Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

on i ona

gdzie bez paszportu

Polecane posty

chcemy gdzies udezyc za granice ale nie mamy paszporu i nie chce nam sie go wyrabiac :( gdzie wjedziemy bez niego?

nie jestem pewien ale bez paszportu wjedziemy do slowacji czech niemiec i chyba do wszytkich krajów europy zachodniej wiem ze mogą byc problemy do krajów byłego bloku wschodniego i nie ktorych krajów byłego zwiazku socjalistycznych republik radzieckich...

Gość gość
Większość z nas kompletnie nie ma pojęcia o tym, gdzie można dostać się bez paszportu. Większość powie - Unia Europejska... A nie tylko. W tym roku robię wycieczkę do Gruzji - właśnie bez paszportu, ale tą opcję wyłącznie z Gruzją - https://logostour.pl/kraje/gruzja z Logos tour. Pomyślelibyście, że tam można jechać na dowód? A można. Ale to nie jedyny kierunek... Kanary są hiszpańskie... Madera portugalska, jest również sporo francuskich wysp do zaliczenia właśnie bez paszportu. Jak widać - do ogarnięcia są naprawdę egzotyczne tematy.

Gość gość
Do Ostrołęki.

Gość gość
No sprawdziłam i faktycznie - Gruzję można zrobić bez paszportu. Ale człowiek jest tempy hehe... Ale to w grę wchodzi tylko to pojedyncza wycieczka po samej Gruzji, co nie? Bo tam w wycieczkach Logos tours jest jeszcze Armenia, a do Armenii nie wjedzie się bez paszportu. Przeglądałam zdjęcia z Gruzji - nie mieliśmy pojęcia, że tam tyle ciekawego do zobaczenia. Właśnie szukamy jakiegoś mocno oryginalnego kierunku, sprawdzimy.

Gość gość
Ja ogólnie nie kumam o czym wy tutaj dyskutujecie. Tyle jest mega kierunków na świecie, a wy się zastanawiacie nad paszportem. Ile się czeka na ten paszport? Chyba egzotyki nikt z Was nie robi na zasadzie kaprysu, to trzeba jakoś zaplanować, przygotować się, często trzeba robić również szczepienia. Zresztą - po co robić kierunki typowo leżingowe, skoro w Logos tour faktycznie macie ogrom miejsc do zobaczenia? Oczywiście - zakładając, że ma się na to budżet.