Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lalka25

wczoraj zaatakowal mnie Murzyn

Polecane posty

w bialy dzien!chcial mnie zrzeucic ze schodow!juz mnie zlapal za ramiona i potrzasnal,ale jakis inny facet odepchnal go i tamten uciekl.a wszystko przez to,ze ow Murzyn,popchnal mnie po hamsku wysiadajac z metra,wszyscy sie tloczylismy i nie on jeden byl w pospiechu,a ze jezyk mam ciety,to nie pozwolilam sobie na takie popychanki.a on na to,ze mam zamknac ryj,bo mnie ze schodow zrzuci!i prawie zrzucil! nigdy nie chcialam byc rasistka,ale to co mi sie wczoraj przydarzylo przeszlo ludzkie pojecie!on chyba mysla,ze skoro jest czarny,ma kilo lancuchow na szyi to mu wszystko wolno!o nie! fakt,prawie sie z nerwow poplakalam i trzweslam sie jak osika,ale nie bede siedziec cicho jak popychadlo jakies!

Gość hhhhhhhhhhhheeeeeeeeeejjjjjj
ja bym h*ja zabiła:) jestem rasistka (stałam sie nią tutaj w Londynie)

Gość arlekinka
ja niestety tez:(((

Gość i ja tez....

Gość yhym yhym
Ja też...

Gość ja....
Szłam z synkiem(3 latka) po starszego syna do szkoły.Uczy się w szkole gdzie większość to pakistańskie dzieci.Czekaliśmy pod szkołą i mały podszedł do innych małych(pakistańskich)dzieci w jego wieku i tak sie cieszył-a tu nagle zaczęły na niego pluć-a matki nic!normalnie nic!.Ja się zdenerwowałam i go wzięłam.Ostatnio jak szłam z nim wózkiem i te dzieci podeszły mu do wózka-on nie pozostał im dłużny....zrobił to samo.Ja byłam w szoku.Pomyślał biedny,że tak się witają- hehehe.Teraz jest mi ciężko mu wytłumaczyć,że tak się nie robi.

polecam film Kidulthood :-0 gówniany, a jednocześnie ..................sami zobaczcie..........:-0......... O czymś co nie powinno zwać sie człowiekiem :-0 o czymś co nie powinno zwać sie rodzicem :-0 o czymś co nie powinno zwać sie państwem :-0 ale głównie rodzice!!!!! powtarzam, rodzice!!!!!!

Gość progetta
Kazdy kto ma do czynienia z czarnymi ,wie jacy oni sa i nie pieprzy glupich hasel o tolerancji itp. Dostaja bardzo duzo od panstwa, ale wola zyc na kupie i nic nie robic pobierajac zasilek. W Stanach przed rozpadajacymi sie chatami murzynow stoja samochody na jakie czasami zwyklych Amerykanow nie stac.

Gość polacy tez pobieraja zasilki

Gość szkoda słów...
piszemy o rasiźmie,a Wy znowu swoje ZASIŁKI,BENEFITY....jesteście okropni........

Gość Nic mu nie zrobisz
Zostaniesz posadzona o rasizm! On moze-ty nie!

Gość rasistom nie
Szkoda Was czytac po prostu... O Polakach tez tak mowia, ale wtedy podnosza sie lamenty, ze nie maja racji, ze my nie pijemy, nie bluzgamy na prawo i lewo, nie bijemy sie z miejscowymi, nie bierzemy zasilkow i ogolnie jestesmy wysoka kultura! :o Byscie troche poczytaly o historii tych ludzi i skad ich zachowanie jest takie, a pozniej pisaly o tym jacy to oni nie sa. To tak jak wypowiadac sie o Polakach nie znajac naszej historii.

