Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jdhjkdsgvdfgdddddddddfd

Czy jest mozliwosc zgłoszenia na policje czegos takiego?

Polecane posty

Moja babcia przez wiele lat przyjazniła sie z mama mojej przyjaciołki, traktowała ja jak swoją mame , spotykały sie na kawe itp babcia nabrała do niej pełnego zaufania- wkoncu kolegowały sie wiele lat. Pewnego razu dostała karte z bankomatu z dostępnym limitem kredytu, pochwaliła sie kolezance i ta sie zapytała czy moze sprawdzic jakie jest tam oprocentowanie, babcia jako starsza naiwna kobieta dała jej karte , na drugi dzien przyniosła ja spowrotem i odddała... babcia niczego nieswiadoma (nawet by jej na mysl cos takiego nie przyszło) otrzymała list z banku o terminie spłaty kredytu, gdy to zobaczyła była w szoku, dzwoniąc do niej Pani "S" powiedziałą ze potzrebowała te pieniadze i ze to bedzie spłacac, spłaciła 1 rate i od tej pory sie nie pokazała, nie ma z nia zadnego kontaktu;/ (przeprowadziła sie) czy w takim przypadku mozna to zgłosic na policje? wiem ze to przez naiwnosc babci;/ ale moze mozna cos z tym jeszcze zrobic? babcia jest juz po 2 wylewach bardzo to przezywa....

w sumie sa swiadkowie jak babcia jej dawała ta karte, i jak spłaciła 1 rate kredytu.... jednak boje sie ze policja mnie wysmieje... od tego czasu mineły 4 lata , babcia bardzo pzrez to choruje... i probuje cos zrobic

prosze o rade

Zgłoś popełnienie przestępstwa do prokuratury Babcia ma szanse na wygraną .. tylko faktycznie musisz mieć świadków którzy potwierdzą moment przekazania karty itd ... Chociaż myślę że sam fakt spłacenia jednej raty przez tą kobietę wystarczy... Możecie walczyć o odszkodowanie itd od tej osoby .. straty finansowe i uszczerbek na psychice .. ponieważ babcia w tej chwili uważana jest za nieodpowiedzialną osobę w banku /no bo rat nie spłaca/ Wydaje mi się że jednak ten kredyt będzie musiała spłacić sama

dzieki za odpowiedz ... naprawde jestem ci wdzieczna, sprobuje

jeszcze jednopytanie...myslisz ze lepiej na prokurature czy moge tezna policje?

Myślę że muszą być dwie sprawy Pierwsza sprawa musi doprowadzić do faktycznego uznania winy tej kobiety .. Dopiero wtedy z tym postanowieniem sądu /w przypadku wygranej/ możecie wytoczyć sprawę cywilną Poradź się prawnika w okolicy /50zł/ pewnie nie mało ale poprowadzi Was odpowiednio i określi szanse ewentualne .. Pozdrawiam

oki naprawde wielkie dzieki;* kochana jestes:*