Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dyktafonnnn

Jaki dyktafon polecacie na wykłady???

Polecane posty

Gość dyktafonnnn

Jak w temacie interesuje mnie zakup dyktafonu na szkolenie w granicach 500 zł. Szukam czegoś super ale zupełnie nie znam się na tym sprzęcie więc proszę o pomoc.......

Gość dyktafonnnn
hopp

Gość dyktafonnnn
Nikt nie zna sie na dyktafonach????

Gość Ja polecam Olympusa
DS55 lub 321m ale faktycznie mało kto się zna i nie wiadomo co wybrać...

Gość Były student
Wiadomość z przed 3 lat. Miałem na studiach dyktafon analogowy ( na małe kasety z taśmą). Sprzedawca odradził mi cyfrowy ponieważ stwierdził, że jakość nagrania na tym będzie lepsza a poza tym cyfrowy dyktafon prelegent musi trzymać niedaleko ust a ja nagrywałem analogowym mniej więcej z 1/3 odległości na sali. Ale technika pewnie poszła do przodu więc mogę się mylić...

Gość faktycznie jak pamiętam
analogowe nie były złe i dzisiaj można kupić je dosyć tanio, ale znacznie praktyczniejsze są cyfrowe. Seria DS Olympusa jest prawdopodobnie najlepsza. Już za 400zł można kupić DS 50 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4026384

Gość analogowe są niepraktyczne
bo wciaz trzeba kasowac i nagrywac, albo miec duzo kaset, a cyfrowe mozna zgrac do komputera

Gość nawarra
Według mnie to zależy od tego jaką chce się mieć jakoś. Bo dyktafony można już całkiem niezłe kupić ok. 100 zł ale z pewnością nie będzie szału jeśli chodzi o ich parametry, czyli niezbyt duży zasięg i niezbyt duża pojemność. Ale tak czy inaczej takie coś przydaje się na wykładach i przed egzaminami :)

Gość klassi
Na wykładach bardzo się przydaje taki dyktafon. Często później przed sesją można odsłuchać na sen jakieś zajęcia i automatycznie wtedy wiedza wchodzi do głowy ;) Jeśli chodzi o rodzaj dyktafonu to na electro.pl w całkiem niezłej cenie widziałam dyktafon z sony, już z większą pojemnością na dysku i dobrą jakością nagrywania. Z Olympusa też mają ok sprzęt.

Gość a wiecie, że nagrywanie
bez zgody wykładowcy jest zabronione?

Gość daj pan spokój
zajrzyj do tego sklepu, ja tu sporo rzeczy kupiłam. ja co prawda kupowałam gadżety typu kamera w długopisie, ale zwykłe dyktafony zwykłe też chyba mają.https://www.elektrostator.pl/

Gość gość
1uFkG8hLPFLEIhywBdN1VCeV

Gość RobertWik
W takim razie sprawdź propozycje od JBPartner która moim zdaniem jest najlepszą opcją z dostępnych na rynku w zakresie dyktafonów w stosunku jakości do ceny. A dokładnie mówię tutaj o modelu https://jbpartner.pl/podsluchy/398-dyktafon-cyfrowy-bluetooth-8gb.html który bardzo sobie chwalę ze względu na świetną jakość nagrań, porządne wykonanie , a do tego możliwość nagrywania rozmów telefonicznych.

Gość Monika

polecam zainteresować się np dyktafonami firmy esonic, są dostępne na spyshop.pl. ja mam i jestem naprawdę zadowolona 

Gość boldon83

najlepszy jest ten model MVR-100 ze spyshopu. Wygląda jak pendrive i nikt się nie kapnie. na spy shopie wszystkie sprzęciki polecam tego typu bo wybór jest duży i zawsze można poprosić o radę, bo też zależy do czego ma służyć taki dyktafon. Ja ten wyżej miałem na wykładach i się sprawdzał

Gość Goran
Dnia 10.04.2019 o 10:23, Gość boldon83 napisał:

najlepszy jest ten model MVR-100 ze spyshopu. Wygląda jak pendrive i nikt się nie kapnie. na spy shopie wszystkie sprzęciki polecam tego typu bo wybór jest duży i zawsze można poprosić o radę, bo też zależy do czego ma służyć taki dyktafon. Ja ten wyżej miałem na wykładach i się sprawdzał

haha też mam ten ze spy shopu, wszystkie notatki mam teraz "na małym pendrajwie" 😉

Gość story
Dnia 14.04.2019 o 10:19, Gość Goran napisał:

haha też mam ten ze spy shopu, wszystkie notatki mam teraz "na małym pendrajwie" 😉

A coś więcej możesz powiedzieć o tym sklepie? Ja nie mam dużej wiedzy a przydałoby mi się kupić dobry dyktafon jednak niekoniecznie na wykłady ;)

Gość Ggh

W telefonie masz dyktafon, a  jak nie, to ściągnij ze sklepu.