Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NatiK

Manicure francuski-pytanie

Polecane posty

dziewczyny czy uwazacie ze french jest nadal modny?czym lepiej jest zrobic bialy pasel kredka pod paznokiec,jak tak to ktora jest najlepsza?a jesli lakierem to jaki jest trwaly i czy uzywac tych naklejek ktore ulatwija zrobienie rownego paska?

Naklejek nie używam, bo nie umiem :P Lepiej mi wychodzi bez nich. Co do białego lakieru-ja używam Mannhatan i jestem zadowolona, także polecam. Różowy-obojętnie jaki, byle pastelowy. A french jest uniwersalny. Nie patrz na modę, bo inaczej wszystkie byśmy chodziły w tipsach czy akrylach :O

francuski jest ładny i schludny i nigdy chyba nie przestanie być modny

ja uwazam ze french jest zawsze modny, wyglada bardzo schludnie, estetycznie i ladnie. ja nie uzywam naklejek, bo zawsze mi sie rozmazuje, bez naklejek latwo bardzo zrobic, lakier mam z rimmela, jest sredni, jesli bawie sie w 'ksiezniczke' i nic nie robie jest ok a jelsi zmywam,sprzatam to tylko chwile ciesze sie pieknym frenchem.pozdrawiam

ja mam narazie kredke bo na zbyt wielu lakierach sie zawiodlam,jakos nigdy zaden nie trzymal sie zbyt dlugo

więc polecam manhatan. zaczyna lekko odpryskiwać po ok 5 dniach, czyli na moje-nie tak źle. poza tym ma świetny pędzelek, który jest odpowiedni do robienia pasków.

ja też mam akurat teraz zrobiony, na paznokciach u rąk i nóg. bardzo mi się podoba, zawsze fajnie i modnie wygląda, nie jest jakiś krzykliwy. najbardziej odpowiadają mi kolory bezowe, mleczne, a nie różowe. nie maluję kredką tylko lakierem, nie używam pasków, bo nie umiem, rozmazuje mi się lakier:P maluję normalne paski odręcznie a jak \"wyjadę \" to zmywam patyczkiem kosmetycznym:) białym maluję dwa razy i później mlecznym też dwa razy.

panno em a to jest taki standartowy lakier mannnatan tylko ze bbialy czy tez moze specjalny do frencha?

pudelko a nie za grubo Ci tego lakieru wychodzi?nie odpryskuje za szybko?jakichs firm lakierow uzywasz?

Gość LUŚKA28
z kredka pod paznokciem troche lipa bo sie zmywa przy myciu rak, najlepiej z lakierem, ja zawsze uzywam Inglot bialy + beż nr 82 ponadczasowy naturalny i dla mnie rewelka tylko wiadomo ze min 2 warstwy bezu a bialego to zalezy jak wyjdzie, rece trzymaja sie tylko 3-4 dni bo zawsze cos mam do roboty ale na nogach nawet 3 tygodnie

no wlasnie ja mialam kiedys inglota i do najtrwalszych nie nalezy,marzy mi sie trafic na dobry i trwaly lakier:)poki co uzywam kredki bo naet jak pom,yciu rak sie troche zmyje to wystaczy kilka sekud zeby poprawic a jakbym miala lakierem domalowywac to by trwalo duzo wiecej,chociaz nie ukrywajmy ze lakier wyglada o wiele lepiej

używam czasem z Avonu, teraz mam akurat mleczny z Miss Sporty i jakiś zwykły tani biały. ostatnio kupiłam na jakimś zwykłym bazarze mleczny i jest świetny:P serio. powiem Ci że jakieś 5dni się trzyma, przy tym robię wszystko. kiedyś nakładałam trzy warstwy tego mlecznego, ale nie chciało mi się czekać aż wyschnie. teraz nakładam dwie i jest taki sam efekt. kocham tego typu manicure, dlatego często sobie robię. kiedyś nie byłam przekonana do malowania w ten sposób paznokci u nóg ale wyglądają ślicznie. zawsze świeżo.

kredka jest dobra dla osób, które nic nie robią za bardzo w domu, albo dosłownie przed samym wyjściem trzeba ją zastosować.

masz racje puedelko:)u nog wyglada to przeslicznie sczegolnie jak stopy sa lekoo opalone:) ja mam w sumie dobry lakier pastelowy tylko z bialym mam zawsze problem:(

no dokładnie, nóżki opalone, jakieś ładne klapeczki czy japonki i normalnie super:) a ja zawsze miałam problem z mlecznym;/ ale już mniej więcej wiem gdzie kupować. ten z Miss Sporty jest naprawdę dobry.

dziewczyny a co sadzicie o tipsach?mialyscie kiedys?podobaja sie wam?

Gość LUŚKA28
tipsy tzn sztuczne paznokcie przyklejane to lipa i wygladaja badziewnie ale dobrze i nie wulgarnie zrobione paznokcie zelowe lub akrylowe wygladaja pieknie i zawsze cztsciutko, polecam dla osob ktore maja brzydkie swije paznokcie i niezbyt zgrabne palce bo te paznokcie nadaja dloni nawet tej niezbyt zgrabnej naprawde ladnego wygladu, bo nie krywajmy nie wszyscy maja piekne dlugie paznocie o migdalowym ksztalcie na ktorych da sie zrobic french

Gość LUŚKA28
tylko trzeba zaznaczyc kosmetyczce zeby nie robila przesadnie dlugich zeli i przesadnie rzucajacych sie w oczy wzorow, najlepsze sa sredniodlugie ze wzorem frencha ewentualnie z delikatnym jasnym brokatem

Gość LUŚKA28
a co do lakierow to ja na inglota nie narzekam mam wlasnie na nogach 3 tyg i wyglada calkiem git, musze zrobic od nowa tylko dlatego ze odrastaja a nie odpsyskuje lakier, ps.dla zlosliwych myje nogi codziennie :)

co do tipsów to nie przepadam , dla mnie wyglądają sztucznie, kiedyś nawet szalałam i sobie przyklejałam, ale nie ma to jak zrobić u kosmetyczki. ogólnie mam bardzo twarde paznokcie, kiedyś jak miałam studniówkę to zaszalałam i zrobiłam sobie żelowe, ale żałowałam, bo płytka mi się okropnie zniszczyła, paznokcie były niewygodne. dopiero po ponad dwóch miesiącach doszły mi do siebie.

ja nigdy nie mialam tipsow i jakos mnie donich nie ciagnie,chociaz nie ukrywam ze wygladaja naprawde ladnie,pod warunkiem ze sa sredniej dlugosci:)a co do inglota to nie jest zly,jednak mnie na kolana nie powala,na paznokciach u stop laker trzyma sie zawsze dluzej niz u rak,