Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość green coffee

niebieska kreeew

Polecane posty

Gość green coffee

Od babcijako mała dziewczynka dowiedziałam sie, ze moja rodzina była kiedys szlachtą. Wiem, że mieli jak na tamte czasy wiele pieniedzy, piekny dom, ale oczywiscie w czasie wojny niemcy wszystko wzieli Chciałabym sie dowiedziec czegos z czystej ciekawosci i dla czystej satyskfakcji o mojej rodzine, o jej historii, uzyskac jakies papiery o tej szlachcie...tylko właśnie gdzie?? Gdzie mam sie zgłosić,gdzie szukać?? Moze ktos wie?

Gość green coffee
przeniez napisałam że z ciekawosci i satyskafcji PS: zastanawiałam sie nad granatową, ale niebieski ładniejszy:P

Gość fgjjjjjjjjjjjjjjjj
towarzystwo geneologiczne

Gość lslslslslssl
Wiesz, niebieska to jest królewska, ew arystokratyczna. Szlachty w Polsce było jak psów, mnóstwo osób miało dziadków o szlacheckim pochodzeniu. A majątek to raczej zabrano im po wojnie w okresie reformy rolnej i nacjonalizacji. Zacznij od jakiegoś herbarza - tam się dowiesz o pochodzeniu rodziny, herbie.

Gość green coffee
co to takiego to towarzystwo genealogiczne?? Mozesz wiecej o tym napisac?

Gość lslslslslssl
Znaczy błękitna, no tak.:)

Gość wejdz
www.genealogiapolska.pl/ -

Gość wejdz
Genealogia – jedna z nauk pomocniczych historii, zajmująca się badaniem więzi rodzinnych między ludźmi na bazie zachodzącego między nimi pokrewieństwa i powinowactwa. W szczególności przedmiotem zainteresowania genealogii są wybrane rodziny i rody, ich pochodzenie, historia oraz wzajemne relacje i losy poszczególnych członków rodziny.