Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość farmacja

studium czy studia???

Polecane posty

Gość farmacja

Witam chciałabym iść na studium farmacjii jednak moja siostra wyśmiewa ten pomysł i mówi że takie studium nic mi nie da i że mam iść na studia farmaceutyczne. Ja znowu pomyślałam że zrobie to studium pójde do pracy a na studia zaoczne będę mogła wtedy iść... Przyznam się że teraz trochę boje się iść na te studia bo nie wiem czy sobie poradzę bo az tak bystra nie jestem... A teraz jeszcze siostra mnie zdołowała bo się przechwala że tylko ona jest wyuczona z rodziny i takie tam... denerwuje mnie to, bo ja też się bardzo staram ale pomyślałam nic na siłe... Zrozumcie mnie nie chce chodzić na studia a po pół roku rzucić je.... :/ Co byście zrobili na moim miejscu??? Ja już sama nie wiem... :( Acha i ja wiem i zdaje sobie sprawe ze studia to jednak lepszy start ale tez widziałam pełno ogłoszeń, ze przyjmuja już jak sie ma technika farmacjii...

Gość koczkooczkoniunia
a wiesz ze ciezko sie dostac na studia bo jest baaaardzo dużo osób na miejsce? jak Ci poszla matura

Gość farmacja
No wyników jeszcze nie mam... Ale siostra zaklina mnie że nawet jakby mnie nie przyjeli na dzienne mam iść na zaoczne ale czy to dobry pomysł?? Ja mam watpliwosci. Poza tym wiem ze te studia są ciezkie i że trudno sie dostać...

Gość farmacja
Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł??

Jeśli zdecydujesz się na studium uzyskasz tytuł technika farmacji, o ile zdasz egzamin zawodowy. Będziesz się uczyć zaocznie, możesz iść do pracy i dodatkowo na przyszłe studia zaoczne odłożyć. Jeśli zachowasz indeks z podpisem dyrektora po każdym zaliczonym semestrze w studium, przedmioty które miałaś automatycznie będziesz miała zaliczone na studiach, ale to już pewnie wiesz. Tak więc korzyści z pójścia na zaoczne studium troszkę jest, chyba, że wolisz iść od razu na studia zaoczne, wtedy też możesz podjąc pracę:) Ale i tak warto złożyć podania na dzienne, a nóż widelec się dostaniesz:) Powodzenia:)

wiesz co...ja tez mialam takie obawy jak ty poszlam na studium na kierunek technika dentystyczna zastanawialam sie czy dobrze zrobilam tym bardziej ze nauka na tym kierunku trwa 2,5 roku to prawie tyle co licencjat no ale poszlam i jestem zadowolona:) kazdy mysli ze w takiej szkole nie trzeba sie uczyc i zyja w bledzie my po kazdym polroczu mamy normalnie egzaminy i naprawde duzo sie uczymy i z tego co nam mowia nauczyciele i osoby ktore poszly po tej szkole na studia na ten kierunek mowia ze jest bez porownania lepsza pod tym wzgledem ze mamy duuzo zajec praktycznych a na studiach kuja sama teorie a praktyki tyle co kot naplakal! poza tym pod koniec II roku szkola organizowala nam kursy za ktore normalnie trzeba placic spore pieniadze a my mielismy je za darmo!takze naprawde nie zaluje ze tam poszlam

po pierwsze to kieruj sie wynikami matur :) nie wiem czy mi sie wydej ale z twoich postów wynika jak byś była przekonana że Cie przyjma i na studium i na studia :) pozatym chyba za późno na składanie podań na studia farmaceutyczne (przynajmniej tak bylo rok temu)... róznica nauczynia jest ogromna... moja ciocia, która pracuje w aptece ma juz dosyć tych ludzi po studium :O nie za bardzo sie ich szanuje... PODOBNO uwaza sie że są przygotowanie do pracy jak by szli robić w miesnym :o

Gość miejski prosiak
La Pantera co ty za głupoty wypisujesz nikt nie przepisuje ocen uzyskanych w czasie studium do indeksu na studiach!!!! wykładowcy nie chcą nawet przepisywać ocen z tego samego przedmiotu uzyskanych na innej uczelni a co tu mówic o ocenach uzyskanych w czasie studium :O

mojego chłopaka bratowa jest po studium farmaceutycznym, zarabia ok 2 tys na reke, ja bym poszła an poczatku do studium a potem na stusdia zaoczne, na farmacji jest naprawde cieko, a z tym przepisywaniem ocen to watpie zeby tak bylo

Gość Sialalinkaaaaaaaaaaaa
ja sie wybieram na kierunek technik farmaceutyczny, a jesli Cie stac na zaoczna farmacje to idz, zaznaczam ze farmacja jest jednym z najdrozszych kierunkow, wiec jesli masz kilkanascie tysiecy na zbyciu to idz :)