Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość honeyhoney

dretwienie lewej reki-co to moze byc?

Polecane posty

Gość honeyhoney

Dretwieje mi lewa reka. Np w nocy, albo jak podniose cos ciezkiego, a najczesciej jak podniose reke do gory (przy wieszaniu firan czy czesaniu). Do tego boli mnie ta reka (od strony kciuka) i palec wskazujacy. Wiem, ze namieszalam :) ale moze ktos zrozumie i pomoze?

Gość moze cos z krazeniem
ja mam cos z krazeniem nie wiem czy to cos ma wspolnego ale mi przez ostatnie dni dosc czesto sie to zdaza

Gość ukaz
mi tez drętwieje lewa ręka ale tylko w nocy jak jest w bezruchu ale to jest najprawdopodobniej spowodowane dwoma złamaniami:D

Gość honeyhoney
lekarz podejrzewal zespol ciesni nadgarstka, ale badanie EMG nic nie wykazalo :/

Gość moze to byc jakas
neuropatia, ale podalas za mao szczegolow, aby stwierdzic na pewno poza tym najlepiej idz do lekarza, z takimi rzeczami nie ma zartow, a pozniej (jesli to neuropatia) moga byc powazne konsekwencje tego nie strasze Cie, i nie boj sie, ale im szybciej pojdziesz do lekarza tym lepiej, dla zdrowia i dla komfortu

Gość moze to byc jakas
hmm..a wiec nie neuropatia, chyba ze gdzies na wyzszym poziomie... szukalabym przyczyny dalej

Gość honeyhoney
do jakiego lekarza isc? neurologa? pani, ktora robila EMG zasugerowala, ze moze mam jakas chorobe naczyniowa

Gość moze to byc jakas
prede wsyztskim idz do lekarza pierwszego kontaktu, bo do lekarzy specjalistow bedziesz potrzebowala skierowanie wiec lekarz pierwszego kontaktu powinien zadecydowac jakie skeirowania Ci dac.....jesli tak zasugerowala dziwie sie, ze nie ala Ci skeirowania od razu...

Gość honeyhoney
na EMG mialam skierowanie od neurologa, a skierowanie do neurologa od chirurga ogolnego :) nie mam jeszcze wynikow EMG, wiem tyle co powiedziala kobieta ktora to badanie robila do neurologa ide dopiero 11 lipca, do chirurga jutro mam problemy z zylakami i zatorowoscia-stad chirurg mam 27 lat a czasami czuje sie jak wrak :/

Gość to moze byc jakas
wiesz dzisiaj trudno znalezc kogos kto nie mialby z czyms problemow, tych zdrowotnych glownie mam nadzieje, ze to nic powaznego:] ja mam 23 lata jestem juz po jednej inwazyjnej operacji, lecze sie od 16 roku zycia ciagle na to samo, a rok temu okazalo sie, ze mam torbiele na zatokach - czasem wylacza mnie to z zycia totalnie - bol jest nie do zniesienia ale na razie ni chca robic operacji, a raczej ja nie chce... moj facet ma luszczyce i naczyniaki (tzn juz usuniete na szczescie, ale trzeba uwazac gdzie sie tworza) jak widzisz jest nas wiecej chorowitkow, a nie mozna pozwolic, aby to zbaieralo nam energie:] wiec trzymam kciuki:] bedzie dobrze i naprawde nie martw sie na zapas

Gość honeyhoney
ja niedawno wycielam zylaki do tego ta zakrzepica wiesz, nie chce zeby lekarz pomyslal, ze jestem hipochondryczka tym bardziej, ze to dretwienie i bol mi przeszkadza (wiadomo), a lekarze nie wiedza co to jest dodam, ze juz kiedys mialam problemy z ta reka, ale to bylo tak dawno temu, ze juz nie pamietam co to bylo wiem, ze lerzalam jakis czas na ortopedii, mialam robione EMG i TK niestety nie mam wynikow i nie ma szans, zebym je zdobyla aaa...chodzilam tez na rechabilitacje jedyne co wyczytalam w kartotece to zespol ciesni nadgarstka i zapalenie pochewek :/ kurcze, meczaca jest taka niewiedza :)

Gość miałam to samo ale
mi drętwiały dwie ręce, do tego stopnia, że budziłam się w nocy i nieraz ryczałam z bólu poszłam do lekarza, zrobiłam badania krwi i okazało się że mam za mało hemoglobiny i galopująca anemie biorę leki i wróciło do normy

Gość honeyhoney
do glowy by mi nie przyszlo, ze to anemia moze byc :)

Gość honeyhoney
do glowy by mi nie przyszlo, ze to anemia moze byc :)

Gość masz ucisk na nerw i zrób sobi
sobie RTG kręgosłupa szyjnego!pozdro

Gość no to to jest wlasnie
neuropatia

Gość honeyhoney
a czy badanie EMG wykryloby ta neuropatie?

Gość ALE BZDURA

Gość ALE BZDURA
KIEDY COŚ DRĘTWIEJE JEST TO OZNAKA BRAK DOPŁYWU KRWI TZN. ZE JEST UCISK !

Gość aha interesujace
przeczytaj sobie w kazdej ksiazce o neuropatiach, ze oczywiscie oprocz powodu ktory podalas, przyczyna dretwienia sa czesto one ostatnio zdawalam egzamin z medycyny sportowej(neuropatie czesto zdarzaja sie rowniez u sportowcow)... badanie emg powinno je wykryc

Gość honeyhoney
czyli to nie neuropatia, bo EMG nic nie wykrylo

Gość u mnie to wynika ze
zwyrodnienia kregoslupa na odcinku szyjnym. Jest to nasczestszy powód

Gość mówiłas ze czekasz
dopiero na wyniki badan, a tu mowisz, ze nic nie wyszlo, to ja nie rozumiem

Gość honeyhoney
kobieta ktora robila mi to badanie powiedziala, ze nic nie wyszlo a poczekac musze na opis juz rozumiesz...?

Gość troche dziwne
po co czekac na opis? skoro od razu wiadomo biurokracja?

Gość rozumiem
poniewaz umiem czytac, ale przedtem nie napsialas tego w tak jasny sposob, wybacz, nie musze sie domyslac co masz na mysli, czytam jedynie co piszesz...