Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mój Ty Boszzzzz

jak uchronić się przed grypą żołądkowo-jelitową?

Polecane posty

Gość mój Ty Boszzzzz

Czuję, że załapałam od brata grypę żołądkowo-jelitową... Przechodziłam ją jakieś 2-3 tyg. temu a teraz znowu :( Wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że w sobotę idę na wesele :O Wzięłam jakiś osłonowy na żołądek, piję gorzką herbatę... Czy są jeszcze jakieś sposoby, żeby się przed nią uchronic, a jeśli to czy można ją jakoś załagodzić?

Gość taka jedna ona
Ja wprawdzie nie sprawdzałam, ale moja siostra piła wygazowaną colę i to jej pomagało...

lekarz kiedyś poradził przyjmowanie Aviomarinu czy czegoś takiego na choroby lokomocyjne. i trzeba pić małymi łykami np. Kubusie, jak nie można jeść czy \"ciągnie\" na wymioty.

Gość mój Ty Boszzzzz
dziękuję za porady :) spróbuję z tą wygazowaną colą-mam nadzieję, że pomoże... wprawdzie mdli mnie (póki co) tylko trochę, rozwolnienia typowego też nie mam. Czuję, że to początki grypy :(

Gość mój Ty Boszzzzz
a prócz coli? nie wiem, może się zdrzemnąć? czy coś... jestem w kropce

Gość jak ktoras kupi
naturalne jogurty z zywymi kulturami bakterii,poza tym lakcid,enterol ,ranigast i odgazowana cola skąd jestes ?-chce wiedziec gdzie panuje to swinstwo

Gość mój Ty Boszzzzz
kujawy... oj panuje, panuje, bo już drugi raz w tym miesiącu mnie łapie :O dzięki ;)

Gość mój Ty Boszzzzz
ale właśnie rozmawiałam z moim chłopakiem, który mieszka w Poznaniu... go też łapie to cholerstwo chyba

Gość taaaa mnie chyba tez coś
takiego właśnie złapało:O Od rana źle się czuję, a do tego juz 3 raz chce mi się srać:O😭 :( Ale może po prostu jestem przeziębiona i to od tego:( Fak!😠

Gość mój Ty Boszzzzz
przy przeziębieniu raczej nie chce się srać :P

Gość taaaa mnie chyba tez coś
Chce się. Ja tk często mam. Przecież te bakterie z gardła, nosa spływają do żołądka i ogólnie są w całym organizmie. Nie mam jakiejś sraczki, ani nic, tylko ogólnie źle się czuję, i dziwnie.

Gość mój Ty Boszzzzz
takie bakterie raczej wysmarkujesz, wykichujesz i wykaszlujesz :P a właściwie to nie bakterie a wirusy :D ale każdy przechodzi inaczej. wolałabym być przeziębiona aniżeli chora na tego syfa :O

Gość bet123
🖐️ jakie są objawy? też się źle czuję, bardzo słaba jestem...w toalecie ze 3 razy i jakas muzyka w jelitach..ale głównie ta słabość od jelit

Gość bet123
macie temperaturę?

Gość mój Ty Boszzzzz
bet123 temp. nie mam póki co, ale mój brat miał wczoraj lekki stan podgorączkowy. jak narazie lekko mnie mdli i mam pracie n a kupe dość często, ale rozwolnienia nie mam. choc stolec jest rzadszy

Gość bet123
też mam to parcie bolało mnie gardło od lodu i te upały! i taka słaba jestem, leżę coś muszę zażyć :classic_cool:

Gość mój Ty Boszzzzz
no ja sobie wpierdzielam jogurt naturalny i pije gorzką herabtę. zaraz idę zrobić miętę

Gość bet123
mam miętowe cukierki, herbaty nie chcę pić ,bo może jeszcze bardziej mnie pogoni gorzką piję wezmę tabletki ..mam przeciw biegunkom, bo cały czas boli mnie brzuch i to parcie...mnie wkurza

Gość ja bym kupiła kefir
coś na zaparcia i suchary, jak najwięcej piła gorzkiej herbaty . Pozdrawiam

Gość bet123
pepsi jest dobra...ale akurat nie mam na takie sprawy żoładkowe nawet lekarze polecają

Gość mój Ty Boszzzzz
a ja pójdę kupić colę. co mi szkodzi. podgrzeję i wypiję taką ciepłą

Gość bet123
dalej mnie męczy!!!!

Gość praca warszawa
szukasz pracy? -- wzbogadz swoje CV praca warszawa Wykonaj test i wzbogac swoje CV

najlepszym sposobem na jelitówkę jest smekta to taki proszek w saszetkach można to kupić bez recepty ochrania żołądek i jelita polecam sama wiele razy sięgałam po nią.

Gość misiaczekk8
Mnie tez wczoraj zlapalo takie cos zygalam latalam do toalety ..no ale zwalczylam to biorac jedna tabletke ranigastu ...po czy puzniej wypilam 3 male drinki wodki z pepsi i lodem mocno zimna .... i do tego na drogi dzien wypilam litr pepsi zimnej i ustalo polecam;-) i pozdrawiam wracajcie szybko do zdrowia ...