Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SexownaYa

Depilacja miejsc intymnych

Polecane posty

Gość rudorudaa
ja dzisiaj pierwszy raz skorzystałam z eveline 3 in 1 i nie wiem może dlatego, że to pierwszy raz to szału nie było ;/ bo tą szpatułką nie udało mi się dokładnie ogolić, ale później poprawiłam maszynką trochę i tak ładnie wszystko odeszło :) także wg mnie takie połączenie daje idealny efekt, gładko, bez plam i krostek ani nic. zobaczymy jak będzie dalej i ile się utrzyma. a ten krem kupiłam w rossmannie za 8 czy 9 zł bodajże 100ml + 25 gratis :D

Hm. Moim zdaniem najlepiej iść na IPL. Bikini nic nie boli- czujesz tylko przyjemne, mocne ciepło. Trwa praktycznie kilka minut. Efekt taki sam jak laser. Kiedyś poszłam na laser i myślałam, że wystrzelę w kosmos. Bolało cholernie. NIE polecam :-( IPL przeciwnie, tylko się trzeba dowiedzieć, jaki gabinet ma sprzęt. Jak niemiecki smartpuls to spoko. Teraz po 4 zabiegach mam spokój na lata :-)

Gość a ja w kółko
o paście cukrowej - fakt , dużo paprania, ale mi po depilacji pastą nie dorosły wcale!!!! (depilowałam bikini - czyli to, co wystaje z majtek). Ale też prawdą jest, że każda rzecz działa inaczej na każdą osobę....

Gość żałuj żałuj
co to jest to IPL?, a po laserze odrosły?

Gość gfhfhh
a ile wogóle kosztuja takie kremy do depilacji

Gość hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
a ja tam wogóle nie gole i tez żyje

Gość Liluchna13
Jeśli któraś ma czerwone ślady w postaci czerwonych kropek tz "wysypka" NIE MOŻECIE SIĘ TAM GOLIĆ przez dłuższy czas !! "wysypka" będzie się dwoić i troić aż w końcu całe czerwone będziecie. Ja udałam się do lekarza i przepisała mi lekarka taką maść miejscową.. Bardzo silna wystarczy raz posmarować punktowo i schodzi ale przy następnym goleniu znowu wyjdzie, ale już mniej..

Gość scali21
Czytam Wasze wypowiedzi i jestem w szoku- czerwone kropki to wychodzą albo z powodu uczulenia na składniki tych cudownych kremów albo z powodu golenia nóg czy innych miejsc bez pianki do golenia, mydła czy kremu z dodatkiem wody:) na pozbycie się takich kropek chyba najlepszy będzie krem na odparzenia dla niemowląt- np. nivea albo sudocream, alantal czy hipp.A!! Jest taka maść detromycyna czy jakoś tak ale na recepte- kosztuje ok 7zł. Jak moja córka miała odparzenie od pieluch to użyłam tej maści na zmiane z np. sudicreamem i po 1 czy dwóch dniach zeszły kropki. Jedyny sposób na pozbycie się włosków na dłużej niż 2,3 lub 4 tygodnie i w możliwej cenie to użycie depilatora. Można przecierpieć ból a spokój z włoskami jest bezcenny:)

co to jest to IPL ? ile kosztuje ? gdzie mozna taki zabieg wykonac ? ja jakiej to jest wogole zasadzie ?

Gość Koronkowa podwiązka
A ja już zaprzestaję się golić TAM:( Moja ginekolog dała mi niezły wykład o goleniu i konsekwencjach tego, wolę więc sama siebie nie krzywdzić już. A mężczyźni mówiący, że tylko chcą łysolki, niech pomyslą o zdrowiu kobiety! Taka poprostu nastałą moda, a niestety o zdrowiu nikt nie mysli.

Gość sudo45
scali21 ja mam czerwone plamki a używam i pianki i kremu nawilżającego i sudocrem. poszłam do dermatologa to mi zapsała antybityk i masc na sterydach bedicort G STOSOWAŁAM PRZEZ 7 dni i tylko mała poprawa teraz biore inne antybiotyki i mam inna masc i jest mała poprawa ale nie pamiętam kiedy osatni raz ubrałam spodnice albo krotkie spodnie :/ porazka zawsze używałam depilatora i było ok ale potem byłam zabiegana i tylko golarka i wyszły po jakims czasie kropki i jest rozpacz pomocy

Gość Kasia Kowalska 23 lata
najlepiej używaj wosku jest najbardziej skuteczny

Gość Misicizunia
Ratunku!! Za 3 tygodnie jadę nad morze, a dwa dni temu depilowałam się maszynką z polsilvera i teraz mam małe czerwone krostki ! jak się ich pozbyć?

Gość sudo45
Mi pomada maśc Akneroxid (22zł) tylko nie mozna opalać posmarowanych miejsc Bezacne (ok 9zł) tez jest dobre ale troszke słabiej działa poza tym duzo balsamu 3 razy dziennie albo 2 bo masci te maja tendencje do wysuszania ale ja wcieram rano i po kapieli balsam i czas w sroidku dnia jak mam czas.

