Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pageup/down

Danio dla niemowlaka?

Polecane posty

Gość pageup/down

Czy podawać danie i inne serki homogenizowane dziecku powyżej 8 miesiąca życia?

Gość ** ** ** ** ** *** *** *** ***
odradzam...ta chemia jest niezdrowa, a w dodatku słodzona co bywa zabójcze dla małych ząbków.

Gość pageup/down
A jak dziecko nie ma ząbków?A chemii chyba aż tak strasznie dużo nie ma?

Gość Anna Bella
dziecko po tym rzyga...Ma bole brzuszka.. ja odradzam.. daja to niedoswiadczone maloletnie matki:O ale co zrobic.. zamiast jablko potrzec..jedzonko zrobic..

Gość odradzam tez
jak kupilam by zjesc to w srodku byly okruszki ciastka:( wywalilam do kosz brrr

Gość pageup/down
A jak by twarożek drobniutko utrzeć i dać trochę cukru waniliowego albo cynamonu?

zmiksuj troche twarogu z bananem i sprawdz czy maly nie ma uczulenia :)

a danio jak danio... tak jak wszystkie jogurty, serki, soczki w kartoniku... opinie na ten temat sa podzielone.

siostra mojego podajew swojemu malemu ktory skonczoyl juz 6 miesiecy wszystko tzn chleb do gryzienia szynke zupe placki nie uwazacie ze to za wczesnie?

chleb tez podawalam malej a raczej piętke do gryzienia kiedy zabki sie przebijaly. szynkę drobiową- nie widze przeciwskazań zupe i owszem tylko ze zupe - zmiksowane warzywka z mieskiem i wywarem bez przypraw i smietany placki- drożdzowe ciasto można podawac dla niemowlaków.

Gość no cóż ...
pewnie zaraz poleci grad krytyki :p ale 2 razy w tygodniu daję 9 miesięcznemu dziecku 1/4 danio waniliowego. Mieszam z bananem, bo inaczej córka nie zje banana, chyba że ze słoika :( uważam, że Danio jest mniej słodki od Danonków i dlatego wolę dać jej Danio niż Danonki czy Monte. Niestety jogurtu naturalnego nie tknie, twarogiem pluje :(

Gość gość
Jestem młodą i niedoświadczoną matka. Zastanawiałam się co podać swojemu dziecku w ramach deserku pomyślałam o danonkach aczkolwiek zrezygnowałam z tego pomysłu po przeczytanniu tego artykułu. Co do wypowiedzi jednej z Pań dotyczącegj,że młode niedoświadczone nie potarkują tylko kupują to bzdura. Tarkowałam gotowała,próbowałam z banankiem, lecz bez pozytywnego rezultatu. Podobny problem mamy z obiadkami, nie chce jeść tego co jej ugotuje. Próbowałam wszelkich sposobów, pozostają nam chemiczne zupki i deserki. Poczekamy na lato, bd wiksza oferta zdrowych owoców i warzyw może uda mi sie ją przekonać.

Gość Olavka
zamiast danio weź daj dziecku jakiś mus owocowy, są takie fajne w tubkach od Holle na przykład. Danio zawiera cukier! :/

Gość gość
Olavka dziś WYPERIDLAJ kuvrwvo spamerska!!! :O

Gość gość
A ja daje jogurt Piatus. Bardzo fajny sklad ma. Polecam. Czekam na lato jak bedzie mnistwo owocow i bede dawac surowe Moje dziecko je danio i ma sie swietnie