Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna madchen

kto do berlina sie wyprowadza

Polecane posty

moje pytanie jest kierowane do osob ktore w planach maja wyprowadzke do berlina razem z jedna forumowiczka chcemy sie wyprowadzic na przelomie czerwca i lipca przyszlego roku, moze troche pozniej i moje pytanie brzmi czy ktos jest chetny zeby zamieszkac z nami?:P szukamy chetnej bo zawsze razniej bedzie:) mozliwe tez ze taniej:) i prosze traktowac ten topik normalnie:)

Gość wysiadywaczka
Po co wyprowadzasz się do Berlina? Będziesz mieszkać już zawsze w Niemczech?

po co sie wyprowadzam?:) bo mnie od zawsze tam ciagnie!:D a czy na zawsze to nie wiem, zobaczymy:) ale na najblizsze lata na pewno

Gość wysiadywaczka
Berlin ma klimat, to prawda, ale......sami Niemcy dookoła i wszyscy mówią po niemiecku. Oszalałabym!

wlasnie o to chodzi:D ja uwielbiam jezyk niemiecki:) ale w berlinie nie ma tylko niemcow wiec nie tylko niemiecki slychac:) polakow rzadko mozna spotkac i to na plus jest:) bylo kilka sytuacji ze jechalam metrem i rozmawialam z polakami, ale to na palcach jednej reki mozna wyliczyc:) mi bardzo sie podoba berlin zima, przed swietami kiedy na alexanderplatz mozna kupic slodycze, dzieci kolejka jezdza, swietny swiateczny klimat:)

Gość wysiadywaczka
No OK. Zrozumiałam:D Co człowiek, to namiętność:) Fajne zdjęcie.

nie lubię Berlina, jeśli już chcesz Vaterland to polecam okolice Monachium, będę tam w tym roku na oktuberfest z moim przyjacielem z Hamburga.

Gość ramtararam
a ile kosztuje taka przeprowadzka? sa firmy ktore to organizuja?

nie wlasnie ja nie chce zadnego innego miasta, ja chce tylko do berlina:) uwielbiam to miasto, moglabym nawet siedziec w parku caly dzien ale i tak bylabym szczesliwa bo to berlin:)

ile kosztuje?:P klamoty do samochodu i jedziemy:P mebli ze soba nie bede przewozic, bez przesady;) kase chce sobie odlozyc wiec na poczatku od razu kupimy jakies tanie meble, zeby cos na poczatek bylo:) ja nie jestem ksiezniczka, do luksusow nie jestem przyzwyczajona wiec na poczatek moge na materacu spac i bedzie dobrze

w berlinie co tydzien w weekendy przez prawie 2 lata:) a w wakacje cale tam spedzilam 2 razy, swieta wielkanocne i bozego narodzenia:)

aa czyli masz tam rodzine/znajomych i oni Ci pomogą? bo bez takiej pomocy to raczej graniczy z cudem tak mi się wydaje:P

do chlopaka tam jezdzilam:P ja sie nie martwie ze sobie rady nie dam, bo jakbym byla zdesperowana to i bym w tym roku klamoty spakowala i sie wyprowadzila o to sie nie boje tylko szukamy trzeciej osoby bo jak wiecej osob to zawsze razniej:) a w berlinie czesto bylam, wiec sie nie martwie ze to bedzie "nowe miasto" dla mnie plan metra dawno opanowalam wiec jest ok:P

no tak , chodziło mi jednak chociażby o kase:P bo nie powiesz mi, że jest tanio , wynajem kosztuje, trzeba znaleźć prace , szkołe (niewiem czy jeszcze sie planujesz kształcić czy nie) . no ogólnie o to mi chodziło. a co planujesz na ten rok?:)

a wlasnie was tu zaskocze bo mieszkanie 3 pokojowe mozna wynajac za 450euro, co na osobe wynosi 150euro jesli meiszkamy w 3 osoby:) jedzenie nie jest drogie wiec damy rade:) teraz jestem w anglii, chcialam zostac ale cholernie mnie do berlina ciagnie i wlasnie bede sie starala odlozyc kase zeby na start w berlinie miec:) a studia to jeszcze rok przerwy zrobie i wtedy cos w berlinie bede studiowac, ale od razu od pazdziernika zaocznie w szczecinie

Gość alisa22
ja jade jutro do berlina ale za 1 pokoj dla 3 osob place ok 500 euro:/

no to niezle przycinke na tobie robia:D dziewczyno w necie na immobilienscout24.de trzeba bylo sobie meiszkania poszukac 3 pokojowego za nawet 450...

Gość alisa22
szukalam ale mi potrzeba na 2 miechy a tam pisali min na 6 mies

Gość alisa22
i co teraz??:(

Gość alisa22
no bo z tymi 2 miesiacami jest problem!!nikt nie chce wynajac mieszkania na tak krotko

Gość alisa22
z taka panna sie dogadalam,niby duzy pokoj...

no i tu macie problem a nie ma tam zadnych tanszych schronisk gdzie mozna spac? albo jakis tani hotel? kurde niezle na was zarobia...