Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chcę ważyć 52 kg.

Komputer za 2 tysiace czy laptop za 2 tys?

Polecane posty

Gość zalezy ja bym wolal laptopa
i mam:)

Tylko że i tak go bede używała w domu.. wiec laptop az tak bardzo nie jest mi potrzebny.. Zastanawiam sie czy kupić fajny PC czy słaby laptop za 2 tys? (bo raczej dobre lapopy sa w granicach 3-4 tys:D)

laptopa, jesli masz duzy monitor to wez sobue lapka z mala martyca i wejsciem na monitor zewnetrzy przynajmniej ja tak zamierzam zrobic :D

Gość zależy od potrzeb
i miejsca w mieszkaniu. Jeśli nie musisz mieć stale sprzętu przy sobie :) wolalabym stacjonarny komp.

Gość hush
Powiem tak: za 2 tysiące możesz uskładać niezłego PeCeta. Aby kupić porównywalnej klasy laptop musiałabyś wydać dużo więcej (około 3-5 tysięcy). Wszystko zależy, do czego potrzebujesz sprzętu. Czy grasz w gry, czy jest to raczej maszyna do pisania i oglądania filmów? Jak ważna jest dla Ciebie mobilność? Jeśli ma to być komputer stricte domowy, lepszy pecet, bo za 2 tysiące nie kupisz raczej dobrego laptopa.

po co gówniany laptop, jeśli można mieć fajny komputer ??

Gość hush
zależy co komu potrzebne :) Ja na przykład grywam w gry, zatem laptop za 2 tysiące nie spełniłby oczekiwań.

Komputer jest mi potrzebny raczej do pisania, korzystania z neta no i nie ukrywam ze z checia bym pograła w jakies babskie gry(Simsy 2, Tomb Ridera itd:) ). A nie chce kupowac byle jakiego laptopa a z tego co sie orientuje PC bedzie duuuzo lepszy za 2 tys niz laptop w tej cenie;) ale jestem ciekawa opini. A monitor mam 17 cali.

Jakip też mi sie tak wydaje;) ale teraz z tego co widze taka moda na laptopy.. i każdy tylko o laptopach mowi.. kumpele kupiły laptopy za 2 tys i stad moje wahania. A na sprzecie az tak sie nie znam;)

Gość zależy od potrzeb
no i wystarczy ci taki monitor , ja też mam i daje radę :) A za jakis czas możesz sobie zmienic , monitory to teraz taniocha. Poza tym jak w laptopie coś ci siądzie , to naprawa bedzie nieoplacalna. A w blaszaku zawsze cos mozna pokombinować :)

a jesli chodzi o PC to mam zamiar kupić taki komp: Procesor Procesor Intel Core 2 Duo E8200 2.66GHz 6MB BOX 443.00 Płyta główna Płyta Foxconn P35A-S 270.00 Karta grafiki Karta Radeon HD4850 GigaByte 512MB GV-R485-512H-B 525.00 Dysk twardy Dysk Seagate Barracuda 7200.10 250GB 16MB ST3250410AS 135.00 Nagrywarka CD/DVD Nagrywarka DVDR LG GH-20NS10 OEM Black SATA 74.00 Pamięć DDR2 2x1GB PC6400 800MHz OCZ Platinum rev.2 CL4 OCZ2P800R22GK 127.00 Zasilacz Chieftec GPS-450AA-101A 450W 120mm 131.00 Razem: 1705,- + obudowa + klawiatura+ myszka= w sumie wyjdzie do 2 tys ;) Może ktos sie zna i doradzi czy to dobra konfiguracja?

Gość hush
Skoro grywasz od czasu do czasu - lepszy pecet ;) Sama mam laptopa, ale dałam za niego dużo więcej niż 2 tysiące. Notebook za 2 tysiące sprawdzi się jako sprzęt biurowy, przenośna teczka z dokumentami, odtwarzacz DVD, ale nie należy oczekiwac po nim cudów. Zwłaszcza, że większośc ma zintegrowaną kartę graficzną, co praktycznie uniemożliwia granie w niektóre gry.

aha;) niestety wiecej pieniazkow nie mam na komputer;) wiec laptop za powyzej 2 tys odpada;) A jesli chodzi o ogladanie filmow to zdecydowanie wole nagrac na DVD i obejrzeć na kinie;)

Gość hush
No to PeCet ;) Za 2 tysiące można niezły sprzęt poskładać. Zwłaszcza, że odpada Ci wydatek na monitor. Teraz to musisz jeszcze znaleźć kgoos, kto się na tym zna i poskłada komputer dla Twoich potrzeb. PS Ja grywam głównie w World of Warcraft, chociaz ostatnio wracam do singleplayerów ;) A co, w rodzimego "Wiedźmina" trzeba zagrać! Ponadto ja mam problem odwrotny niż Ty - wciąż nie kupiłam telewizora i xbox 360 stoi zakurzony, biedny i nieużywany... A może to i lepiej. Szybciej pracę napiszę :P

Gość kubusson
za dwa koła to już w sferisie mogą Ci złożyć takiego z porządnymi podzespołami, ja osobiście nie lubię korzystać z lapka i co jakiś czas usprawniam mój stacjonarny

Gość gość
do tego z 40cali i 1000w