Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

list polecony, paczka polecona zaginięcie .. pomocy

Polecane posty

Kupiłam na allegro przedmiot. kosztował 46 zł + przesyłka 8zł. Paczka już idzie 3 tydzień. byłam na poczcie się dowiadywać i nie ma jej. Nadawca powiedział że wysłał iże nic nie może zrobić. Czy można zgłosić reklamację?? Czy za zaginięcie listu czy paczki poleconej nie można odzyskać nic od poczty?? PROSZĘ O POMOC BO NIE WIEM CO ZROBIĆ:/

Żądaj od sprzedającego potwierdzenia nadania przede wszystkim, dopiero potem reklamuj. Same jego zapewnienia, że wysłał, o niczym nie świadczą...

Gość można reklamować
Oczywiście że mozna, a nawet trzeba reklamować. Może to jednak zrobić tylko nadawca, co więcej, jest to jego obowiązek jako sprzedawcy. Poczta ma jakiś tam czas na ustosunkowanie się do reklamacji, a w przypadku zaginięcia można żądać odszkodowania. Szczgóły na stronie poczty, nie chce mi się sprawdzać :P

Gość sztuczne kwiaty
powiedz sprzedawcy, zeby zglosil reklamacje..o ile to byla przesylka polecona. w ogole popros go, zeby podal ci numer przesylki, przynajmniej sie upewnisz, ze na pewno ja wyslal... btw... jestem w tej samej sytuacji... od miesiaca nie moge sie doczekac torebki kupionej na allegro... :O

Gość wiesz.........................
hej ja czesto reklamowalam paczki w pracy. jesli w ciagu 2 tyg od momentu wysylki paczka nie doszla to teraz nadawca powinien isc na poczta i zlozyc PISEMNA reklamacje. i to jego obowiazek jest i tyle - ty zaplacilas niech on wiec teraz idzie i reklamuje łaski nie robi

a co da ta pisemna reklamacja? niestety na stronie poczty polskiej ciężko cokolwiek znależć

Gość fitnesscamp
dokładnie, trzeba złożyć reklamację,zarówno Ty jak i nadawca, poczta zwraca wartość paczki do 50zł ,trwa to ok.30dni.

Gość fitnesscamp
a poza tym możesz napisać do allegro i oni też pomogą i będą interweniować u sprzedającego.Bądź spokojna, tylko to wszystko trochę trwa, ale kasę otrzymasz, jeśli coś nie bedzie ok możesz zawsze zgłosić oszustwo na policji.

Gość brejdka
Reklamować może tylko nadawca i w momencie składania pisemnej reklamacji wpisuje się na druku co tam było i jakiej wartości żąda. Składałam reklamację na list polecony, też dot. allegro,... i co sie okazało? szok..odbiorca odebrał list w terminie, czyli po 2 dniach od wysyłki, a mnie robił w konia. Napisałam,że zgłaszam sprawę do allegro i dołączam kopię rozpatrzonej reklamacji. Przeprosił dupek, ale zżarł mi nerwy i narobił niepotrzxebnie pracy komus innemu. Są i tacy.

ok dziękuję. Napisałam nadawcy żeby złożył pisemną reklamację. Mam nadzieję że to zrobi :/

Gość sddgrfh
reklamacje mozna zlozyc po 30dniach a nie po 3 cierpliwosci :P

no nic, nadawca mi napisał że dziś był na poczcie i kazali mu przyjść w lipcu. napisał że jutro pójdzie.

Gość brejdka
w lipcu, ale to nie znaczy, że jutro, musi upłynąć jakiś tam czas od nadania wysyłki, ktoś wyżej napisał, że 30 dni, a mnie się wydaje, że 20

Gość brejdka
odpowiedź z poczty o rozpatrzeniu reklamacji ddostałam po ok.10 dniach, tak więc troszkę to może potrwać, ale na pewno się wyjaśni