Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajkaaaaaaaaa

pierwsze tabletki novynette?

Polecane posty

Gość pytajkaaaaaaaaa

dziewczyny myslicie ze to dobry pomysl? bylam u gina i przepisal mi je. mam 21 lat i mialyby byc to moje pierwsze tabl. siedze i mysle czy kupic czy nie. pomocie, jakie opinie, doradzcie prosze

hej pytajkaaaa ja właśnie skończyłam pierwsze opakowanie novynette(to też moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne w życiu) i jak na razie jestem zadowolona.nie wystąpiły w moim wypadku jakieś drażliwe skutki uboczne,prócz plamienia przez około tygodnia.każda z nas inaczej toleruje tabletki,ale jak wcześniej napisałam jestem zadowolona,pewnie nad każdymi tabletkami można tak sie zastanawiać czy kupić czy nie,czy będą dobre czy nie...No ale jeśli lekarz dobrał novynette do Twojej osoby to chyba jednak warto je kupić i obaczyć jak będzie tolerował je Twój organizm.pozdrawiam

Gość fgdfs
biore novynette od grudnia tez sie wachalam ale nie zaluje:) co prawda przez pierwszy miesiac caly mialam lekkie plamienia ale tylko przez pierwszy -a tak zadnych skutkow ubocznych

Gość pytajkaaaaaaaaa
o spadlyscie mi z nieba:D a powiedzcie jak je brac tzn pierwsza tabletke brac ta zaraz za strzalka czy ta jaki jest dzien tygodnia( na czwarta bo jest czwartek) i potem wrocic na koncu do tych zostawionych? bo juz sama nie wiem.

Gość fgdfs
ja biore od startu ,mozesz napisac przy kazdej tabletce dni tygodnia,novynette mozesz brac bez zadnej kolejnosci nie ma to znaczenia,dni tyg sa napisane dla twojej wygody

ja też zawsze biorę od startu i tak do końca no i również podpisuję dni tygodnia,żeby było łatwiej i w razie czego żebym wiedziała czy przypadkiem jakiejś tabletki nie pominęłam.

Gość pytajkaaaaaaaaa
dzieki

Gość pytajkaaaaaaaaa
u mnie w aptece sa po 22-23 zl tak wiec nie ma ogromnej roznicy ale dzieki:*

Gość pytajkaaaaaaaaa
jeszcze powiedzcie mi prosze jezeli zapomne wziac o 20 tabl i wezme ta zapomniana tabletke o 23 to nastepna biore o 23 czy tak jak wczesniej o 20?

Gość hkhjhkh
nastepna jak masz ustalona pore czyli 20 ,ja biore o 15 a zdaza mi sie nawet o 19 wziac to nastepna i tak biore o 15. najwazniejsze zebys w ciagu 12 godzin wziela

Gość pytajkaaaaaaaaa
dzieki wam kochane. wiedzialam ze mozna na was liczyc

Gość hkhjhkh
nmzc papa:*:) trzymaj sie

Gość pytajkaaaaaaaaa
macie moze informacje( ale wiarygodne) po ilu zaczynaja dzialac te tabletki? bo spotkalam sie z wieloma opiniami jedne ze od pierwszego dnia inne ze od drugiego opakowania.

jeśli wzięłaś tabletkę pierwszego dnia okresu to jesteś zabezpieczona,tak mi powiedział mój lekarz no i w sumie ja już szalałam po tej pierwszej tabletce,a w ciąży nie jestem:)

jeśli wzięłaś tabletkę pierwszego dnia okresu to jesteś zabezpieczona,tak mi powiedział mój lekarz no i w sumie ja już szalałam po tej pierwszej tabletce,a w ciąży nie jestem:)

Gość przecież to nei ma najmniejsze
go znaczenia od której tabletki na listku zaczniecie brać:O one maja ten sam skład:O

Gość jeszcze ja
no to dobrze. bo na jakim forum czytalam ze dopiero od 2 opakowania:) i sie troche zdziwilam:)

Gość młoda88
a te dni tygodnia zaznaczone są po to,ze paznokciem mozna przebic sreberko przy dniu w ktorym zaczyna sie opakowanie zeby pozniej pamietac:) bynajmniej ja tak robie:)

Gość bynajmniej ty tak robisz
???:O to robisz tak czy nie?:O jak ja lubię, gdy ludzie używają słów, których znaczenia nie znają:O

Gość młoda88
z kontekstu wypowiedzi mozna wywnioskować ze wlasnie w ten sposob wykorzystuje te dni tygodnia zaznaczone na środku blistra...nie rozumiem w jakim celu łapiesz mnie za słow;\