Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ważne dla mnie.

projektowanie w AUTO CAD kto potrafi niech wejdzie prosze

Polecane posty

Gość ważne dla mnie.

jestem zupełnym laikiem,mój ojciec i brat są architektami...chce pójść w ich ślady,prowadzą firmę muszę nauczyć sie prznoszenia projektów bud. do komputera w autocadzie...czy dam radę?od czego zacząć a może ktoś mi pomoże?

proste jak nie iwem co, posiedz troche nad rysowaniem wez ksiazke i pojdzie, wszystko praktycznie orbi sie intuicyjnie :)

Gość ważne dla mnie.
proste to chyba nie jest..przynajmniej dla laika ty pewnie uczyłąś się szkoła,studia.....a ja?nie wiem od czego zacząć?

e tam, ni eprzesadzaj, wez ksiazke w reke i si enaucczysz. myslisz ze na tsudiach to ktos ci tlumaczy co i jak/ masz rysunek i masz go zrobic w programie to naprawde nei jest trudne, mialam(mam!) duuuuzo gorsze przedmioty

Gość ważne dla mnie...
a może jesteś z Warszawy lub okolic i zgodziłabyś się dać mi korepetycje?

no niestety, mieszkam w lodzi. kobieto TO NAPRAWDE NIE JEST TRUDNE! chcesz narysowac okrag? wpisujesz polecenie okrag i podajesz jego wymiary, tak samo z innymi poleceniami, wszystko ejst intuicyjnie... chyba ze chcesz miec certyfikat to idz na kurs...

Gość ważne dla mnie...
ale ja mam przenieść dokładnie projekt jaki dostanę do ręki zrobiony ręcznie na auto cada....a mogłabyś podać mi swój e-mail i gdybym miała pytanie odezwałabym się do ciebie...baaardzo mi zależy...

ale nadal nie rozumiem jaki tu mozesz miec problem:D? masz koleczko to rysujesz koleczko masz linie rysujesz linie :D tylko wymiaro musisz pilnowac (chyba potrafisz dodawal i odejmowac?) a najlepiej to kup sobie ksiazke do autocada tam bedzie wszysciutko wyjasnione:)

Gość onuca
miałem to jako przedmiot na studiach, przez jeden semestr. Sam zacząłem się uczyć semestr wcześniej od kumpla , który chodził na te zajęcia..do opanowania w bardzo krótkim czasie..właćznie z opcją 3D ale jełśi chodzi o kreślenie i cene oprogramowania to pewnie będziesz pracować na wersji LT..czyli bez opcji 3D.. bardzo prostuy program do nauczenia się albo na ikonach, albo na skrótach klawiszowych. Druga opcja podobno przzyspiesza pracę:O

żeby sie acada nauczyc trzeba po prostu w nim pracować i ćwiczyć, teorii sie nie nauczysz,,, a rodzinka Ci nie pomoże? odpal po prostu i pobaw sie, kup sobie może jakąś ksiązkę do podstaw i ćwicz,,, cad jest fajny :)

tak na skótach szybciej idzie, ale to jeszcze zależy od tego jak masz skonfigurowanego cada

teorii? no cos ty ja mialam zaliczenie z teorii :o np pytania typu opis fukncje i polecenia polecenia okrag :o albo co to jest luwsyb itd itp....

Gość ważne dla mnie...
książkę mam ale dla mnie to czarna magia...dzisiaj spróbuję..

ja z zajęc z cada na studiach malo wyniosłam, dopieor jak zaczelam w nimm rysować projekty to moge powiedziec ze sie nauczyłam ale jak poszlam do pracy - to teraz umiem naprawde :D

ano prawda, ja mialam cada i jakos nic z niego nie umiem za abradzo (oczywisci ejakies tam podstawy znam) ale mma wspollokatorke ktora na codzien projektuje i tez mowila ze doepiro jak ma do rrobienia projekty to sie nauczyla porzadnie :D

Gość gość
W twoim przypadku polecałbym program BricsCAD. Jest świetny na początek. Nie jest aż tak drogi jak inne takie programy, a w niczym im nie ustępuje. Wejdź na www.vectorsoft.pl i zobacz.