Gość grrrrrrrrrrrrrrrrrr....
Dzisiaj wszystko mozna podciagnac pod rasizm... rasistom nie --> Skad u nich takie zachowannie ? To proste !!! Ostatnio w metrze jechalo 3 letnie dziecko z matka. Dziecko zachowywalo sie skandalicznie : tarzalo sie po ziemi, deptalo i kopalo wszystkich wokolo... Matka siedziala spokojnie, zero reakcji... no chyba ze za reakcje mozna uznac rozrzewniony wzrok jakim wpatrywala sie w swojego fantastycznego :-O syna... Wysiadajac, probujac przejsc obok niechcacy go potrocilam ( a wlasciwie to on na mnie wpadl bo miotal sie na wszystkie strony i nie dalo sie przewidziec gdzie badzie za sekunde) No i matka oczywiscie podniosla wielki krzyk : "Rasistka !! Portacila CZARNE dziecko!!!" Ten 3 latek wyrosnie wlasnie na takiego bucefala ktory bedzie uwazal ze wszyscy sie na niego uwzieli i wszyscy go traktuja gorzej bo jest czarny !! Bo tak bedzie mial wpojone od dziecka ...

A mnie smiesza popieprzone polki, ktore tak bardzo chca, zeby przelecial je czarnuch :o

wlasnie,im wolno,a nam nic,bo odbiora to jako przejaw rasizmu:Odlatego nie pozwolilam sobie na popychanie i stanelam w swojej obronie.murzyn sie wkurwil,bo pewnie myslal,ze 153 mu nie podskoczy,ale sie zdziwil!najgorsze,ze tylko ja i inny facet zareagowal,inaczej ten pajac zepchnalby mnie z tych schodow:O zawsze staralam sie sobie tlumaczyc,ze nie wszyscy sa tacy sami,ale coz,sa..ok,przynajmniej wiekszosc jest chamska i zarozumiala,a najgorsze sa te gowniary,co siedza w autobusach na tyle i spiewaja trzesac tylkami:O

Gość pisadelko
Jechalam kiedys metrem i slysze, ze jakas murzynka sie wydziera. Kiedy tak sie wydzierala, to spojrzalam na nia i jakie bylo moje zaskoczenie, kiedy zorientowalam sie, ze ona do mnie sie wydziera, bo podobno na nia patrzylam! Wiekszosc czarnych to lewusy, ktorzy mysla, ze moga byc chamscy tylko dlatego, ze kiedys ich przodkowie byli niewolnikami.

Gość i co jest celem
ja kiedys stalam w kolejce w sklepie i nagle przede mna wyrosly dwie wielkie mamuski z rozwydzonymi dzieciakami i stanely przede mna..przeprosilam i mowie, ze ja tez stoje w kolejce i jedyne co uslyszalam i powiedzialam ( bo mnie zatkalo) bylo fuck off:(( Raz w autobusie zapchane jak tylko moze byc kobitka ponad 100 kg -murzynka probuje sie przepchnac obok ( kiedy nawet nie ma jak sie obrocic), wcisnela mnie prawie w sciane autobusu, w koncu z wrzaskiem "rusz sie"..kiedy na prawde niebylo gdzie:((choc probowalam:( nastepnym razem widze 4 "czarnych mlodziencow" przechodzacych przez ulice na czerwonym swietle i klnacych na przejezdzajace samochody ( uderzajac w nie, jak przystanely i trabily) jeszcze innym razem szukalam studia,bo moj owczesny chlopak wyjezdzal na pare mcy.Zostawilam moje namiary w jednej z agencji i tego samego dnia po poludniu, kiedy bylam w pracy otrzymuje telefon.Dzwoni jakis facet, ze otrzymal moj telefon z agencji i ze ma mieszkanie do ogladniecia.Zapytal, czy sama bede mieszkac, bo to jest studio dla jednej osoby, z jakiego panstwa jestem itd..uznalam to za normalne.Umowilismy sie na jednej ze stacji metra.Tego dnia moj chlopak zrobil mi niespodzianke i przyszedl po mnie do pracy, wiec na ogladniecie mieszkania pojechalismy razem.DZwonie do goscia, ze juz jestem na dworcu i ze czekam z chlopakiem.Potencjalny wynajemca powiedzial ok, zaraz tam bede a po piecu minutach zadzwonil i powiedzial,ze jednak nie ma sensu pokazywac mi mieszkania, bo mam chlopaka a on szuka dziewczyny ps.byl z Ghany

matko,ja tam sie nie daje,zaden 'ucisniony' nie bedzie mna pomiatal,do mnie do pracy przychodzi taki stary nigeryjczyk,wiecznie sie spoznia i ani przepraszam ani nic,a pozniej jeszcze zwala wine na mnie,za to,ze spoznil sie,no bezczelnosc!

