Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo sie boje

czy to przebita błona bebenkowa?

Polecane posty

Gość bardzo sie boje

dziś byłam na oczyszczaniu ucha u laryngologa. Pierw przepisał mi on taki płyn który miał rozmiękczyć korek woskowinowy. Stosowąłem go przez 4 dni i udałam się znów do laryngologa na to oczyszczania. Wsunoł mi do ucha taki cienki drucik owiniety wata i zbierał woskowine pare razy. Przy kolejnym razie czułam jkaby się przez coś przebił nei zmartwiło mnie to bo nei bolało to tylko było nieprzyjemne. Potem poszałam na badanie słuchu które wypało pozytywnie. Lekarz na sam koniec założył mi opatrunek( wsunoł do ucha nasączony czymś wacik) i mam go trzymać tam chyba do jutra wieczór( nie pamietam czy do jutra rano czy do wieczora:)) potem kazał uważać na to ucho. I teraz się zastanawiam czy mógł przebić mi to ucho i dlatego założył opatrunek ? Czy zawsze po czyszczeniu zakładjaa opatrunek? Wiecie może czy jak się przebije komuś błone bębenkową czy to boli? i jakie są tego objawy? Zniecierpliwiona czekam na wasze porady moje drogie!

Gość biologggg
kobieto jesli mialabys przebita blone benbenkowa strtacilabys sluch. Blona jest po to aby przenosic drgania na kosteczki sluchowe !! nie ma mozliwosci zebys miala przebita blone jesli slyszysz.

No to się juz nie martw , zrobił wszystko jak nalezy !opatrunek usuń jutro rano czy wieczorem to juz jest obojętnie !!!pozdro!!!

Gość bardzo sie boje
w takim razie po co ten opatrunek. A o tym przebijaniu włąsnie troche czytałam i przebicie nei równa sie utracie sluchu. Tylko lekkiemu jego pogorszeniu. Czasami przebita błona sama sie regerneuje po paru tygodniach. Ja chce wiedziec czy takie przebijanie boli i po co ten opatrunek jak nie jest przebita?

Gość no ni wiem
mi sie wydaje ze to przebita błona bebenkowa

Gość co za lekarza
na pewno Ci przebił. Ja bym tego tak nie zostawiła. Zaskarż tego laryngologa. Pewnei patrzył Ci sie na biust zamiast do ucha!!

Gość miałam to samo
miałam kiedyś to samo. Doktorka się wykręcała tym że to moja wina, gdybym nie myła uszu patyczkami higienycznymi to w ogóle by mnei tam nie było;/

Gość bardzo sie boje
debilu moze tobie w tyłku przebili błone dziewczą. I wymyśl sobei włąsny nick

Gość bardzo sie boje
dzieki wam dziewczyny za pomoc i odp. Szkoda ze żadna z was nie napisała mi co sie czuje po tym przebiciu czy cos boli czy nie

Gość bardzo sie boje
pan doktor kazal mi sie wpiac po czym podwinal moja spódniczke i sciagna majteczki....a potem to juz wiecie wyjał pałeczke ..nałozył wacik i tak wepchnał ze coś pękło.... p.s. faktycznie to boli ale krwi nie było

Gość dotty123
Idź teraz do innego laryngologa i sprawdź czy wszystko jest w porządku.

Gość gośćtt
ALe bzdury tu wypisujecie! Ja mialam przebijana blone bebenkowa bo mialam czeste stany zapalne i niedosluch. Blona sie zrosla samoczynnie i do dzis slysze normalnie. Bolu nie pamietam, ale cos nieprzyjemnego tak. Bylam mala, pamietam tylko dlugi drucik i moj placz. NIe czytaj tuch bzdur ze to niemormalne.

Gość tak było
miałam przebita błone bębenkową patyczkiem, lała się krew, bolało bardzo, ale około 2 dni. Potem nie bolało nic. Ubytków w słuchu nie było i nie ma, a przynajmniej nie zauważalne. Podczas wydmuchiwania nosa powietrze ucieka przez ucho.