczymy jak będzie tam:) I proszę mnie nie napadać za to, że wywiozłam takie Maluszki do Turcji i dodatkowo zamierzam wywieźć je do Tunezji. Nie widzę ku temu podstaw - jak to mówią wolnoć Tomku - tak więc proszę o uszanowanie mojego "wolnoć Tomku" i zachowanie zgryźliwych , robiących ze mnie co najmniej wyrodną matkę komentarzy dla siebie DZIĘKUJĘ:)

hhhhhhhhhhhjjjjjjj-masz rację teraz to dopiero będzie miła frajdę,bo tak w tak wielkiej piaskownicy jaką jest plaża to Ona się jeszcze nie bawiła:):) rok temu jak tylko przychodziliśmy na plażę zasypiała tak na nią działał szum fal:) zatem droga autorko topiku nie masz się czego obawiać:0 my wyjeżdżamy za dwa tyg. mam nadzieję, że pogoda dopisze a i Wam życzę słoneczka i udanego wypoczynku

Gość 1kingam
Mam pytanie czy na Majorce są dostępne pieluszki haggisy ponieważ lecimy z 3-miesięcznym maluszkiem i nie chce tachać tego z Polski a na inne pieluszki mały ma uczulenie. Z góry dziękuję za pomoc.

Gość hub
moja coreczka miala 7 miesciacy i pojechalismy z nia nad morze! Ty masz lepiej bo juz dziecko siedzi, biega wiec nad czym sie zastanwiasz? jechalismy 7 h i podroz zniosla bardzo dobrze