Lalka --> ludzie sie prostu boja...i wlasnie to jest w tym przerazajace... za chwile biali beda sie bali nawet gebe otworzyc i o droge zapytac :-O. Przed wyjazdem za granice uwazalam ze wszyscy ludzie, bez wzgledu na kolor skory, sa tacy sami ... Po kilkunastu latach zdanie zmienilam... jezeli ktos zachowuje sie jak CZLOWIEK - niewazne czy ktos jest bialy, czarny, zolty, niebieski czy zielony- traktuje go jak CZLOWIEKA... ALE, DO CHOLERY, ZADAM TEGO SAMEGO !!! Nietety ze strony czarnych (jak rowniez Arabow) na normalne traktowanie i na normalne zachowanie nie mozemy liczyc... Nie dajmy sie zastraszyc, bo dojdzie do tego ze ksiazka A. Christie - "Dziesiec malych murzyniatek" znajdzie sie na czarnej ;-) liscie !!!!

zgadzam sie z toba:-)podam ci przyklad jak polacy boja sie czarnych,otoz moj facet czekal na take away,obok na rogu stala grupka kolorowych,pewnie z jakiegos gangu albo cos.Z przeciwnej strony szla grupka polakow,roslych chlopakow,w kwiecie wieku,i wyobraz sobie,ze tak sie bali,ze zeszli z chodika i szerokim lukiem obeszli grupke kolorowych,aby tylko nie wdac sie pyskowke czyt.bojke.tak sie dzieje,ludzie sie boja,bo teraz kazdy ma noz albo bron przy sobie i nikt z tym nic nie robi:O:O:O

Gość sileska
ja tez jak widze kilku czarnych nastolatkow to omijam ich z daleka...albo nawet ide inna droga:( tez sie boje, bo czesto zaczepiaja, a wcale nie nosze dekoldow do pasa czy krociutkich spodniczek:(

Gość rasistka
a ja jestem rasistką i juz ! i nic na to nie poradze , nie nawidze kitajców , wszedzie ich pełno , panosza sie jak panowie i władcy , murzyni nie działają mi na nerwy ale napewno bym sie z takim nie pocalowala bo mam wrazenie ze są brudni

Ktoregos dnia stoje sobie w currency exchange a przede mna w kolejce murzyn. Kolejka dluga ja cholera, jedna pani przy okienku. Przyszla kolej na murzyna, stoi przy tym okienku, stoi, podrywa ta dziewczyne, pyta sie o pogode az w oncu jakas pani-Pola zwrocila mu grzecznie uwage, ze dluga kolejka, ze ludzie czekaja. Wiecie, jakie byly jego pierwsze slowa? - > Facet wezwal policje i oskarzyl babke o rasizm, o znieslawienie... Niestety, murzyni mysla ze wszystko im sie nalezy. Tutaj w USA tez nie pracuja, zyja na zasilkach i jezdza cadillacami. Sa bardzo niebezpieczni, sa sprawcami wiekszosci zabojstw. Nie chce ich szufladkowac, ale niestety taka prawda. Zawsze tlumacza sie jednym- przesladowaniem i niewolnictwem w przeszlosci

Gość progetta
homerkowa, dokladnie! Sa na zasilkach, dostaja zarcie za darmo(talony), maja 20 par firmowych butow i ciuchow, jezdza bardzo drogimi samochodami, ale oczywiscie nie pojda do pracy za 10$ za godzine!

