Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smileface

WARTOSC WLASNA MACIERZY?

Polecane posty

Gość smileface

Kto mi wytlumaczy tak po ludzku co to jest? Prosze....

Gość masz jakąś macierz A
i musisz rozwiązać rownanie wlasne http://pl.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3wnanie_w%C5%82asne liczna a, ktora ci wyjedzie w wyniku jego rozwiazania to wlasnie wartosc wlasna, moze ich byc kilka.

Gość masz jakąś macierz A
jak masz jakies zadanie typu: wylicz wlasnosci wlasne macierzy A, to masz tam daną wlasnie tą macierz A i jakies wektory wlasne fi, podstawiasz to do tego wzoru: A fi = a fi i z tego wyliczasz a, proste

Gość smileface
no ok, chyba czaje ;] dziekuje bardzo :)))

Gość Napalony ze Śląska
o kurwa macierza, nie przypominac mi tego hujstwa 😭

Gość smileface
Nooo ja sie zgadzam, macierze ok, ale jakos temat wartości własnych nie był poruszany... a nagle uczac sie do egzaminu z teorii ekonometrii na to sie natknęlam;/ Znając życie pewnie jak wiekszosci niewiele Wam to mówi cóż to takiego.. Jeszcze raz dzieki za pomoc ;)

nie narzekaj ja dzisiaj bylam 2,5 godz na ustnym :o a dwa dni temu pisalam z tego samego przedmiotu pisemny tez 2 godziny :o jak dobrze ze to jzu za mna :classic_cool: a ja tez zaraz bede sie matmy uczyc, tyle ze analizy :D

Gość smileface
No ja tez własnie jutro ustny... 4 osobowa komisja u każdego trzeba pozytywnie odpowiedziec, bo jak nie, od razu wrzesien i znow pisemny i ustny.... no masakra.....

ja mam jeszcze tylko jeden egzam i jeden przedmiot na wrzesien :D w sumie to mi si enie chce uczyc na jutro, ale jakby co to mam jeszcze 2 terminy we wrzesniu :D

Gość smileface
a to tak prawie jak u mnie, tyle ze mam jedne zawsze termin tylko we wrzesniu.... z tego słynie uni łodz....;/

w sumie to dopeiro od tego roku jakos tak dziwie duzo terminow jest, choc przepisowo sa 3 terminy kazdego egz lub zal

Gość smileface
polibuda? ;)

Gość smileface
cholera a u nas to nie wiem czemu tak beznadziejnie jest;/ w ogole nie liczą sie ze studentem A moge zapytać jaki kierunek? Mam znajomych na polibudzie ;]