Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała magiczka

PROSZE O POMOC DOŚWIADCZONE. bardzo potrzebna mi wasza opinia!

Polecane posty

Gość mała magiczka

itam. Stosowałam regularnie tabletki antykoncepcyjne. Aby zrobić coś dobrego dla wątroby lekarka zdecydowała że może teraz przejść na plastry? Zgodziłam się i jestem ze swoim pierwszym plasterkiem... I teraz nastaje problem. Zapytałam ginekolog jak się z nim postępuje. KAzała po tej 7-dniowej przerwie nakleić plaster. Poweidziała że to jest tak jak z talbetkami, że tak jak bym załyła następną talbetkę . Czyli że jestem niepłodna. Po przyklejeniu pierwszego plastra, jakieś 24 godziny współżylam z męzem. Nie skończył w środku, spermy nie było... Ale czy jest możliwość ciąży? Bardzo proszę o odpoweidzi , jestem w kropce. Dzisiaj mijać będzie 72 godziny więc mogę lecieć jeszcze po tabletkę PO... PROSZĘ O POMOC I OPINIE....

Gość mała magiczka
up

Gość lopilo
jaja sobie robisz??????

Gość mała magiczka
jestem bardzo, bardzo poważna.

Gość corba
hmmm... no to jak mozesz byc w ciazy?? skoro nie doscx ze nie skonczyl w srodku to do tego mialas plaster tak? wiec bylas podwojnie zabezpieczona. nie histeryzuj jest wszystko ok

Gość mała magiczka
wiesz, czytałam na forum tu na kafe o tym że z pierwszym plastrem trzeba mieć jeszcze antykoncepcje niehormonalną... (np prezerwatywa) a boję sie dodatkowo, że np w płynie przed wytryskiem coś mogło się dostać... Panikuję, wiem, ale to jest poważny kłopot. Zwłasza że nie jestem puszczalską małolatą, tylko pilnuje tego...

Gość mała magiczka
up

Gość corba
to dobrze o tobie swiadczy. to nie panikuj nie bylo zlosliwe... tylko zebys byla spokkjna. po drugie slonce to jk pisals bralas doustna antykonceje tak? wiec jak w przypadku dziewczyn ktore biora 1 raz plaster powinny miec w razie co i gumke to u ciebie nie ma takiej potrzeby. masz tak jak by ciaglosc antykoncepcyjana. wiec naprawde nie musisz sie martwic. spij spokojnie :-*

Gość mała magiczka
Najbardziej jestem zła na doktorkę. Wyraźnie jej pytałam "CZY POSTĘPOWAĆ JAK Z TABLETKAMI?" ona na to że tak. Nie wiem... w ulotce na dodatek było napisane że robiąc przerwę 7 dniową (jak przy tabletkach) przechodząc z tabletek powinna być ta prezerwatywa. Czyli np stosując tabletki i przerywając na te 7 dni wiadowo że jesteśmy zabezpieczoni, ale np 9, 10 dzień ? Kiedy tak jakby ta "ochrona" tabletek mija??

Gość świętująca urodziny
To tak jak z tabletkami, skoro przylepiłaś plaster to hormony wydzielają się i jesteś zabezpieczona. Nie panikuj.

Gość mała magiczka
w ulotce bylo napisale ze "przechodząc z mini tabletki cośtam gastogennej trzeba miec przez 7 dni zabezpiecznie" wiec... nie wiem.

Gość billka
sluchaj nawet jesli by mial kropelkowanie.... naprawde... watpie czy cos by z tego bylo. nie zamartwiej sie serio. moje 2 kolezaniki przeszly z tabletek na plastry i dawaly do konca od razu... i byly po tabletkach jak ty. zero dzieci u kazdej z nich. a zaznaczam kochaly sie z partnermi do konca!!! a ty nie. wiec naprawde nie martw sie slonko

Gość mała magiczka
dziękuję Wam bardzo :) pocieszyłyście mnie, bo w akcie desperacji miałam iść bo tabletkę PO. A wiem że nie są super na organizm:)) Jeśli komuś coś by się nasunęło to proszę piszcie:)

Gość corba
nawet nie mysl o tej tabletce teraz!!! nie ma po co... naprawdejest ok. kissaki