Przyklady mozna by mnozyc... jedno jest pewne : za kazdym razem kiedy cos idiez nie po ich mysli albo zetkna sie z zachowaniem innym niz to jakiego oczekuja, podnosi sie wielki krzyk : "RASISTA!!". Kazdy pretekst jest dobry... Ale wiecie co ? Kazdy kij ma dwa konce ;-) Natknelam sie raz w parku na fajna scenke ... na lawce siedzialo dwoch mlodych facetow (ok 25 lat, czysci, dobrze ubrani i nie Polacy :-P). Siedzieli sobie spokojnie, rozmawiali i popijali piwko (mieli przy sobie po 1 malej buteleczce i nic wiecej) Podszedl do nich policjant-murzyn i zaczal ich z tego parku wyganiac... niezbyt grzecznie... Na co jeden z facetow wstajac, bardzo grzecznym glosem powiedzial : "Oczywiscie, juz wychodzimy... ale uwazam ze jest Pan rasista" . Policjanta zatkalo :-D

Gość takajedna ..uk
grrrrrrrrrrrrr... hehe dobre z tym parkiem jak czytam to forum oraz inne nie mogę sie nadziwić ... mieszkałam w uk 7 miesięcy , NIGDY nie spotkało mnie to o czym Wy piszecie :/ jak wróciłam z Anglii wszystkim opowiadałam jak tu jest zajebiście , ze poznałam murzynów , anglików , czechów i wiele innych narodowości każdy miły na ulicy sie uśmiecha w autobusie sie ludzie do siebie usmiechają .... no cholera jasna czy ja byłam w jakieś innej Anglii??? nie mogłam przeżyć że w Polsce w sklepach chamskie baby sprzedają , na disco jak byś spojrzała na laske jakś choćby przez przypadek zaraz mogłaś oberwać po ryju :D W Anglii na disco był jeden przystojny murzyn , patrze sie na niego a ten uśmiech i to wszytsko zero złych min pogruszek itp ( a tak na marginesie nie gustuje w murzynach ) tak tylko pisze ze nie widziałam z ich strony żadnej nienawiści, inna sprawa to upierdliwi pakistańczycy.... generalnie dziwilam sie dlaczego w anglii jest tyle tolerancji a w Polsce nie , no ale jak Was teraz czytam , to ja chyba byłam w jakieś innej krainie :)

a moze mieszkalas w jakiejs \'grzecznej\' czesci anglii,bo musze powiedziec,ze jak mieszkalam w windsorze,a pozniej w ascot,z dala od londynu,to nie widzialam takich problemow,dopiero pozniej jak sie musialam przeprowadzic w tania czesc londynu zobaczylam co to jest rasizm..teraz znow sie przeprowadzam poza londyn i mam nadzieje,ze bede miec spokoj. i jeszcze jedno,z braku laku musialam zapisac corke na 2 mieiace do tzw.etnicznej szkoly,byla w klasie jedyna biala dziewcyznka i dzieci ja gnebily,pakistance,czarne dzieci.teraz ona sama mowi,ze nie lubi innych ras,a ma dopiero 7 lat!

Gość rasistom nie
To dla was, moze gdyby wam tak robili w historii i to nie tak odleglej inaczej byscie myslaly i wiedzialy ze patologie stworzone przez biale spoleczenstwo i stworzenie ghett roznego rodzaju nie da sie ot tak uniecestwic. Zachowania i ich zlosc nie wyparuje tylko dlatego ze wszystko jest teraz dla nich niby i ze teraz oni maja lepiej, co nie jest prawda, bo wy dopoki buzi nie otworzycie w wiekszosci nikt nie pozna i nie powi - o glupi i chamski Polak, a u nich wszystko oparte jest na ich kolorze skory, bo nie powiecie - chamski nigeryjczyk, tylko chamski czarny. http://www.tvn24.pl/-1,1555797,wiadomosc.html

to uwazasz,ze tylko z tego wzgledu,ze koles byl czarny mial prawo sie przepychac i grozic mi,tak?no rzeczywiscie,bardzo madra masz te teorie:O