Gość Martula1111
Nie wiem,gdzie to napisac, wiec pisze tutaj Wyskoczyło mi takie zgrubienie na pipce, które strasznie boli. Jest twarde i bolesne.Co to moze być?

Gość nina110591
wie ktoś może, czy po depilacji miejsc intymnych kremem, także wrastają włoski itp. ?

Gość mój
pewnie, że wrastają! Należy robić peeling i namaszczać się kremami nawilżającymi. Polecam peeling z Joanny (taka mała buteleczka po 4-5 zł.) bardzo wydajny, a skóra po nim robi się niesamowita.... no tylko trzeba się porządnie nim złuszczać. Ja z wrastaniem włosków miałam największy problem na łydkach. Poradziłam sobie tylko ostrą stroną najzwyklejszej gąbki w codziennej kąpieli oraz co, powiedzmy 3 dni w/w specyfikiem.

Do MARTULA 1111 - z tym to idź dziewczyno do lekarza ginekologa zobaczy i się wypowie cóż to takiego i czy trzeba jakąś maść czy to może oznaka jakiejś choroby. Co do tematu o depilacji miejsc intymnych polecam centrum Wysoccy Elderm w Bydgoszczy - ja sobie zaczęłam depilować laserowo, (mają nowy sprzęt, który ma specjalne głowice i nie ma kremów znieczulających czy poparzeń, czy jakichkolwiek ubocznych efektów - jestem po drugim zabiegu) całkowicie bezboleśnie miejsca intymne i zobaczę jakie będą efekty. Bo już mam dość golenia, plastrów i kremów, chcę mieć to z głowy na lata :)

Gość Karolawawa84
Cześć Wam, ja osobiście używam zwykłej maszynki, ale niestety często pojawiają się w okolicy intymnej krostki :( Przed wakacjami zdecydowałam się na bikini brazylijskie wykonane w salonie kosmetycznym, metodą depilacji laserowej - efekt był ok, ale aby to utrzymać potrzebne jest kilka zabiegów :/ więc koszt też spory, a dodatkowo po kliku depilacjach bikini na tą samą fryzurkę może być problem później z jej zmianą. Więc pozostało mi teraz sprawdzić metodę woskiem. Czytałam o kliku różnych metodach tu http://perfekcyjna.net/depilacja-intymna/ i pokazane jest jak wygląda okolica intymna z danym wycięciem - warto zerknąć. Pozdrawiam

Gość ZDYNASTII
Aby wydepilowac skutecznie miejsca intymne nalezy tylko i wylacznie udac sie na laser - nie ma skuteczniejszej metody od lasera!!! Zapamietajcie to sobie. Mialam 5x wykonywaną depilację Vectusem i mogę o tym szczerzę napisac, że w 100% usunęłam sobie włoski pod majtkami. Bylam tutaj: https://clinicacosmetologica.pl/artykuly/depilacja-miejsc-intymnych/

Gość gość
Polecam ci tekst na womenshealth.pl o depilacji. Ja np. używam wosku, ale nie każda to lubi, Poczytaj zresztą sama i zdecyduj, co jest dla ciebie odpowiednie

Gość Mirela Sak
Hej Sylwia, zabieg depilacji laserowej jest przyjemny tu masz film jak przebiega zabieg https://www.youtube.com/watch?v=jYej8j9cNGQ pamiętaj usługi nie jest , radzę dowiedzieć się trochę o różnicy między laserami Lightshher i Vectus

Gość Ruda 444
Pomocy! Mam ogromny problem z nogami. Po goleniu mam całe nogi w czerwonych krostkach i nic nie pomaga. Zastanawiam się nad depilacją laserową, ale czytałam, że jest kilka rodzajów laserów. Podobno Palomar Vectus jest najlepszy, trochę o nim poczytałam http://depilacja-laserowa.torun.pl. Polecacie?

Gość Funny 21
Najlepsza jest natrualna depilacja Od ponad dwóch lat stosuję depilację cukrową. Do tej pory widzę same plusyNie mam problemu z podrażnieniami. Kiedyś kupowałam gotową pastę cukrową, od roku sama ja robię, wystarczy woda, cukier i sok z cytryny. Tutaj znajdziesz trochę informacji http://depilacjacukrowa.com.pl/zalety-depilacji/

Gość Kasix 24
Znajoma zdecydowała się na depilację laserem, i to był właśnie Vectus. sama byłam pod wrażeniem efektu. Wcale nie musiała robić wielu zabiegów. Było w sumie bezbolesne.Słyszałam, że po depilacji innymi laserami można mieć nawet oparzenia. poczytajcie o nim, ma super recenzje.

Gość Sandra 22
Moja przyjaciółka zrobiła sobie depilację laserem, o ile pamiętam, to szukała gabinetu z laserem Palomar Vectus . Jest bardzo zadowolona. Też byłam pod wrażeniem efektu. Już po jednym zabiegu widać było działanie lasera. To był bardzo dobry wybór. Było w sumie bezbolesne. Spektakularny efekt. Jeżeli nie wiecie czy warto wybrać depilację laserową, to każdemu mówię - tak warto. www.eportal.com.pl/zdrowie-i-uroda/metody-usuwania-owlosienia-depilacja-woskiem-depilacja-laserowa/