Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość radddaaaciotka

Na trzy miesiace przed planowana ciaza

Polecane posty

Gość radddaaaciotka

We wrezsniu zamierzamy z mezem starac sie o dziecko. Wiem,ze staranie nie musza byc rownoznaczne z zajsciem, ale chce sie do tego jak najbarzdiej przygotowac. W zeszlym roku, niestety stracialm ciaze (ktora nie byla planowana) i teraz drze na sama mysl... Biore folik od pol roku, co jeszcze powinnam zayzwac. Moja dieta jest uboga w mieso i ryby (bo nie lubie), wiec zapewne i w zelazo...Jakie suplementy diety polecacie, jakie, produkty spozywcze? Ach, jest jeszcze jeden problem. Od grudnia zeszlego roku przytylam 10 kg- wynik ciazy, horomnow a co za tym idzie chyba nadmiernego jedzenia (chociaz musze powiedziec,ze nie zauwazylam zeby wiecej jadla, ale na same tabletki zwalac nie moge). Chcialabym te kilogramy zrzucic do wrzesnia, ale jak...? Diety cud w takiej sytuacji odpadaja.(cwiecze regularnie 3 razy wtygodniu)co mi poradzicie? DZIEKI

co do chudniecia to potrzeba systematycznosci, jesli cwiczysz to dobrze, cierpliwie czekaj na efekty, nie jedz slosyczy, bynajmniej nei wiele, np czekolada dodaje energii wiec wiadomo ze od czasu do czasu trzeba siegnac po cos slodkiego, poprawia nastroj :) A co do zelaza, konieczne jest u kobiet... ja teraz mam polecone od gina zelazo z witaminami plusssza. No i to jest suplement diety a nie substytut, wiec pic zaraz po posilku albow trakcie, nie zastepowac posiłków tymi tabletkami musujacymi.

Gość bardzo źle że rezygnujesz
z mięsa, a szczególnie z ryb nad tym poważnie zastanowiłabym się na Twoim miejscu poza tym odstaw alkohol i papierosy (jeśli palisz i Twój partner też) staraj sie korzystać z tego, że mamy okres warzywno-owocowy i jedz jak najwięcej własnei warzyw i owoców - przy okazji powinnaś schudnąć i co bardzo ważne! dobrze jest NIE CHOROWAĆ właśnie na jakieś 3 miesiące przed poczęciem myślę, że powinnaś skonsultować swoją dietę z lekarzem by ten pomógł Ci ustalić ją jak najlepszą, bo wbrew pozorom często jest tak, że właśnie przez to, że źle się odżywiamy nei możemy zajść w ciążę albo jeśli już zachodzimy to jest problem z jej donoszeniem, bo dieta jest niewłaściwa i powoduje złą pracę hormonów powodzenia:)