Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ....finka

ALKOHOLIZM-------porady

Polecane posty

Gość ..................finka.......
DRUGI---........mieszanka usuwa uzaleznienie alkoholowe,oslabia pociag do alkoholu i wykazuje dzialanie ogolnie uzdrawiajace.Czas kuracji ---1 miesiac.

jasne, napary z ziółek pomogą :D esperal mozna przepić, więc ziółka na bank nie pomogą. Poz atym gośc zacznie się nawalac poza domem i nic nie zrobisz. Jedyny sposób na alkoholizm to zaprzestanie picia. Całkowite. Więc tylko 2 metoda daje rezultaty. Można ja wspomóc antydepresantami.

Gość gość
A czy można zamiast do wódki dodać do piwa?

Gość jak można się od tego
uzależnić??? K***a,przecież alkohol to żadna przyjemność :o Jak można lubieć być pijanym??? No jak???

Gość gość
W Want się wyleczyłem, a wcześniej się bujałem po psychoterapiach, które nic mi tak naprawdę nie dały. Tam się ze mną nikt nie cackał. Detoks i terapia od rana do nocy w godnych warunkach. Odzyskałem siebie muszę przyznać. Ciężko się podzielić prawdziwie takimi doświadczeniami, więc jak chcesz to cię nawet chętnie wprowadzę po kontakcie. Jak nie przeszkadza ci oczywiście dojazd na Kaszuby do Brodnicy Dolnej, bo tam mieści się ośrodek.

Gość Tammys
Co do Want - trafiłam ostatnio na stronę http://osrodek-leczenia-uzaleznien.pl/terapia-alkoholizmu/ i zainteresował mnie ten temat. Tam właśnie też przedstawiają swój ośrodek itd. Czy ktoś wie może ile to kosztuje? mogę nawet nieco "zainwestować", byle było skutecznie i porządnie.

Gość gość
Zacznijmy od podstawowej rzeczy : alkoholika NIE leczy się alkoholem. Alkoholików chroni się przed alkoholem.

Gość Sabatenia
To jest niezwykle istotne, żeby w porę trafić do specjalistów, zajmujących się terapią uzależnień. Jestem dość na bieżąco w tym temacie, bo moja przyjaciółka niestety ma problem z alkoholem. Dała się namówić na terapię - w Krakowie Terapie Tu i Teraz. Widzę, jak bardzo jej pomagają. Trzymam za nią ogromnie kciuki:)

Gość beberka
Po pierwsze trzeba uświadomić osobie uzależnionej, że ma problem. Po drugie osoba uzależniona powinna chcieć wyjśc z nałogu a często jest to mozliwe jeśli straci wszystko. I dojdzie do wniosku, ze to wlasnie wina alkoholu. Polecam zajrzeć sobie na stronę http://czytelnia.cefarm24.pl/zdrowie/choroby-i-terapie/leczenie-alkoholizmu-metody-wsparcie Opisane są tutaj metody wsparcia w leczeniu alkoholizmu. W wielu przypadkach nie jest możliwe wyjście samodzielnie ale trzeba skorzystać z pomocy specjalisty.

Gość PeletkaS
Co do leczenia, to jest kilka metod na wyjście z alkoholizmu, mniej i bardziej radykalnych, z tych mniej chyba najskuteczniejsza jest terapia u specjalisty od uzależnień - myślę, że od takiej terapii warto zacząć. Ze znalezieniem takich specjalistów nie powinno być problemów, w Nowym Modlinie warto odwiedzić prywatną klinikę Medox

Gość gość
mam syna alkoholika ma wszyty esperal już po raz trzeci do tej pory wytrzymywał 11 m-cy teraz zauważyłam że zaczął trochę próbować wypić co robić a czy ziele z kopytnika mogło by pomóc by go wystraszyć o grupie aa nie chce słyszeć , ma 38 lat i rodzinę proszę o pomoc.