Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale się wkurzyłam

Studenci... pomóżcie..plisss...

Polecane posty

Gość ale się wkurzyłam

Chodzę na prywatną uczelnię zaocznie, jestem na trzecim roku. Nie mam zaliczenia z dwóch przedmiotów (zaliczenia było na zasadzie chodzenia na zajęcia i robienia ćwiczeń, a mnie na nich nie było- praca, chorowałam trochę), a profesor powiedział, że teraz nie ma możliwości zaliczenia, bo oceny są takie jakie sobie każdy wypracował na zajęciach. Czy to oznacza, że będę musiała powtarzać rok? Co mogę zrobić w tej sytuacji? Czy mam prawo do poprawek albo komisa? Komu to zgłosić? Powinnam iść do dziekana z tym? Proszę pomóżcie.

Gość dętka
bedziesz miała warunek, tylko musisz złożyc podanie w dziekanacie w październiku

Gość ale się wkurzyłam
dzięki, a można mieć warunek z dwóch przedmiotów? Jak to wygląda? A co z obroną pracy dyplomowej? Planowałam na wrzesień.. Jak to wygląda w tej sytuacji?

Gość kobieta z okładki
pogadaj jeszcze z tymi wykładowcami, powiedz że możesz napisać jakąś prace albo że możesz ustnie zaliczyć materiał który był na ćwiczeniach, jak beda widziec że ci zależy to może zaliczą. Szkoda zawalić rok przez ćwiczenia

Gość dętka
na niektórych uczelniach podobno można mieć z dwóch, musisz zapytac w dziekanacie jak jest u Ciebie, ale bronić sie nie bedziesz mogła bo musisz mieć przed obrona wszystko zaliczone :(

jak nie masz czasu na studia to po co je zaczynasz? co będzie z Ciebie za magister? prywatne zaoczne i jeszcze nie umie zdać :o

Gość ale się wkurzyłam
to jest jeden wykładowca od dwóch przedmiotów informatycznych, jest strasznie wredny i uważa, że jeśli kogoś nie było na jego zajęciach nie ma podstawy zaliczać. Jutro będę z nim rozmawiać, ale nie wiem czy to coś da. Czy dziekan może się jakoś przychylić w tej sprawie?? To są studia zaoczne na prywatnej uczelni, więc nie myślałam ze będą robić takie problemy... Zdołowałam się strasznie. Czy mam jakieś prawo to poprawki?

Gość od...
nie! nie w październiku, tylko wraz ze złożeniem indeksu- najlepiej jak najszybciej złóż podanie- w październiuku może yć już za późno...i wlepią Ci powtórkę roku...to zależy od uczelni, ale lepiej wcześniej niż za późno...nic się nie martw-każdemu się zdarza coś zawalić:)

Gość ale się wkurzyłam
jeśli chodzi o nieobecności na tych zajęciach to nie chodziłam bo mi się nie chciało. Nikt przecież nie będzie wyrzucał pieniędzy w błoto. Byłam za granicą przez dwa miesiące, a potem chorowałam.

Gość ale się wkurzyłam
Strasznie szkoda byłoby mi tego roku, tym bardziej, że mam już prawie napisaną pracę dyplomową. Kurczę, że musiał się trafić taki wredny gość. A ile się placi za powtarzanie przedmiotu (dwóch)??

tak sie zastanawiam czy nie prościej bedzie Ci kupić sobie tytułu magistra? wszystko tylko ile kosztuje i ile kosztuje a czemu nie poszedles na zaoczne ale panstwowe?? co to za kierunek

Gość powtórkaaaaa
płaci sie w zależności od liczby godzin danego przedmiotu, poza tym to są ćwiczenia więc raczej drogo nie będzie

Gość ale się wkurzyłam
i jeszcze jedno: w przypadku gdy nie podchodziłam do zaliczeń ani razu to mam jakieś szanse na poprawkę czy od razu powtarzanie przedmiotu?

Gość ale się wkurzyłam
uważasz, że można sobie kupić zaliczenia?! Pierwszy raz spotykam się z czymś takim.. Chodzę na finanse i bankowość.

Gość ale się wkurzyłam
a możecie mi napisać co w tej sytuacji z pracą dyplomową? Bo jak nie mam wszystkiego zaliczonego to do obrony nie mogę podejśc :/

Gość IQ 130
to są ćwiczenia więc ważna jest obecnośc, także na poprawke raczej szans nie masz. Możesz sie starać o warunki o ile dopuszczaja u was na uczelni dwa, warunki byłyby bardziej opłacalne niz powtarzanie tych przedmiotów

Gość ale się wkurzyłam
Warunek?? Możesz napisać coś więcej? W jaki sposób to załatwić?

Gość IQ 130
moja kumpela nie miała zaliczonego jednego przedmiotu i musiała rok czekac na obrone :O

sorry ale to Ty raczej wszystko sobie chcesz kupić. piszesz ze niemasz czasu chodzic na studia . a studia są płatne zaoczne... to po cholere to wszystko???

Gość tak mnie denerwują tacy ludzie
wrrrrrrrr Skoro nie chcesz się uczyć, to na cholerę szłaś na studia? Ktoś już Tobie napisał, że lepiej będzie od razu kupić dyplom, myślę, że w Twoim przypadku to i taniej wyjdzie. Zamknęłabym WSZYSTKIE prywatne uczelnie.

Krasul po to żeby było że ma magistra :o nie wazne że dziewczyna pewnie nie ma pojęcia nawet o co chodzi w tej bankowości :o

przeciez to wszystko zalezy od uczelni!! dziwne ze na 3 roku jestes i nie wiesz jak to u ciebie wyglada...

Gość ale się wkurzyłam
Nie chcę kupić! Nigdzie nie napisałam, że nie mam czasu chodzić na studia. Chodziłam ciągle na zajęcia przez dwa lata, na trzecim roku też chodziłam, ale akurat na tych zajęciach nie byłam (były tylko cztery razy w ciągu semestru)

Gość IQ 130
nie wiesz jak załatwic warunek??? nawet prymusi to wiedza ;)

Gość ale się wkurzyłam
Kto powiedział, że nie chcę się uczyć! Nie rozumiem jak można od razu tak po kimś jechać nie mając nawet pojęcia o sytuacji..

Gość ale się wkurzyłam
Szczerze to nie za bardzo, nie miałam wcześniej takiej sytuacji, więc na ten temat też się nie dowiadywalam.

ale się wkurzyłam - kobieto informatyke musisz przejsc :o i co z tego że wpiszesz do cv matlab, c/c++ jak tych programów nie bedziesz miała opanowanych... pozatym co to za studia, 4 ćwiecznia?????? Boże ja przez cały rok co tydzień miałam zajecia z infy, a i tak udało nam sie tylko opanowac podstawy 4 jezyków programowania :o

Gość tak mnie denerwują tacy ludzie
może ten Twój profesor chce jeszcze ratować honor tej całej uczelni i inaczej widzi swoją pracę nie na zasadzie - płaca mi, to wpisze "zal" i po problemie moim zdaniem dobrze robi, jak nie pojawiałaś się na zajęciach, to powtórzysz sobie rok, pouczysz się, na pewno Ci nie zaszkodzi też bym tak zrobiła :)