Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

Co to może być? - 8 miesięczne dziecko!

Polecane posty

Nie wiem co jej jest...objawy są takie:budzi sie z placzem w nocy co godzine lub co półtorej...w dzien zawsze usmiechnieta i potrafila sie soba zajac teraz caly czas marudzi i nic jej nie pasuje...steka i popłakuje... Jesc za bardzo nie chce, tzn je ale sporo mniej...no i wczoraj robila kupke baaardzo rzadką, prawie wodnistą...zielonkawo-zółtą... Coz moze jej byc?I czy powinnam sie wybrac do lekarza?Dodam ze dzieje sie tak od dwóch trzech dni:(

Ja bym CI radziła isc do lekarza... dowiesz sie a nic nie zaszkodzi. Moze ząbkuje albo coś.? Moze coś ją boli i na cos jest chora, skoro ma biegunke..

no wlasnie tak mysle, ale nie chcialam wam sugerowac zabkowania od poczatku...poki co jeszcze zabkow nie ma...slini sie ostatnio baaardzo i wszystko pcha do buzi, najbardziej swoje piastki...ale nie widac nic na dziaslach...sa takie jak dawnioej, wiec juz nie wiem:(

napewno twoja księżniczka ząbkuje moja Ewelka długo się ślinila i wkładała so buzi wszystko czekalam z dnia na dzień kiedy ząbek wyjdzie dopiero wyszedł 23 czerwca :-) a na noc może smaruj jej dziąselka bobodentem i daj jej do picia meliske.Ja tak robiłam i ładnie mi przesypiała nocki

no musze sie zaopatrzyc w zel do zabkow a raczej dziaseł...tylko nie wiem ktory jest najlepsszy,\...słyszałam ze Dentinox-gel...

mój mały też tak się zachowuje, najgorsze są noce, jak budzi się z płaczem tzn, ma zamkniete oczka i płacze. wychodza mu dwójki na dole i też myslę, że to przez ząbki. Musiałam mu zmienić mleko na bebilon pepti , a po nim może boleć brzuszek, więc może to też przez to.

po peptti nie może boleć brzuszek, właśnie dlatego zmienia się mleko na te

Moja córka zachowuje sie identycznie od soboty.Stęka,płacze,krzyczy,ręce w buzi.Zielone kupy i gorączka.Podejrzewam idąca trójkę ale dla pewności idę dziś z małą do poradni.Tak samo było przy ostatniej czwórce i lekarz stwierdził że to tylko zęby i się sprawdziło,przepisał na biegunke nifuroksazyd i przeszło.Mam nadzieję ,że tym razem też.

zmienia sięna pepti, gdy dziecko ma alergie na białko mleka krowiego. pepti to silny hydrolizat, po którym nie ma alergii, bo białko jest nadtrawione i rozbite na aminokwasy. a aminokwasy to kwasy, które mogą drażnić wrażliwe żałądeczki i stąd właśnie owy ból brzuszka.

wystarczy przeczytać dokładnie co jest napisane na opakowaniu peptti podaje się również dzieciom które mają bardzo bolesne kolki i problemy trawienne

no moja nie ma goraczki raczej...marudna jest po prostu...chwilke sie pobawi i dalej marudzi...je tez nie bardzo, tzn zjadla dzis np jednego bananka i to z wysiłkiem a zawsze zjadalam dwa albo nawet dwa banany i jablko:) ale wazne ze mi je, poczekam do jutra, kupie zel i zobaczymy... dzieki za odpowiedzi...a macie moze jakies wlasne sposoby na zabkowanie?

Moja zaczeła gorączkować i wariować z kupami przy ostatniej czwórce i teraz przy trójkach.Wcześniej była tylko marudna.Co do maści to na moją małą nic nie działa,z domowych sposobów pomaga ubity na miazgę goździk i dodany do maści na ząbkowanie.Wmasowuje ja wtedy małej w dziąsła i działa dłużej i mocniej niz sama maść.

aha, no tak...zobaczymy z tym gozdzikiem:) a moja butli nie dostaje w ogole, nie korzystamy z butelki, wiec to nie zadziala...poki co nie jest tak az strasznie... a powiedzcie mi jak dlugo to moze trwac mniej wiecej??

u mnie wył w dosłownym tego słowa znaczeniu przez 3 dni i wyszedł jeden ząb a marudny jest już ok 2 tyg. z różnym natężeniem

mój Fabian miał tak jak opisujesz przez 8 dni... i w soboteę ukazały sie na raz b2 śliczne dolne jedyneczki:D mały za 2 tygodnie skończy 8 miesiecy.

Bebolek moja Zuzia tylko o dwa dni starsza od Twojegio malego:) no to trwa juz u nas 4 dzien chyba...no wiec jeszcze troche przede mna:)

cukierkowa - moze tez byc tak ze odrazu ida jej dwa zabki albi i wiecej. mojej Amelce w ciagu 2 tygodni wyszly 3 zabki dwie jedynki i jedna dwojka na dole wszystko :-0 wiec moze dla tego jest taka marudna bo to przeciez nasilony bol ale z drogiej strony im szybciej wyjda tym mniej bolu :-)

ja mam zel do dziaselek bobodent i mojej Amelce chyba pomaga bo jak jej smaruje to pozniej juz nie marudzi :-) aa i baaardzo jej smakuje bo jak tylko wkladam jej palec z zelem do buzi to zaczyna mi ssac palec :-):-)

cukierkowa- mojemu malemu bardzo pomagalo gdy dawalam mu po prostu pietke z chleba go gryzienia, gryzl ja sobie i na jakis czas sie soba zajmowal, no i polecam do kupienia w aptekach taka nakladke na palec ktora dziecku masujesz dziasla, a moj maly sam ja potem bral do raczek i masowal sobie, no i jeszcze specjalne gryzaczki z woda w srodku wkladalam do lodowki, a potem dawalam jemu i tez mu sie to bardzo podobalo i pomagalo wytrwalosci i powodzenia :)

cukierkowa- mojemu malemu bardzo pomagalo gdy dawalam mu po prostu pietke z chleba go gryzienia, gryzl ja sobie i na jakis czas sie soba zajmowal, no i polecam do kupienia w aptekach taka nakladke na palec ktora dziecku masujesz dziasla, a moj maly sam ja potem bral do raczek i masowal sobie, no i jeszcze specjalne gryzaczki z woda w srodku wkladalam do lodowki, a potem dawalam jemu i tez mu sie to bardzo podobalo i pomagalo wytrwalosci i powodzenia :)