Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotnie wychowujacy tatus

do jakiej temp chłodzic mleko ???

Polecane posty

Gość samotnie wychowujacy tatus

zawsze chłodziłem tak azeby nie pazyło w nadgarstek (wew. strona) zecz jasna łyczek czy nie za zimne lub zagorace, ale jaka powinna byc temp. mleka. czasem boje sie ze daje poprostu za zimne. no i co ile powinno sie odbijac ( wiem ze nie ma reguły ale jak jest u was) bo u mnie czasme nosze nosze a mleczo stygnie a wogle sie nie odbija. córa ma 5 tyg. z góry dziekuje za pomoc

Gość 1234567890la
Mnie się zdaje, że do karmienia powinno być takiej temperatury jak ciało człowieka dorosłego (mama karmi mlekiem o temp. własnego ciała, prawda?) więc idealna temperatura - to taka, kiedy nie czujesz kropli na nadgarstku (nie parzy Cię, nie jest zimna, ani ciepła, ale ma taką temp. że praktycznie jej nie czujesz). Tak dokarmiałam kuzynkę, jak mi zostawała na kilka godzin pod opieką. W lodówce była butelka i "na żądanie" dziecka podgrzewałam mu jedzenie do odpowiedniej temperatury: szklaną butelkę wyjętą z lodówki wstawiałam do naczynia z ciepłą wodą i po chwili "mieszałam butelką" - żeby się wewnątrz wyrównały temperatury i sprawdzałam na nadgarstku temperaturę. Powodzenia.

Gość lubiąca nowinki
Ja sobie sprawiłam Cool Twister i problem temperatury się rozwiązał. Drogie to było, długo się zastanawiałam-nawet tu na kafe, ale zaryzykowałam i jest super. Nie będziesz się musiał zastanawiać czy mleko ma właściwą temperaturę, ale też je przygotujesz w błyskawicznym tempie. Myślę, że mając 5 tyg. dziecko warto ponieść taki wydatek:)

Gość podziwiam
Duży ukłon w Pana stronę. Pozdrawiam samotnie wychowującego i jego pociechę. Mleko najczęściej przygotowuje się na wodzie 40 stopni, więc wystarczy trochę postudzić i jest ok. tzn 37 stopni