Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jtfgjdewdyt

Wpisowe na studia - dlaczego jest tak wysokie

Polecane posty

Gość F.........
Porównywanie z innymi krajami jest bez sensu, w wiekszosci z nich są całkiem inne realia życia. Ludzie którzy studiują nie mają problemu z dostaniem kredytu na studia bo wiadomo że wykształcony czlowiek po studiach nie bedzie mial problemu ze splatą takiego kredytu. Kraje w których żyje się ogólnie na wyzszym poziomie niz u nas mają płatne studia, i ludzi na to stać. U nas mamy niby darmowe, a i tak jak widac nie kazdy może.

Gość pooolecammm
weź nie rób z siebie skrajnej biedoty, co nie stać jej na wydatek 80 zł !!!! A jeśli tak jest, to nie problem sobie dorobić zamiast jęczeć....Bo wydatków w związku ze studiami bedziesz mieć jeszcze sporo nawet jeśli dostaniesz się na dzienne na państwowej. nie stać Cię?? podziękuj rodzicom!!!!

Gość F.........
pisałam sto razy ze zaczynam w tym miesiącu prace. Ale porady "dorób sobie" są przeciez pozbawione logiki, bo placic trzeba juz. Nawet jakbym zaczela prace dzisiaj, to i tak przeciez od razu mi kasy nie dadzą. Moze Ci sie nie miesci w glowie ze nie kazdego stac, ale tak bywa.

Gość pooolecammm
nie mogłaś wcześniej pomyśleć?????? może Ci się to nie mieści w głowie, ale niektórzy, których nie stać tak zrobili !!!! powinnaś już dawno uświadomić sobie że nie ma nic za darmo i nikomu łaski nie robisz, że chcesz się na danej uczelni ubiegać o przyjęcie

Gość pooolecammm
pretensje masz jakbyś dobry uczynek robiła i jeszcze musiała do tego dopłacać..... ciekawi mnie za co kupisz ksiązki, skserujesz notatki itp.???

Gość F.........
nie wiem dlaczego nie miesci ci sie w glowie ze prace nie jest az tak latwo znaleźć. Zreszta czy ja mowie ze nie powinno byc oplaty? mowie tylko ze uwazam ze taka jest skandalicznie wysoka

Gość F.........
toż przeciez pisze co chwile ze zaczynam prace, wiec chyba za to

swoja droga ze za wszystko trzeba placic i ze jej rekrutacja na studia tez kosztuje to prawda ale nie pieprzcie mi ze 80 zl:o osoby zatrudnione na uczelniach nie robia tego w ramach akcji charytatywnej tylko w ramach swojej pensjii, czyz nie tak? a wydrukowanie 2 stron A4, kupienie znaczka i wyslanie chyba nie kosztuje 80 zl pozatym porownywanie do uniwersytetow za granica jest jeszcze bardziej idiotyczne bo MY ZYJEMY W POLSCE nei w USA wiec nie widze zwiazku a z drugiej strony zamiast narzekac trzeba byc bardziej obrotnym, bo przez te 5 lat bedzie trzeba zacisnac pasa

Gość bywa

Gość sebillliankowska
Ja teraz w Studium Dziewulskich zapłaciłam wpisowe 1499zł I tak zaoszczędziłam bo to jest taka promocja z okazji 16lecia istnienia szkoły.

Gość ffd
80 zł to nie wpisowe, tylko oplata rekrutacyjna a wpisowe jest znacznie droższe, bo na niektórych uczelniach może wynosic nawet 400 zł, ja się zastanawiam tylko kiedy sie je płaci, kiedy już Cie przyjmą, czy tak, jak opłatę rekrutacyjną bez bzględu na to, czy Cie przyjmą, czy nie ; (

Gość mondełek
wszystkie studia powinny być płatne

Gość ffd
mógł by mi ktoś udzielic informacji kiedy płaci się wpisowe? jak już Cię przyjmą na studia, czy tak, jak opłatę rekrutacyjną, że musisz zzapłacić bez względu na to, czy Cię przyjmą, czy nie?

Gość ffd
nie moge się tego doczytać na żadnej ze stron uczelni...

Gość jakbyśmy znali
a co to za uczelnia?

Gość ffd
akurat sprawdzałam uniwersytet medyczny w warszawie i białymstoku, niestety nie ma konkretniejszych informacji na ten temat. podana jest tylko wysokość wpisowego, nic na temat zasad wpłaty itd

Gość ffd
chodzi o studia dzienne

Gość eva96
To jest chore jeśli nie przyjmą cię na studia i nie oddadzą ci wpisowego :/ nazywajmy rzeczy po imieniu to jest po prostu kradzież!!

Gość gość
właśnie chciałem iść na studia wieczorowe,ale wpisowe 500 zł do tego opłata rekrutacyjna 100 wynosi, to więcej niż miesięczna rata za studia, i skąd miłą bym wziąć 600 zł już na start?